Поглед към връзката на крал Чарлз III и Камила

В петък крал Чарлз III даде първото си телевизионно интервю, откакто се качи на британския трон след смъртта на майка си, кралица Елизабет II, като каза, че нейният живот е изживян напълно:

Кралица Елизабет имаше добре изживян живот; обещание с уважение от съдбата и нейната загуба е силно усетена. Потвърждавам обета си за доживотна служба на всички вас сега.

По време на обръщението си монархът връчи титлата кралица-консорт на съпругата си Камила Паркър Боулс по желание на майка си.Завися от любящата помощ на моята любима съпруга Камила, която става моя кралица съпруг в чест на собствената си вярна обществена служба след брака ни преди 17 години, и знам, че тя ще внесе в задълженията на новата си работа постоянния ангажимент да задължение, на което толкова много разчитам.

Кралят също пожела на сина си принц Хари и булката му Меган Маркъл щастлив живот отделно от кралското семейство в Съединените щати и връчи нови титли на най-големия си син принц Уилям и снаха си Кейт Мидълтън:

Сега Уилям носи шотландските титли, които са означавали толкова много за мен като мой наследник. Той ме наследява като херцог на Корнуол и поема задълженията на херцогство Корнуол, които държа повече от пет десетилетия.

  Крал Чарлз III

Крал Чарлз също връчи титлата принц на Уелс на Уилям и принцеса на Уелс на Мидълтън. Кралица Елизабет II каза преди смъртта си, че Камила Боулс ще бъде кралица консорт, когато синът й стане крал. По време на тържествата по повод нейния платинен юбилей тогавашният монарх направи следното съобщение:

Когато синът ми Чарлз стане крал, знам, че вие ​​ще окажете на него и съпругата му Камила същата подкрепа, каквато оказахте на мен; и моето честно намерение е, когато дойде това време, Камила да бъде призната за кралица-консорт, докато продължава да изпълнява собствения си отдаден дълг.

На 9 април 2005 г. крал Чарлз III се жени за Камила Паркър Боулс. Бракът им продължи 17 години.

Поглед към връзката между крал Чарлз и Камила Боулс.

Твърди се, че по време на мач по поло в парка Windsor Great Park в началото на 70-те години крал Чарлз и Камила Паркър Боулс се срещат. Двамата веднага се сближиха и очевидно станаха по-близки, докато първият не отиде да се присъедини към Кралския флот през 1972 г. По времето, когато крал Чарлз се върна от морето, Боулс вече беше сгодена за Андрю Паркър. През юли 1973 г. тя се жени за годеника си, въпреки че двойката поддържа силна връзка с крал Чарлз. Новият монарх също беше назначен за кръстник на първото дете на Боулс, Томас.

Спорът за Камилагейт и смъртта на принцеса Даяна

Препис на интимен телефонен разговор между краля и Боулс беше публикуван през ноември 1992 г., което предизвика прословутата афера Камилагейт. Малко по-късно премиерът Джон Мейджър обяви, че Чарлз и Даяна са избрали да се разведат. В англиканската църква по това време на краля не е било разрешено да се развежда или да се жени повторно. Според New York Times крал Чарлз разкрива извънбрачната си връзка на режисьора Джонатан Димбълби в интервю от 1994 г.

  Крал Чарлз III

Въпреки това той заяви, че е бил верен и почтен по време на брака си с принцеса Даяна, докато връзката им не се разпадна безвъзвратно. Въпреки че не назова никого, тогавашният принц на Уелс заяви, че е имал връзка с голям приятел, който ще продължи да бъде приятел много дълго време. Впоследствие Димбълби разкрива самоличността на жената в своята биография на краля, The Prince of Wales: A Biography. Камила Боулс обяви развода си от Андрю Паркър през 1995 г., докато кралят потвърди развода си от принцеса Даяна през следващата година.

След развода си монархът организира великолепно празненство за 50-ия рожден ден на Боулс през юли 1997 г. Принцеса Даяна загина при автомобилна катастрофа същата година. След изблиците на скръб от смъртта на Даяна, Чарлз и Боулс запазиха връзката си в тайна.

Бракът на крал Чарлз и Камила

През януари 1999 г. крал Чарлз е сниман публично с Боулс, докато излизат от празнуването на рождения ден на сестрата на последния в хотел Риц. Боулс също придружава краля и двамата му синове на пътуване до Гърция същата година. Според New York Times, кралица Елизабет II се е съгласила да се срещне с Боулс, след като е приела покана за 60-ия рожден ден на гръцкия крал през 2000 г. Боулс и крал Чарлз III са се преместили да живеят заедно в Кларънс Хаус почти три години по-късно.

На 10 февруари 2005 г. двойката обяви годежа си, което предизвика въпроси относно работата на Боулс. Тогава Бъкингамският дворец разкри, че кралица Елизабет II е избрала да даде на новата си снаха титлата херцогиня на Корнуол. Също така беше обявено, че когато съпругът й стане крал на Англия, тя ще бъде известна като принцеса-консорт, а не като кралица Камила. Камила Боулс и крал Чарлз III се ожениха в Уиндзор Гилдхол на 9 април 2005 г., повече от три десетилетия след първата им среща. През 2015 г. двойката отпразнува 10-годишнината си и кралят обсъди връзката си с Боулс в интервю за CNN. Той заяви:

Винаги е прекрасно да имаш някой, който те разбира и иска да те подкрепи. Въпреки че тя ми се подиграва, ако стана твърде сериозен за нещата. И всичко това помага.

През април двойката отпразнува 17 години брак. След смъртта на кралица Елизабет Камила Боулс е назначена за кралица-консорт в съответствие с намеренията на първата и нейната титла е официално потвърдена от крал Чарлз III, новият монарх.

Популярни Публикации