Рики Джерве е наказан за трансфобска шега

След бурната реакция относно противоречивата транс шега на Дейв Чапъл в неговия специален Netflix, комикът Рики Жерве беше изправен пред подобна критика. Специалното издание на SuperNature на Gervais е налично в Netflix само от няколко часа, но вече предизвика дебат. Минути след представянето си Жерве се подиграва на спорните възгледи на жени, наречени Трансизключващи радикални феминистки (TERF). Според дефиницията една жена е TERF, ако се колебае да включи транс жени във феминисткото движение – твърдение, което, разбира се, е подходящо оспорено от други по-приобщаващи защитници на правата на пола.

Жерве също обърна внимание на продължаващия проблем с използването на транс жени в обществени тоалетни само за жени. По-късно английският комикс обсъди проблема на Кевин Харт с транс общността, което доведе до оставката му като домакин на Оскарите през 2018 г. поради хомофобски изявления в миналото.

Новата стендъп комедия на Netflix на Ricky Gervais, SuperNature, включва шегови за транс жени.

60-годишният Уитли, родом от Рединг, Обединеното кралство, отбеляза в специалното си съобщение:О, дами! — възкликва той. Не всички дами, имам предвид традиционните. Традиционните дами, тези с утроби. Тези мръсни динозаври. Обожавам новите дами. Те са фантастични, нали?

Той продължи да казва колко много обожава транс хората, но тонът на изявленията му беше възприет като снизходителен и подигравателен от други в Twitter. Той нарече трансжените нови и ку**ци с бради. Според Рики Джерве:

За мен са като злато.

  Рики Жерве

След това Жерве обсъди как някои жени биха имали затруднения да прегръщат транс жени в тоалетните само за жени. Той заяви:

„О, те искат да използват нашите тоалетни“, отбелязват старомодните. „Защо не трябва да използват вашите тоалетни?“ „За жени!“ „Те са жени, вижте местоименията им!“ Ами ако този индивид не е дама? „Е, пенисът му, шибан фанатик такъв!“ „Пенисът й, шибан фанатик такъв!“ „Ами ако ме напсува?“ „Ами ако тя те рапира, ти, шибан TERF, кой?“

Междувременно Рики Жерве излъчи мислите си относно културата на отмяна за противоположни възгледи за трансжените. Gervais каза, че е невъзможно да се прогнозира какво може да се оцени като обидно в бъдеще. Той намекна, че всяко мнение, което се различава от това на мнозинството, ще бъде анулирано и ще бъдат изпратени смъртни заплахи.

Британският комик и актьор, известен със своите откровени и провокативни възгледи за социалните проблеми, заяви:

… не е ли най-лошото нещо, което можете да кажете в днешно време, „Жените нямат пи*ниси?“ Никой не го е забелязал. Няма десетгодишен туит, който да казва: „Жените нямат пи*низи“. Разбирате ли защо? Не вярвахме, че трябва!

  Рики Жерве

Рики Жерве е подложен на негативна реакция заради ролята си на транс жени в предстоящия сериал на Netflix SuperNature.

След премиерата на неговия специален Netflix, комикът получи много негативни реакции в Twitter. Комикът беше характеризиран като трансфоб от легиони транс симпатизанти. В същото време други транс жени казаха, че той ги възприема като шега, а като личности. Междувременно много хора похвалиха Жервез за възгледите му. Алиансът на гейовете и лесбийките срещу клеветата (GLAAD), който представлява много транссексуални хора и поддръжници, постави под съмнение шоуто в поредица от туитове. Те заявиха:

Изпълнен е с кървави, смъртоносни анти-трансфери, маскирани като комедия. Той също така използва анти-гей настроения и споделя невярна информация за ХИВ.

Рики Жерве заяви, че подкрепя транс правата в края на своята програма. Той продължи:

Възползвайте се максимално от живота си. Използвайте любимите си местоимения. Бъдете пола, който вярвате, че сте. Въпреки това, Рики Жерве направи още един удар на транс дамите, като им каза да зарежат к*к.

Популярни Публикации