Патриша Хийтън- Wiki, нетна стойност, възраст, етническа принадлежност, съпруг, височина, кариера

Патриша Хийтън е професионално име на Патриша Хелън Хийтън, американска актриса и комик. Тя е най-известна с ролите си на Дебра Бароун в Everybody Loves Raymond (1996-2005) на CBS и Франсис Франки Хек в The Middle (2009-2018) на ABC. Тя направи телевизионния си дебют в епизод на Alien Nation през 1989 г. и дебюта си в театралния филм като Елън в Мемоарите на невидимия човек през 1992 г. Тя също така е публикувала книга, озаглавена Your Second Act: Inspiring Stories of Transformation, която ще бъде издадена на 21 юли 2020 г. Тя също беше видяна в телевизионния сериал Второто действие на Карол като Карол Кени (2019-2020). Освен това, в същия ден на щурма през 2021 г. на Капитолия на Съединените щати, Хийтън написа в Туитър, че се е превърнала от Републиканската партия в Независимата партия.

Бързи факти

Празнувано име Патриша Хийтън
Възраст 63 години
Псевдоним Патриша Хийтън
Рождено име Патриша Хелън Хийтън
Рождена дата 1958-03-04
Пол Женски пол
Професия актьор
Националност американски
Етническа принадлежност Смесени
Религия католицизъм
Семейно положение Женен
Съпруг Дейвид Хънт
Място на раждане Бей Вилидж, Охайо
Цвят на косата Тъмно кафяво
Височина 5′ 2″ (157 см)
Най-известен с Дебра на Everybody Loves Raymond
Родена нация Америка
състезание Бяло
Хороскоп Риби
баща Чък Хийтън
Майка Патриша Хийтън
Братя и сестри 4
университет Държавен университет в Охайо
деца 4
Сексуална ориентация Направо
Източник на богатство Актьорска кариера
Нетна стойност 50 милиона долара
Заплата 5 000 на епизод
Тип тяло тънък
Цвят на очите Светлокафяво
Измерване на тялото 37-28-35 инча

Биография на Патриша Хийтън

Патриша Хийтън е родена в Бей Вилидж, Охайо, под името Патриша Хелън Хийтън. Тя е от американска националност и от смесена раса, има ирландски, немски и английски предци. По същия начин тя се придържа към католическата вяра. Патриша наскоро имаше своя 63-ти рожден ден през 2021 г. и според рождената й дата нейната зодия е Риби. В резултат на това тя е бяла. Бащата на Патриша, Чък Хийтън, е спортен журналист, а майка й, Патриша Хийтън, почина през 1971 г. от аневризма. Алис Хийтън (сестра), Шарън Хийтън (сестра), Франсис Хийтън (сестра) и Майкъл Хийтън са нейните четирима братя и сестри (брат).

По отношение на образованието, Хийтън посещава католическото основно училище Св. Рафаел и гимназията Бей в Бей Вилидж, Охайо. В крайна сметка тя продължи да посещава държавния университет в Охайо, където спечели бакалавърска степен по изкуства по драма.Височина, тегло на Патриша Хийтън

Патриша Хийтън има височина от 5 фута 2 инча или 157,5 см, а тялото й тежи приблизително 53 кг или 117 фунта. Тя има добре изглеждаща тъмнокафява коса и светлокафяви очи. Патриша има слабо телосложение с размери на тялото 37-28-35 инча. Нещо повече, тя беше откровена относно получаването на пластична операция; споменавайки, че има прибран корем и намаляване на бюста след четири цезарови сечения.

