Ранди Джонсън - Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, брак

Ранди Джонсън беше бейзболен питчър от Мейджър лийг, който играеше за шест клуба между 1988 и 2009 г., включително Сиатъл Маринърс и Аризона Даймъндбекс. Ранди Джонсън стана известен със Сиатъл Маринърс, които бяха 10 пъти в MLB All Star и пет пъти носители на наградата Cy Young.

Бързи факти

Пълно име: Ранди Джонсън
Дата на раждане: 10 септември 1963 г
Възраст: 58 години
Хороскоп: зодия Дева
Късметлийско число: единадесет
Щастлив камък: Сапфир
Щастлив цвят: Зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Телец, Козирог
Пол: Мъжки
Професия: Бивш играч на бейзбол, спортна личност
Държава: Америка
Височина: 6 фута 10 инча (2,08 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Лиза Вихоф
Нетна стойност 95 милиона долара
Цвят на очите кафяви очи
Цвят на косата сива коса
Родно място Уолнът Крийк, Калифорния
Националност американски
Религия Кристиян
образование Университет на Южна Калифорния
баща В ролите Чарлз „Бъд“ Джонсън
Майка Карол Хана Джонсън
Братя и сестри Грег Джонсън
деца 6

Биография на Ранди Джонсън

Рандал Дейвид Джонсън , по-известен със сценичното си име Ранди Джонсън, е роден в Уолнът Крийк, Калифорния, на 10 септември 1963 г. В момента е на 58 години и е гражданин на Съединените американски щати. Освен това той е роден под знака на Дева и е вярващ християнин. Карол Хана Джонсън (майка) и Ролън Чарлз „Бъд“ Джонсън (баща) са негови родители (баща). Що се отнася до неговите братя и сестри, той има брат на име Грег Джонсън.

Записвайки се в гимназията в Ливърмор, той вече се е утвърдил като бейзбол и баскетбол. Като старши през 1982 г. той отбеляза 121 нападатели в 66 ининга и показа перфектна игра в последния си старт в гимназията. Освен това той беше член на отбора на Беркович, който включваше топ играчи от цяла Калифорния. Той също така завършва Университета на Южна Калифорния с бакалавърска степен.  Възраст на Ранди Джонсън

Ранди Джонсън

Височина и тегло на Ранди Джонсън

Той е висок 6 фута 9 инча, тежи 102 килограма и има сива коса и кафяви очи. Освен това, нищо не се знае за другите измервания на тялото на Ранди Джонсън.

кариера

Монреал Експо го избра във втория кръг на драфта на Мейджър Лийг Бейзбол през 1985 г. Той направи своя дебют във Висшата лига на 15 септември 1988 г. срещу Pittsburgh Pirates, печелейки с 9–4 с пет ининга, в които той позволи два ръна и удари пет биещи. Първият му удар беше Orestes Destrade във втория ининг. На 25 май 1988 г. той беше продаден на Сиатъл Маринърс в сделка с петима играчи, която също изпрати Марк Лангстън в Монреал. В 11 мача с Expos той беше 3–4 с 4,69 ERA и една пълна игра за 55,2 ининга с 51 страйкаута и 33 ходения.

Той също така води Американската лига в разходки в продължение на три поредни сезона (1990–1992) и удря биещи през 1992 и 1993 г. През 1990 г. той става първият левичар питчър, който удари Уейд Богс три пъти в мач и не -нападателят срещу Детройт Тайгърс демонстрира обещанието си. Ранди приписва сесия с Нолан Райън в края на сезон 1992 за преместването на кариерата му на следващото ниво; Нолан коментира, че оценява уменията на Ранди и не иска да ни отнеме толкова време, за да разберем нещата, колкото той.

Джонсън беше първият питчър в историята на MLB, който удари повече от една трета от ударите. Той също така отбеляза своя 1000-ен удар срещу питчъра на Минесота Туинс Чък Ноблаух. Поради контузия на гърба той пропуска по-голямата част от сезон 1996. През 2000 г. той има 19 победи, 347 удара и 2.64 ERA. През 2001 г. той стана 30-ият питчър в значимата история на лигата. Той направи епизодична поява в реклама за MLB 2K9 заедно със съотборника си Тим Линсекъм.

Нетната стойност на Ранди Джонсън

Той е натрупал значително състояние като бивша бейзболна звезда и спортна личност. Неговата нетна стойност е над 95 милиона долара, въз основа на професионалните му постижения.

  Ранди Джонсън нетна стойност

Ранди Джонсън

Съпругата на Ранди Джонсън, брак

През 1993 г. той и съпругата му Лиза Вихоф се женят. Със съпругата си Лиза той има четири деца: Сами, Тане, Уилоу и Александрия. Другото му дете е Хедър Рене Роззел, дъщеря му от предишна връзка. Той е жител на Paradise Valley, Аризона. След оттеглянето си от бейзбола той преследва втора кариера като фотограф. През януари 2015 г. той е назначен като специален асистент на президента на отбора на Аризона Даймъндбекс Дерик Хол.

Популярни Публикации