Рита Морено настоя, че съпругът й е прекрасен човек

Мнозина в испаноговорящата общност виждат Рита Морено като La Pionera, което се превежда направо като Пионерката. Но това не беше щастлива случайност. Като латиноамериканка в развлекателната индустрия тя постави няколко рекорда. Тя беше и една от първите, които публично описаха 45-годишния си брак със съпруга си като невероятна и успешна измама.

Рекет ли е 45-годишният брак на Рита Морено?

Морено се жени за д-р Леонард Изадор Гордън на 18 юни 1965 г. и остава до него до смъртта му на 30 юни 2010 г. По време на времето си заедно те доведоха на бял свят дъщеря Фернанда Гордън. Хората не осъзнаваха, че предполагаемият й идиличен брак не е такъв, какъвто изглеждаше, докато не продуцира новия си документален филм, Rita Moreno: Just a Girl Who Decided to Go For It, който беше излъчен на филмовия фестивал Сънданс в началото на 2021 г. Отвън, двойката изглежда е открила тайната формула за щастлив брак. В края на краищата те са успели да останат заедно близо четири десетилетия в бизнес, където отношенията изглежда живеят като кучешки години.

 Рита МореноРита Морено разкри за брака си

Всички бяха изненадани, когато Морено призна във видеото, че съпругът й не харесва дрезгавия й смях и огромната й личност. Вместо това тя каза, че той често е контрольор. [Когато той почина], си помислих: „Всичко свърши.“ Вече не трябва да отговарям пред никого.“ Актрисата, една от малкото, получили заветната награда EGOT, каза пред USA Today, че не би говорила публично за нея връзка със съпруга си, ако той все още е жив. Морено твърди, че никога не би говорила публично за съпруга си без неговото съгласие. Не бих могла да направя това, каза тя категорично. И е много възможно и вероятно той да каже: „Какво? Луд ли си? Не можеш да го направиш.“ Тя добави, че способността да говори за брака си всъщност е изключително важна за нея, тъй като бракът е фарс от нейна гледна точка.

 Рита Морено

Рита Морено беше сигурна, че съпругът й е прекрасен човек.

Морено също призна, че заснемането на интервюто със съпруга й по време на продукцията на документалния филм е било особено трудно. Гордън, каза тя, бил добър човек. Просто бракът им не проработи и Морено никога не знаеше колко спешно искаше да остане сама, докато не стана твърде късно. Тя беше в много по-токсична връзка, преди да се омъжи за Гордън. Тя обсъди осемгодишния си брак с Марлон Брандо. Тя каза, че веднага след като той разбрал, че е бременна, той й уредил да направи аборт. Операцията обаче не протече според очакванията. Това беше почти фатална грешка, която я караше да кърви дни наред. Със сигурност може да е загинала.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Рита Морено (@theritamoreno)

Рита Морено се опита да посегне на живота си.

Тя имаше трудности да се излекува от емоционалното насилие и блудството на Брандо малко след заснемането на West Side Story, една от най-известните й роли. До такава степен, че тя направи опит за самоубийство, като взе хапчета за сън. Беше неудобно и го оставих да ходи по мен, каза Морено. Исках да се самоубия, защото не вярвах, че заслужавам да живея. За щастие тя оцеля и потърси експертна помощ. Тя мислеше, че е една от най-добрите 89-годишни, които познаваше на интервюто.

Популярни Публикации