Пиер Закжевски Оператор на камерата на Fox News беше убит по време на конфликта Русия-Украйна

В понеделник, 14 март, операторът на камерата на Fox News Пиер Закжевски беше убит близо до Хоренка, Украйна, по време на руско-украинската война. Главният изпълнителен директор на Fox News Сузане Скот съобщи на служителите си новината за смъртта му. Скот каза в доклада си, че 55-годишният Закжевски е бил с журналиста Бенджамин Хол по това време. Докато опитният оператор беше убит, Хол беше ранен и в момента се лекува в Украйна.

Скот продължи, казвайки:

Той беше отдаден на отразяването на разказа и неговата смелост, професионализъм и работна етика бяха добре известни сред журналистите от всички медии. Той беше много популярен; всеки в медиите, който е отразявал чужда история, познаваше и оценяваше Пиер. Пиер Закжевски

Според бележката на Скот, цитирана в статията на Fox News за смъртта на Закжевски, покойният оператор и журналист Бенджамин Хол са пътували в превозно средство по време на смъртта му. Според разследването по колата е стреляно, което е довело до нараняванията на Хол и смъртта на Закжевски. Освен това, според Фокс, двамата са били в региона за събиране на новини. Въпреки че Хол оцеля след трагедията, неговото здраве и състояние на възстановяване не са известни. Ужасната смърт на Закжевски е втората за една седмица за чужд журналист в Украйна. Повечето новинарски източници наскоро отразиха смъртта на бившия видеожурналист на New York Times Брент Рено. Рено също беше убит в конфронтацията между Русия и Украйна.

Всичко за покойния оператор Пиер Закжевски?

Според Fox Закжевски е бил фотограф и оператор на бойна зона, който е работил за Fox News в продължение на много години и е отразявал няколко международни войни и конфликти. Изпълнителният директор на Fox News Скот каза в доклада:

По време на дългата си работа при нас, [Закжевски] отразяваше практически всяка чуждестранна история за FOX News, от Ирак през Афганистан и Сирия.

 Пиер Закжевски

Покойният кинематограф беше разположен в Лондон и започна на място да отразява украинско-руската война през февруари. Скот разкри в имейла до Fox, че Закжевски смело е помогнал на афганистанските партньори на Fox News и техните семейства да избягат от страната по време на битка с талибанските войски. През декември миналата година той беше обявен за Unsung Hero на годишните награди Spotlight на служителите на кабелната новинарска компания.

Съболезнованията се изсипват след преждевременната смърт на Пиер Закжевски в Украйна.

Няколко познати на Закжевски, включително Сузане Скот, отдадоха почитта си на покойния оператор. Покойният 55-годишен жител на Лондон получи много съболезнования от колеги, приятели и познати от индустрията. Много хора го нарекоха легенда и признаха приноса му за отразяването на военни зони или кризи. Други обаче изразиха безпокойство за невоюващите лица като журналистите в разгара на конфликта Русия-Украина.

Популярни Публикации