Пол Муни - биография, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, брак

Пол Муни е комик, социален коментатор и актьор, най-известен с ролите си в шоуто на Chappelle. Освен това той пишеше вицове за легендарния комик Ричард Прайър.

Бързи факти

Пълно истинско име Пол Муни
Псевдоним Пол
Възраст (към 2021 г.) 80 годишен
Професия Комик, социален коментатор
Дата на раждане 4 август 1941 г
Място на раждане Шривпорт, Луизиана
Националност американски
Етническа принадлежност Смесени
Религия Кристиян.
Съпруга Ивон Муни
Нетна стойност 500 хиляди долара
Височина (прибл.) 6 фута 0 инча
Тегло (прибл.) 70 кг

Възраст и ранен живот на Пол Муни

Пол Муни беше роден на 4 август 1941 г. в Шривпорт, Луизиана, на Джордж Гладни и ЛаВоя Ийли. Впоследствие той и родителите му се преместват в Оукланд, Калифорния, където той е отгледан и възпитан предимно от баба си Алмай Ийли. Той е от афро-американски произход и американска националност. Освен това няма информация за неговото посещаване на училище и университет.

Височина и тегло на Пол Муни

Пол Мууни е висок 6 фута. Той е плешив и има тъмнокафяви очи. Освен това няма точна информация за другите му телесни мерки. Пол Муни

Пол Муни Нетна стойност

Колко е нетната стойност на Пол Муни? Той има нетна стойност от 0 хиляди в резултат на неговото стендъп изпълнение и хумористично писане.

кариера

Преди да стане комик, Пол Мууни е бил ръководител в Gatti-Charles Circus, където развива своето писане и разказване на комедийни вицове. И именно поради това той получи първата си професионална работа като писател за Ричард Прайър. По-късно той пише за програми като „Saturday Night Live“, „Sunset Strip“, „Bicentennial Nigger“ и дисковете „Is It Something I Said“ и др.

 Пол Муни

Той също пише за Sanford and Son и Good Times на Redd Foxx, както и играе в комедии като Which Way Is Up?, Bustin’ Loose, Hollywood Shuffle и The Buddy Holly Story. По-късно той работи като сценарист за комедията In Living Color на FOX и участва във филма на Спайк Лий Bamboozled. Освен това той даде на много стендъп комедианти като Робин Уилямс, Марша Уорфийлд, Сандра Бърнхард, Джон Уидърспун и Тим Рийд, техния първи пробив от „Шоуто на Ричард Прайър“.

Съпруга и брак на Пол Муни

Коя е съпругата на Пол Муни? Пол Муни беше женен за Ивон Муни, от която имаше три деца. Те обаче се разведоха и се разведоха. Симеон, синът му, беше убит през 2001 г. По-късно той беше смятан за баща на друго дете, след като се разведе с Ивон. Симеон, Шейн, Дуейн и Дарил са имената на децата му. Освен това имаше твърдение, че преди това е излизал с актрисата Лори Пети.

Популярни Публикации