Питър Кук - Биография, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, брак

Питър Кук е английски сатирик, комик и актьор. През 60-те години Питър Кук е видна фигура.

Бързи факти

Пълно име: Питър Кук
Дата на раждане: 17 ноември 1937 г
Възраст: 84 години
Хороскоп:
Късметлийско число: 3
Щастлив камък: Гранат
Щастлив цвят: Лилаво
Най-доброто съвпадение за брак: Козирог, Рак, Риби
Дата на смъртта: 9 януари 1995 г
Пол: Мъжки
Професия: актьор, писател и комик
Държава: Англия
Семейно положение: женен
Съпруга Chiew Lin Chong
Родно място Торки, Девън
Националност британски
образование Колеж Радли
баща Александър Едуард Алек Кук
Майка Етел Катрин Маргарет
Братя и сестри две
деца две

Биография на Питър Кук

Питър Едуард Кук е роден на 17 ноември 1937 г. е роден. Роден е в Торки, Девън, Англия. Петър беше най-голямото от трите деца и единствен син. Александър Едуард Алек Кук (баща) и Етел Катрин Маргарет Кук (майка) са негови родители (майка). Баща му е колониален държавен служител, а майка му е дъщеря на Чарлз Майо.

Получава образование в колежа Радли, а след това в колежа Пембрук в Кеймбридж. Той се включи в клуба Footlights, докато беше там, като в крайна сметка стана президент. По-късно в живота си той става член на Либералния клуб на Кеймбриджкия университет.  Възраст на Питър Кук

Питър Кук

Смъртта на Питър Кук

Питър Кук умира в кома на 9 януари 1995 г., на 57-годишна възраст, в Royal Free Hospital в Хампстед, Лондон, от стомашно-чревен кръвоизлив. Това беше усложнение, най-вероятно причинено от години на препиване. Освен това останките на този актьор са кремирани в крематориума Golders Green. Освен това останките на актьора са погребани в немаркиран гроб зад Сейнт Джон ат Хампстед.

кариера

Питър Кук е сатирик и актьор, който се занимава с комедия. Този актьор и комик беше видна фигура по време на бума на британската сатира през 60-те години. Освен това Кук е свързан с комедийното движение срещу истаблишмента, което започва в края на 50-те години в Обединеното кралство.

По същия начин, след дипломирането си, той основава комедийното сценично ревю Beyond the Fringe, стартирайки дългогодишно сътрудничество с Дъдли Мур. По същия начин той основава комедийния клуб „The Establishment“ в Сохо, централен Лондон, през 1961 г.

Освен това през 1965 г. той и Мур започват телевизионна кариера с Not Only… But Also. Неговите сардонични монолози бяха в ярък контраст с буфонадата на Мур. Освен това те печелят наградата на Британската телевизионна академия за най-добро развлекателно изпълнение през 1966 г.

В допълнение към успеха на шоуто, двамата се появяват заедно във филмите The Wrong Box (1966) и Bedazzled (1966). (1967). По подобен начин двамата възобновиха телевизионната си работа в края на 70-те години, включително съвместно представяне на Saturday Night Live в Съединените американски щати.

Освен това той прекрати сътрудничеството си с Мур през 1978 г. и продължи да го прави до смъртта си през 1995 г. С изключение на няколко епизодични изяви. Той обаче остава редовен участник в британската телевизия и кино. През 2005 г. The Guardian нарича Кук бащата на съвременната сатира. Освен това този актьор беше обявен за комик на комиците в анкета сред над 300 комици, продуценти, сценаристи на комедии и режисьори от англоезичния свят.

Питър Кук Нетна стойност

Този невероятен актьор може да е натрупал милиони и милиарди долари преди смъртта си. Заплатата и нетната стойност на Питър Кук обаче не са известни. Въпреки това, като невероятен актьор, той водеше охолен начин на живот.

  Питър Кук нетна стойност

Питър Кук

Питър Кук Съпруга, брак

Този актьор е женен три пъти. Уенди Сноудън беше първата му съпруга. През 1963 г. двамата се запознават в университета. Те имаха две дъщери заедно, Луси и Дейзи. За съжаление двойката се развежда през 1971 г. След това той се жени за Джуди Хъкстейбъл, втората му съпруга, през 1973 г.

Бракът им обаче официално приключи през 1989 г., след няколко години раздяла. Той се жени за Chiew Lin Chong, третата си съпруга, през 1989 г. Той е женен до смъртта си. Освен това актьорът пое ролята на втори баща на дъщерята на Чонг, Нина.

Популярни Публикации