Полицията предупреждава младежи, които са били изложени на тенденцията Huggy Wuggy TikTok

Разделът за съдържание на ужасите на TikTok, наречен Horror Tok , беше залят от филми, представящи нов плашещ талисман – Huggy Wuggy. Измамно доброкачественото име на героя може да накара хората да го отхвърлят като безобидно, но истинската му природа заслужава родителски притеснения. Това не е първият път, когато странни събития завладяват интернет. Предизвикателството Momo Challenge стана вирусно през 2019 г., но плашещи бродещи клоуни спечелиха първото място през 2020 г. Huggy Wuggy претендира за титлата талисман на 2022 г. в TikTok и YouTube.

Откъде произхожда вирусният Huggy Wuggy на TikTok?

Заплашителният враг на Poppy Playtime на MOB Games, който ще бъде публикуван през 2021 г., е дългата мечка със сини коси. Poppy Playtime е хорър игра за оцеляване, в която играчите трябва да прекарат нощта в окървавена, изоставена фабрика за играчки, без да бъдат преследвани от призрачен противник. Huggy Wuggy се отличава с обезпокоително голяма уста, пълна с неприятни остри като бръснач зъби и дълги висящи ръце, с които да прегръща играчите.

  Хъги УгиТалисманът предизвика вълна от материали, създадени от фенове в YouTube, преди да се премести в TikTok, където хаштагът #huggywuggy има над 2,9 милиарда гледания. TryHardNinja, YouTuber, дори направи тематична песен за ужасяващия син плюш, озаглавена Free Hugs, със страшни текстове като:

Тичам в слабо осветена стая/ Намерете си приятел, скоро ще дойда/ Впивам зъби и сте изядени

Тази неоторизирана тема изкара Huggy Wuggy до славата на TikTok, като феновете продуцираха TikToks въз основа на съществуващите ужаси на видеоиграта. Други хора демонстрираха уменията си, като създаваха гримове на Huggy Wuggy, косплеи, глина или произведения на изкуството. Видеоклиповете на TikToker Jake Fellman с хаштага са получили приблизително 85 милиона гледания и 6,8 милиона харесвания. Въпреки че Poppy Playtime работи повече от шест месеца, филмите Huggy Wuggy продължават да доминират в платформата за късометражно видео.

Полицията предупреждава младежите, които са изложени на тази тенденция.

Като се има предвид огромната виралност на тенденцията, не е чудно, че Huggy Wuggy се превърна в известно име сред младежите, главно чрез YouTube, а не чрез TikTok. Излагането обаче има непредвидени последици, като училищата в Обединеното кралство изразяват загриженост относно децата, които възпроизвеждат игра на детската площадка с прегръщане и шепнене на ужасни неща в ухото на получателя.

Властите вече обърнаха внимание на тези опасения и издадоха официално предупреждение към родителите да държат децата си далеч от материали, в центъра на които е заплашителното изображение.

Служителят по киберзащита на полицията в Дорсет Крис Конрой каза пред The ​​Sun:

Има филми и песни, които са създадени и те изникват в YouTube и Tik Tok с тази доста ужасяваща картина на тази подобна на мечка фигура с остри като бръснач зъби.

Той продължи, като каза:

Базира се на уплахи при скок и други неща, на които не бихте искали да бъдат изложени младежите.

Реа Фърн, която има петгодишен син, каза пред Derbyshire Times:

Мисля, че е в YouTube и е невероятно страшно, че този Huggy Wuggy се е изплъзнал от радара ми като родител и е нахлул в психиката на детето ми без мое знание.

Според друг родител:

Това е доста обезпокоително, защото този човек е невероятно зъл и, честно казано, ужасяващ. Това е почти интернет еквивалентът на манията за клоуна убиец.

Подвеждащото име на Huggy Wuggy накара много родители да не знаят за прекомерните количества насилие, на което са подложени децата им. Родителите бяха призовани от училищните администратори и киберполицията да внимават с информацията, на която децата им са изложени.

Популярни Публикации