 Патриша Хийтън

Патриша Хийтън (Източник: Pinterest)

кариера

  Патриша Хийтън започва актьорската си кариера в припева на Don't Get God Started (1987), след което тя играе ролята на онколог, което води до шест изяви в телевизионния сериал Thirtysomething от 1989 до 1991 г.
 • Тя се появява в телевизионни предавания като Alien Nation (1989), Matlock (1990), Party of Five (1996), The King of Queens (1999) и Danny Phantom (2004), както и в игрални филми като Memoirs of невидим човек (1992), Бетовен (1992), Новата ера (1994) и Space Jam (1994). (1996).
 • Тя се появява в три краткотрайни сериала: Стая за двама, Някой като мен и Жените в къщата.
 • След това тя получи ролята на Дебра Бароун във Everybody Loves Raymond, където стана първата носителка на Еми в шоуто.
 • Хийтън се появи в епизода от септември 2007 г. на Back to You, но шоуто беше прекратено през май 2008 г.
 • По-късно тя се появява в седмия сезон на Extreme Makeover: Home Edition, където помага в изграждането на дом за пожарникар и семейството му.
 • Тя също изигра Барбара Бодайн, бивш посланик на САЩ в Йемен, в документалната драма на ABC от 2006 г. The Path to 9/11 във филма на Hallmark Hall of Fame Front of the Class.
 • Тя продуцира документалния филм от 2005 г. The Bituminous Coal Queens of Pennsylvania и беше един от продуцентите на пиесата на Уилям Уилбърфорс Amazing Grace (2006).
 • През януари 2007 г. тя се завърна на сцената, за да си партнира с Тони Шалуб в продукцията извън Бродуей The Scene на Second Stage Theatre в Ню Йорк.
 • През 2011 г. тя беше обявена за номер 24 в специалното издание на TV Guide Network за най-смешните жени по телевизията. През октомври 2015 г. тя също започна да представя партита на Patricia Heaton.
 • Освен че изпълнява, Хийтън е написал книга, наречена Your Second Act: Inspiring Stories of Transformation, която ще бъде издадена на 21 юли 2020 г. Патриша Хийтън е почетен председател на Feminists for Life, а от 2018 г. тя също е регистрирана републиканец.
 • Въпреки че е регистриран републиканец, тя изрази недоволството си от тогавашния кандидат за президент Доналд Тръмп през 2016 г.: Ако той е номинираният, това няма да е моята партия. След изборите тя обяви, че се е отказала от политиката, но продължи да изповядва уважението си към Мит Ромни.
 • Тя написа в Туитър на 6 януари 2021 г., същия ден като щурмуването на Капитолия на Съединените щати през 2021 г., че е преминала от Републиканската партия в Независимата партия.

Патриша Хийтън Съпруг, брак

Патриша Хийтън има съпруг. През 1990 г. тя се омъжва за привлекателния си съпруг Дейвид Хънт. Хънт е известен английски актьор и режисьор. Джоузеф Чарлз Хънт, Даниел Патрик Хънт, Самуел Дейвид Хънт и Джон Базил Хънт са четиримата синове на двойката. Те разделят времето си между Лос Анджелис и Кеймбридж от 2002 г. Що се отнася до сексуалната ориентация на Хийтън, тя е хетеросексуална.

Освен това Патриша е била омъжена преди това за Константин Янкоглу от 1984 до 1987 г. Тя премина през самоописана протестантска пустиня след развода си с първия си съпруг.

Нетната стойност на Патриша Хийтън

Патриша Хийтън е многостранна жена, чиято нетна стойност е 50 милиона долара към октомври 2022 г. Тя също така получава страхотно заплащане, което е приблизително 235 000 долара на епизод. Тя е работила по одобрение на множество продукти като Sunbelt Chewy Chocolate Chip Granola Bars (2003), Nestle Treasures Candy (2000), Shoe Pavilion (2007), Feeding America (2017), Autism Speaks (2012) и много други, откъдето тя получава голяма сума пари. Освен това основният източник на доходи на Хийтън е нейната актьорска кариера.

Любопитни факти

 • Хийтън обеща да участва в женското общество Delta Gamma, докато учи театър в държавния университет на Охайо.
 • Тя прави своя телевизионен дебют в епизод от 1989 г. на сериала Alien Nation.
 • Тя се омъжва за актьора Дейвид Хънт, вторият й съпруг, през 1990 г.
 • Патрисия е съсобственик на Vento, италианското бистро, в родното й място Bay Village от 2009 г.
 • През юли 2021 г. тя отбеляза 3 години от излекуването си от алкохола.

Популярни Публикации