Пади Ахенда - Уики, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, кариера, смърт

Пади Ахенда беше кенийски политик и посланик на страната. Той беше известен с работата си като посланик в Катар. Преди това Пади беше избран от президента Ухуру Кениата за ролята си на посланик на Кения. Въпреки това, на 3 април 2022 г. този известен кенийец почина в резултат на заболяване.

Бързи факти

Пълно истинско име Уважаеми Пади Ахенда
Име Пади Ахенда
Псевдоним Пад, Пади, г-н посланик
Популярни за Работи като посланик в Катар за своята страна Кения
език Английски
Име на училище Гимназия Алианс
образование Завършвам
университет Държавен университет
Професия Политик
Зодия Не се знае
Националност кенийски
Етническа принадлежност африкански
Нетна стойност 000 USD.
Възраст (към 2022 г.) 69 години.
Дата на раждане През 1952г
Място на раждане Kasewe в Kabondo Westward, окръг Homa Bay, Кения
Сегашен адрес Катар
Тегло (прибл.) В килограми: 85 кг
В лири: 187 паунда .
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 9″

Възраст и ранен живот на Пади Ахенда

Пади Ахенда е кенийски жител, роден в Касеве, Кабондо Уестуърд, окръг Хома Бей, Кения, през 1952 г . Педи се възползва максимално от живота си в родината си. Той никога не е говорил за дните си в колежа или детските си преживявания преди смъртта си. Единственото нещо, което обичаше да казва на хората от селото, беше името на училището му. Завършва гимназия в Alliance High School в Thogoto, Kikuyu Township, Kikuyu, Кения.

Височина и тегло на Пади Ахенда

Пади Ахенда е висок 5 фута 9 инча . Тежи около 85 кг. Той има прекрасни топли черни очи и черни кичури. Няма информация за неговите измервания на гърдите-талията-ханша, размера на роклята, размера на обувките, бицепсите и т.н.  Пади Ахенда

Paddy Ahenda Net Worth

Колко е нетната стойност на Пади Ахенда? Ние разкрихме нетната стойност на Пади въз основа на скорошно проучване на печалбите му през предходните четири години. Той служи като посланик на Кения от 2019 г., а средното годишно възнаграждение на посланик е близо 125 000 долара. Това показва, че той е спечелил повече от 0 000 USD през последните четири години.

И към днешна дата той може да е оставил сума пари от около 100 000 долара за семейството и децата си. Други подробности за неговите активи и други източници на доходи не бяха открити по време на нашето запитване, поради което точната му нетна стойност не можа да бъде изчислена.

кариера

Пади влезе в политиката на Кения през 1997 г., състезавайки се страстно с Оло Тула за мястото на Касипул Кабондо, но не успя да спечели. Той отново се кандидатира за тази позиция през 2002 г., но загуби от Питър Овиди. Въпреки това, когато Питър Овиди почина през 2005 г., Пади се възползва от шанса да спечели частични парламентарни избори от името на своята партия, Либералната демократическа партия (LDP). На 1 март 2006 г. той зае това място. По време на изборите си през 2005 г. той победи Джералд Отиено К’Опио.

Той обаче заемаше този парламентарен избирателен район само като депутат от 2006 до 2007 г. Когато изборите бяха проведени отново през 2007 г., Пади се опита да спечели отново, но беше победен от Йоспе Оюги Магванга. След това г-н Пади води кампания за лидера на ODM Райла Одинга през следващите години. По време на президентската кампания на Райла Одинга той му служи.

Беше през 2018 г., когато той беше назначен за посланик на Кения в Катар. Президентът Ухуру Кениата го назначи за посланик през август 2018 г. Въпреки това през февруари 2019 г. имаше спекулации, че Катар е отхвърлил Ахенда като водач на посланическия кораб, въпреки че впоследствие катарските власти отрекоха всякакви обвинения, свързани с това. Той беше посланик на Кения в Катар от 2019 г. и почина, докато го правеше.

Смъртта на Пади Ахенда

На 69-годишна възраст уважаемият посланик на Кения в Катар почина, докато служи на страната си като честен посланик на всички времена. Брат му разпространи сърцераздирателната новина за смъртта му в медиите, която остави много хора в нацията в траур. Откакто тази новина избухна, имаше широко разпространено изливане на тъга.

Брат му разкри обстоятелствата на смъртта му в медиите, заявявайки, че той е починал в страната на Близкия изток на 3 април 2022 г. в понеделник сутринта, докато е бил на лечение в интензивното отделение на болницата в Доха. Един от членовете на семейството му също разкри, че той е бил приет в болница по-рано тази седмица, след като е получил инсулт. Той е получавал терапия от последната седмица на март 2022 г. Братът на Пади Ахенда също каза, че брат му не се чувства добре и е бил приет в болницата, но основната причина за смъртта му все още не е установена. Той каза, че когато получи всички точни подробности, ще разкрие истинската причина за смъртта си.

Съпруга и брак на Пади Ахенда

Коя е съпругата на Пади Ахенда? Пади и съпругата му Милдред Ахенда бяха блажено женени. Съпругата му беше до него, когато почина в болницата в Доха. Милдред Ахенда, съпругата на Пади, почина. Неговите деца са Джон Ахенда, Браян Ахенда, Петронела Ачиенг Ахенда и Джанет Ахенда. Синът му Джон Ахенда е лекар, който практикува в Кения. Петронела Ачиенг Ахенда, вторият син на Пади, също е студент по природни науки.

Популярни Публикации