Пол Уошър се запознава със съпругата си като мисионер

Пол Уошър i е съпругът на Charo Washer. Съпругата му е работила като мисионерка от 12 години, но не се е смятала за християнка. В крайна сметка тя изрази чувствата си към Пол и чувства, че в резултат на това Бог й помогна да отвори очите си. Чаро Уошър, съпругата на Пол Уошър, се чувства празна дори след като е работила като мисионер повече от десетилетие. Всичко се промени, когато тя разбра, че да правиш хубави неща по задължение, а не по страст, не означава да си християнин. Дори след като забеляза тези неща, Павел остана търпелив, докато чакаше изповедта на жена си и й помагаше да се разбира с Бог по неговия начин.

Чаро вярва, че Бог я е спасил.

Дори след 12 години като мисионер, съпругата на американски проповедник се чувстваше куха. Всички хубави действия, които правеше, бяха просто отметки в списък и нямаше страст в това, което правеше. Тя е израснала в дом, където е била научена да прави разлика между добро и грешно, и не е направила нищо лошо в очите на света. Но всичко, което правеше, беше мотивирано от чувство за отговорност и дисциплина. Чаро каза, че не е християнка, тъй като й липсва желание или сърце да чете Библията.

 Пол Уошър

Пол Уошър (Източник: Google)Чаро обикновено беше до Пол, докато той изнасяше проповеди и проповядваше в църквите. Тя каза на съпруга си, че не е истинска християнка, така че евангелистът я преведе през евангелието и основаната на доказателства литература. Той я преведе през 1 Йоаново, първото послание на Йоан от Новия завет и четвъртото католическо писмо, и я накара да разбере, че няма средно положение. Тя похвали Бог в своето свидетелство, че я е спасил, докато се е чувствала безпомощна. Тя беше благодарна на Бог, че я научи да го следва с цялото си същество, което облекчи товара й.

Пол се запознава със съпругата си, докато служи като мисионер.

Пол работи като мисионер в Перу, където се запознава със съпругата си Чаро, която също е проповедник на улични деца. Те бяха изпратени в битка, където прекараха дни без душ и преходи през гората. Пол разказа на студентите как се е запознал и влюбил в жена си по време на сесия с въпроси и отговори. Срещнах жена си, когато беше млада и служехме на уличните деца по време на войната, когато падаха бомби и се връщаше с въшки в косата. Тя беше посветена на Господ. Родителите й бяха против тя да стане християнка, така че тя зае позиция, без да бъде непокорна. Влюбих се в нея, защото беше отдаден човек и наистина се влюбих в това.

Да се ​​ожениш за Чаро беше Божията воля

 Пол Уошър

Пол Уошър (Източник: Google)

Когато Пол отиде да помоли бащата на жена си за брак, той получи отказ. Той беше на 31 години, християнин и мисионер. Той каза, че тъстът му не е християнин, така че отхвърли предложението за сватба. От друга страна, пасторът смяташе, че ако Бог възнамерява да я има за любовник, Той ще преодолее това препятствие. Той прие Божията воля и накрая се ожени за нея с одобрението на своя тъст. Двамата имат семейство от шест деца, две момчета и две момичета, след 28 години брак. Пол основава HeartCry Missionary Society, където съпругата му се занимава доброволно с фотография.

Популярни Публикации