Памела Рук, емблематична пънк звезда, почина на 66-годишна възраст

Памела Рук , с псевдоним Джордан Муни, британски модел и пънк знаменитост, почина от рак на 3 април на 66 години. Твърди се, че нейният любовник и семейството са потвърдили смъртта й.

Семейството й каза в официално изявление:

Джордан (Памела Рук) остави своя отпечатък в света, независимо дали като „Кралицата на пънка“, или с ветеринарната си работа и безброй наградени котки… Джордан беше красива дама, която ще бъде запомнена в продължение на много десетилетия.Джордан Муни беше най-известна с работата си с легендарната британска рок група S*x Pistols и модната дизайнерка Вивиен Уестууд. Памела Рук се превърна в икона на пънк естетиката чрез сътрудничеството си с Westwood и е широко призната за един от основните пионери на стила.

Причината за смъртта на Памела Рук с псевдоним Джордан Муни

Според близките й преди няколко години Муни е била диагностицирана с холангиокарцином (рядък вид рак, който засяга жлъчните пътища). Изявлението се изпълнява по следния начин:

Тя не искаше никакви предположения за смъртта й и искаше светът да знае, че е починала след кратко боледуване.

 Памела Рук

Джордан, Памела Рук, почина в родния си град Сийфорд, Източен Съсекс, Англия. В момента на смъртта си покойната 66-годишна манекенка е била придружавана от семейството си. Американското дружество по клинична онкология (ASCO) и неговият уебсайт Cancer.net посочват това

В Съединените щати приблизително 8000 души са диагностицирани с рак на жлъчните пътища всяка година.

Според Американското онкологично дружество петгодишната преживяемост на пациентите със заболяване на жлъчните пътища варира от 2% до 25% в зависимост от стадия на разпространение на рака. Пациентите, които са били подложени на ранна идентификация, както всеки друг вид рак, имат статистически увеличен шанс за оцеляване. Стандартната терапия за рак на жлъчните пътища е отстраняване на злокачествената или туморна част на канала. Други лечения могат да включват радиация и химиотерапия.

 Памела Рук

T наследството на покойната пънк звезда Памела Рук (Джордан Муни)

Родената в Източен Съсекс, Англия, има широк набор от умения и си е създала име в различни области, включително моделиране, актьорско майсторство, управление на групи, писане и работа като ветеринарна медицинска сестра. Джордан Мууни беше влиятелна личност, която помогна за въвеждането на „пънк“ културата в Лондон от 70-те години.

Джордан Мууни е работил в S*X магазина на Vivienne Westwood и Malcolm McLaren, преди да се присъедини към групата S*x Pistols. Mooney също направи няколко изяви в шоута на S*x Pistol и често беше виждан в 'пънк' стил по време на ранните телевизионни събития на групата.

Популярни Публикации