Ричард Роат почина на 89-годишна възраст

Ричард Роат , известен актьор, почина наскоро на 89 години. Близките му съобщиха, че той е починал на 5 август преди много време. Тогава обаче не беше спомената причината за смъртта му и нямаше информация дали е починал в болница или в дома си. Роат стана известен с ролите си в Seinfeld, Friends, Cheers, Murphy Brown, Dallas, Hawaii Five-O и други сериали. Споразуменията за погребението му ще бъдат оповестени възможно най-скоро.

Всичко за Ричард Роут

Роат, който е роден на 3 юли 1993 г., имаше няколко телевизионни роли, включително д-р Джери Чандлър в пилотен епизод на сериала на NBC The Doctors през 1962 г. Той участва в около 170 епизода на сериала, който продължи 20 сезона от април 1963 г. до декември 1982 г. След това той се появява като гост в епизод на The Fugitive, криминален драматичен сериал на ABC. Дебютира през септември 1963 г. и продължи четири сезона, завършващи през август 1967 г.

 Ричард Роат

Програмата също е номинирана за пет награди Еми, включително една за изключителен драматичен сериал през 1966 г. През 70-те години Ричард се появява в различни сериали, включително Шоуто на Мери Тайлър Мур, Шоуто на Боб Нюхарт, Ангелите на Чарли, Колумбо, Далас, Полицейска история, Fantasy Island и др. Той също така е участвал във филми като Westworld, American Hot Wax и Corvette Summer.

През 80-те и 90-те години на миналия век Ричард Роут се превърна в популярна фигура в света на развлеченията. Той продължи да участва в програми като The Practice, Grace Under Fire, Baywatch, Simon & Simon, St. Elsewhere, The Fresh Prince of Bel-Air, The Nanny, The Practice, LA Law, Hart to Hart, 7th Heaven, Mad About You, Lois & Clark и др.

 Ричард Роат

Ричард си партнира с Ева Габор, Робърт Хейс и Джей Лено в телефилма от 1978 г. „Почти раят“. Той стана известен в резултат на появата си в Seinfeld, когато играеше лекар в епизод от сезон 8. По-късно той се появи като колега на професор в епизод на популярния телевизионен ситком Приятели.

Други произведения

По-късно участва в два епизода на The Golden Girls, както и в Hill Street Blues и Dynasty. През 1985 г. той играе г-н Хехт в Cheers и професор Хенри Мур в сериала на NBC Days of Our Lives. Последната му телевизионна изява беше в епизод от екшън драматичния сериал 24 през 2009 г. Изпълненията на Ричард Роут в The Public Theatre, The Huntington Hartford Theatre и Pasadena Playhouse също го направиха известен. Кати, съпругата му, е една от оцелелите му. Двойката не е имала деца.

Популярни Публикации