Ричард Монтанес - изобретател на фламин горещи читос

Ричард Монтаез стана известен, след като разказа историята как е разработил Flamin’ Hot Cheetos. Flamin’ Hot беше хитова песен и Montaez се изкачи в класацията, за да стане легенда в резултат на това. Разказът става толкова успешен, че биографията на Montaez, Flamin’ Hot, също е направена във филм. Филмът, режисиран от Ева Лонгория, сега е в постпродукция и скоро ще има премиерна дата. Ето всичко, което трябва да знаете за удивителния разказ на Монтаез и метеоритното му изкачване към славата.

Кой всъщност е Ричард Монтаез? Всичко за това как той измисли Flamin’ Hot.

Ричард Монтаез е бизнесмен и автор, който твърди, че е изобретателят на Flamin’ Hot Cheetos. Монтаез е отгледан в трудов лагер за мигранти в Калифорния като един от десет братя и сестри и не идва от бизнес семейство. Той трябваше да напусне училище и да работи като работник, преди да бъде назначен като портиер за Frito-Lay в съоръжението Rancho Cucamonga на 18-годишна възраст през 1976 г.

  Ричард МонтанесПроизходът на Flamin’ Hot Cheetos на Richard Montaez е интригуваща история. Той твърди, че е имал идеята за Cheeto, покрито с чили, докато е работил като портиер в съоръжението на Frito-Rancho Lay в Cucamonga. Когато една машина Cheetos се повреди, Montaez взе партида неовкусени Cheetos у дома и ги подправи с мексикански подправки. Той повярва, след като беше впечатлен от констатациите, предлагайки концепцията на тогавашния изпълнителен директор Роджър Енрико по телефона. Montaez беше помолен да направи лична презентация, по време на която той позиционира продукта като привлекателен за нарастващия латино пазар и раздаде мостри в ръчно декорирани и запечатани найлонови торбички.

Шест месеца по-късно веществото е тествано в Лос Анджелис, преди да бъде разрешено за разпространение в цялата страна през 1992 г. Според докладите вкусът съживява марката и генерира милиарди долари приходи. Ричард Монтаез, воден от желание за постижения, надви всички корпоративни нападатели, които се опитваха да го свалят заради прекрачване на линията, и се изкачи в редиците до слава.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Richard Montanez (@hotcheetosrpm)

Ричард Монтанес по-късно е назначен за вицепрезидент на PepsiCo за мултикултурни продажби и общностен маркетинг, а в момента е мотивационен лектор и учител по лидерство. A Boy, a Burrito, and a Cookie, базиран на неговия житейски опит, и Flamin’ Hot: The Incredible True Story of One Man’s Rise from Sanitior to Top Executive, базиран на неговия житейски опит.

  Ричард Монтанес

Повече информация за следващия филм на Ева Лонгория, базиран на бизнес изпълнителния директор на AP Entertainment.

Историята на Монтаез за мексиканско-американски аутсайдер, чийто блясък спечели корпоративния свят, е добре позната история за дрипи до богатство. Вече е превърнат във филм, режисиран от Ева Лонгория и продуциран за Searchlight Pictures от суперпродуцента ДеВон Франклин. Твърди се, че Лонгория е казала в интервю:

Излиза Flamin’ Hot, което е другата игрална снимка, която направих по време на COVID. Един филм за Ричард Монтаез, човекът, който е изобретил Flamin’ Hot Cheeto, е страхотен. Това е прекрасен, вдъхновяващ разказ, който не е това, което бихте очаквали.

В биографичния филм ще участват Джеси Гарсия, Ани Гонзалес, Денис Хейсбърт, Емилио Ривера, Тони Шалхуб, Мат Уолш, Пепе Серна, Боби Сото, Джими Гонзалес и Брис Гонзалес, наред с други, и е базиран на романа на Монтаез. Все още не е дадена дата на пускане.

Популярни Публикации