Пол Хагис беше обвинен в сексуално посегателство срещу 28-годишна жена

италиански магистрати отхвърлиха молбата на държавното обвинение за преразглеждане на канадския режисьор Пол Хагис, докато продължават разследванията на обвинения за сексуално насилие срещу него. Съдиите Ливия Орландо и Гуалберто Букарели, според Deadline и италианската информационна агенция ANSA, са отхвърлили искането. За тези, които не знаят, сценаристът беше задържан на 19 юни, когато 28-годишна дама от британски произход го обвини в сексуално насилие. Според Deadline дамата обвини Хагис, че я малтретира многократно от 12 до 15 юни.

Разследване на обвиненията в сексуално насилие на Пол Хагис

Обявената жертва и Хагис първоначално се срещнаха на филмовия фестивал в Монте Карло, според Deadline, след което дамата беше помолена да види Хагис в Остуни. След като беше арестуван за нападение, Хагис беше поставен под домашен арест за 16 дни в хотела, в който беше отседнал. Режисьорът остава в Остуни и не напуска Италия. Италианският адвокат на режисьора, носител на Оскар, Микеле Лафорджа, каза пред The ​​Hollywood Reporter, че съдиите от апелативния съд единодушно са отхвърлили молбата на прокурора за възстановяване на домашния арест на Хагис.

 Пол ХагисLaforgia каза още, че докато няма доказателства срещу него, прокурорите трябва да приключат делото срещу Пол Хагис, което режисьорът и неговият правен екип очевидно са очаквали да направят през следващите седмици. Освен това авторът на Crash е изправен пред друго съдебно дело в Съединените щати, тъй като филмовият публицист Haleigh Breest заведе дело срещу него през 2018 г., твърдейки, че я е изнасилил през януари 2013 г. Докато процесът по този случай беше висящ поради COVID-19 -свързани със закъснения, официална дата е определена за 11 октомври. Според The ​​Hollywood Reporter Хагис каза, че срещата му с филмовия публицист е била взаимна. Въпреки това, след като Breest излезе публично с обвиненията си срещу Paul Haggis, още четири жени направиха подобни твърдения срещу него.

Повече за кариерата на Пол Хагис

За почти 20 години Хагис се утвърждава като режисьор. Той спечели две награди Оскар за най-добър сценарий за работата си по филмите Crash и Million Dollar Baby. Освен това той се появява в два филма на Клинт Истууд, Flags of Our Fathers и Letters from Iwo Jima. Сценаристът участва и във филма за Джеймс Бонд от 2006 г. „Казино Роял“, за който получи широко признание.

 Пол Хагис

„В долината на Ела“, с участието на Томи Лий Джоунс, Чарлийз Терон и Сюзън Сарандън, е написан, режисиран и продуциран от Хагис през 2007 г. Той беше асистент продукция на филма „Следващите три дни“ с участието на Ръсел Кроу, Лиам Нийсън, и Елизабет Банкс. През 2013 г. той се появява в драмата Third Person, която включва редица известни актьори, включително Лиъм Нийсън, Оливия Уайлд и Мила Кунис.

Популярни Публикации