Репортер на Сиера Дженкинс беше убит при стрелба в ресторант в Норфолк

Базираната в Норфолк Сиера Дженкинс, репортер от Virginian Pilot, беше убита при престрелка в събота сутринта. На 19 март стрелецът откри огън по петима души, включително Дженкинс, като рани трима от тях. Заедно с Дженкинс се твърди, че още един човек е починал в резултат на огнестрелни рани. Според полицейското управление в Норфолк полицай е отговорил на жалба за престрелка в 2:00 ч. Дженкинс и другата жертва са били откарани в болницата, но репортерът е обявен за мъртъв.

Според полицейския доклад инцидентът е станал на улица Гранби. 25-годишният Дженкинс напускаше Chicho’s Pizza Backstage по това време. Според CNN е имало свада, последвана от стрелба, в резултат на която Дженкинс е получил огнестрелна рана.

Какво се знае за Сиера Дженкинс, покойна репортерка от Вирджиния?

Сиера Дженкинс беше репортер във вестник Virginian-Pilot, който работи с публикацията от 2020 г. Тя работи като „Кореспондент по образование“ за вестника до преждевременната си смърт. Преди това е работила като редакционен изследовател за списание Atalanta и като асистент по новини в CNN. 25-годишното момиче е родом от Норфолк, Вирджиния и е завършило гимназия Гранби. Сиера Дженкинс продължи да учи журналистика след гимназията, получавайки бакалавърска степен през декември 2019 г. от държавния университет на Джорджия. Видях Дженкинс

Дженкинс започва работа като стажант за няколко вестника и медийни фирми около времето на дипломирането си. Списание Atlanta и Her Campus Media, и двете разположени в Бостън, са сред тях. Дженкинс започва кариерата си като редакторски стажант в списание Atlanta и след една година почивка е наета като редакционен проверяващ фактите от организацията. Междувременно Дженкинс беше издигнат до главен редактор на Her Campus Media след само няколко месеца на работа.

Главният редактор на Virginia Media каза пред The ​​Virginian-Pilot:

Сиера беше брилянтна и завършена дама, която имаше много неща за нея. Ентусиазмът й към журналистиката беше очевиден и работата й направи града ни по-добро място. Сиера беше забавна, активна и пълна с живот. Ние сме напълно натъжени.

Междувременно, покойният баща на Дженкинс, Морис Дженкинс, приветства покойната си дъщеря и я нарече скъпа. Той продължи да описва покойния 25-годишен като енергичен, състрадателен и щедър човек.

Популярни Публикации