Phiona Mutesi- Wiki, възраст, съпруг, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Фиона Мутеси е една от най-влиятелните фигури в страната си. Много млади жени в нейната страна гледат на нея като на вдъхновение. Когато се бори за потенциала си, тя става човекът, който е. Развълнувани сме до сълзи от нейната истинска история.

Въпреки това, тя никога не губи надежда в тази ситуация, така че тя се превърна в надеждата на други спортисти в своята страна. Тя стана първата шахматистка, спечелила медал за страната си. Най-високият й резултат в шахмата е 1686. Нейната страна, както и останалият свят, се гордее с нея. Тя е не само талантлива в спорта, но също така обича да пише и е публикуван писател.

Бързи факти

Празнувано име: Фиона Мутеси
Истинско име/пълно име: Фиона Мутеси
Пол: Женски пол
Възраст: на 26 години
Рождена дата: 28 март 1996 г
Родно място: Кампала, Уганда
националност: Уганда
Височина: 1,64 м
Тегло: 70 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Неженен
Съпруг/съпруг (име): N/A
Деца/деца (син и дъщеря): не
Запознанства/гадже (име): N/A
Е Фиона Мутеси лесбийка?: не
Професия: Шахматист
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 2 милиона долара

Фиона Мутеси Биография

Хариет Мутеси , майката на Фиона, я ражда на 28 март 1996 г. Тя израства в гетото на Кампала в Катуе. Джулия, по-голямата й сестра и другите й братя и сестри бяха отгледани от майка си, когато баща й почина от СПИН, когато тя беше на три години.Но скръбта й не свърши дотук, защото загуби и сестра си. Поради финансови затруднения тя в крайна сметка напусна училище и започна да продава царевица. Животът й обаче се преобразява завинаги, когато среща Робърт Катенде, след като научава за проект, ръководен от Sports Outreach Institute, ръководена от християните спортна мисия. Тя започва да учи шах там и нейният треньор бързо разпознава способностите й.

Тя също разбира стойността на образованието и завършва основното и средното си образование съответно в Universal Junior School и St. Mbuga Vocational School в Кампала. Фиона отиде в Северозападния университет в Къркланд, Вашингтон, и получи стипендия, за да завърши обучението си там. В бъдеще тя възнамерява да следва социология.

Phiona Mutesi Възраст, височина, тегло

Phiona Mutesi, родена на 28 март 1996 г., към 2022 г. е на 26 години. Висока е 1,64 метра и тежи 70 кг.

кариера

През 2010 г. тя се състезава в 39-ата шахматна олимпиада, проведена в Ханти-Мансийск, Русия, и това беше първият й професионален шахматен мач. На състезанието за жени в Уганда тя се състезава в шест рунда на борд две и един рунд на борд едно.

След това журналистите започнаха да забелязват, пишат и коментират нейните игри. Те забелязаха, че въпреки липсата на официално образование, тя постига безпрецедентни нива на успех. Тя вече беше трикратен победител в Шампионата по шах за жени на Уганда за юноши през 2012 г., което я направи една от първите шахматистки в страната.

В Националния шампионат по шах за юноши през 2013 г. тя спечели категорията до 20 години за жени, но не и в открития клас. Тя също беше член на отбора, който спечели Панамериканското междууниверситетско отборно първенство по шах в Кълъмбъс, Охайо, през 2017 г., побеждавайки Оберлин Колидж, който държеше титлата в продължение на четири години. За своя университет тя спечели три мача и направи едно равенство. Ходила е и на премиерите на своя филм.

Фиона Мутеси Нетна стойност

Мутеси положи много усилия през целия си живот, но тя е само на 26 години и вярваме, че все още има време да натрупа активи. Текущата й нетна стойност се оценява на приблизително 2 милиона долара към октомври 2022 г. В момента тя се концентрира върху образованието си, което е правилното решение. От приходите от книгата тя се обезпечи и финансово чрез шах.

Тя срещна своя треньор, своето вдъхновение, един ден, докато просто тичаше за живота им, тоест за храна, и нейният разказ за живота се промени завинаги. Фиона Мутеси, която имаше трудно детство, се превърна във вдъхновение за други спортуващи деца.

Phiona Mutesi Съпруг, брак

Личният живот на Мутеси е обвит в мистерия. Истинското й име, както и това на баща й и брат й, не са известни. Тя също така предпочита да запази романтичните си взаимодействия дискретни. В резултат на това имаме информация само, че в момента тя има тайна връзка.

Популярни Публикации