Рик Стивс се завръща на пътя с „Europe Awaits“ — Научете повече за неговото Wiki, гей слухове, семейство и деца

Рик Стивс е най-известен като домакин на Rick Steves’ Europe, дългогодишна документална поредица за пътувания в мрежата на PBS. Той също така е домакин на обществено радио предаване за пътувания, наречено Travel with Rick Steves, и е написал редица книги за пътешествия. Стивс е живял и дишал пътувания през целия си живот. Дотолкова, че двете му пораснали деца са решили да тръгнат по неговите стъпки.

Бързи факти

Пълно име Ричард Стивс
Дата на раждане 10 май 1955 г
Възраст 66 години, 5 месеца
Височина/колко висок?
6 фута (1,83 метра)
Професия Сценарист, телевизионна личност
Бащино име Дик Стивс
Име на майката Джун Ерна Стивс
Полова идентичност Мъжки
Е женен? Разведена
Гей ли е?
Слухове
Нетна стойност 10 милиона долара

Рик Стивс Нетна стойност

Нетното състояние на Рик Стивс е около 10 милиона долара към 2021 г.

Гей слуховете се появиха след развода му със съпругата му

Родом от Барстоу беше женен за Ан Стивс. Той се разведе със съпругата си през 2010 г. Рик и съпругата му имат две големи деца: Анди, син, и Джаки Стивс, дъщеря. След като бракът му приключи, започнаха да циркулират слухове за неговата сексуалност.През март 2017 г. той обсъжда гей пътуванията в Европа на страницата си във Facebook, което подхранва слуховете. Въпреки това, въз основа единствено на професионалните му постижения, би било неправилно да се заключи, че той е гей. Все пак той е горд баща на две пораснали деца.

Децата на Рик Стивс тръгват по неговите стъпки

Анди, синът на Рик, е израснал в Европа със семейството си. Той придружаваше баща си, докато актуализираше пътеводители, продуцираше телевизионни предавания и планираше обиколки. Не е изненада, че Анди последва стъпките на баща си и сподели любовта на баща си към пътешествията.

Сега Рик е основател на Weekend Student Adventures Europe, туристическа компания. Той събра опита си от пътуванията си в книга, озаглавена „Европа на Анди Стивс: Бюджетно прескачане в града“. Той също така е домакин на подкаст, в който интервюира близки международни приятели и си сътрудничи с други туристически предприемачи. По същия начин дъщерята на Рик Джаки обича да пътува по света.

Направи кариера от страст към пътуването

От малък Стивс имаше силно желание да пътува. Той дори преподава курсове за пътуване във Вашингтонския университет чрез управлявана от студенти некредитна програма. През 1980 г. той напредва в кариерата си, като публикува Европа през задната врата, общ пътеводител за Европа. В Едмъндс, Вашингтон, той по-късно отваря магазин, който предлага уроци по пиано, както и туристически център.

От 1991 г. до 1998 г. пътеводителят води първото си телевизионно шоу Travels in Europe With Rick Steves. Европа на Рик Стивс, която вече е добре известна, беше второто му шоу, което дебютира през 2000 г. В края на 2020 г. шоуто завърши своя единадесети сезон.

  Рик Стивс

Рик Стивс

Пътувайте с Рик Стивс, неговото седмично публично радио шоу, дебютира през 2005 г. и продължава да се излъчва днес. Освен това той написа няколко книги за пътешествия, включително Европа 101: История и изкуство за пътници и Пътуването като политически акт. Освен книгите, Стивс управлява уебсайт за пътувания, който включва европейска ваканция за семейства на разумна цена.

На своя уебсайт той събира обиколки с малки групи, страхотни водачи, централни хотели, разглеждане на забележителности и спомени за цял живот. Той също така продава аксесоари за пътуване като планови карти, пътни чанти и пътеводители.

Насърчава феновете да пътуват повече

Докато зрителите смятат, че е странно утешително да включат специална телевизионна програма на Рик Стивс за PBS, Рик е измислил начин да ги изтласка от зоната им на комфорт. Неговата книга „Пътуването като политически акт“, която беше преработена и публикувана в трето издание, насърчава хората, особено американците, да погледнат отвъд туристическите капани и да се ангажират с хората, които срещат.

Той дори призна, че много американци прекарват ваканциите си в тематични паркове на Дисни или в Лас Вегас. Тогава той предизвика последователите си да увеличат апетита си към реалността. След като призна, че американците са имали най-кратките ваканции в света, Стивс завърши интервюто, като предложи да използват времето си разумно.

„Европа чака“ от Рик Стивс

Стивс, за съжаление, беше принуден да си вземе почивка от шоутата си поради COVID. Да бъдеш пътешественик, какъвто е, това само по себе си е трудна задача. Той обаче се завърна веднага след програмите за масова ваксинация с новото си шоу Рик Стивс Европа очаква.

На въпрос за новото шоу в интервю за Travel + Leisure от 9 юни 2021 г. Стивс каза, че това е колекция от дестинации в Европа, които според него са идеални за пътуване след COVID. Места, които ни отвеждат извън утъпканите пътеки, където можем да се свържем с хора, традиционен начин на живот и красива храна, без да се налага да се справяме с много от тълпите, които просто осакатяваха преди да удари COVID, добави той. Пожелаваме му успех с новото му шоу.

Популярни Публикации