Оливър Хокинс отдава почит на баща си с Foo Fighters

Първият кръг от мемориални изпълнения за покойния барабанист на Foo Fighters Тейлър Хокинс се състоя в Wembley Arena в събота, 3 септември. Звездни барабанисти като 16-годишния син на Тейлър Хокинс Оливър Шейн Хокинс изпълниха по време на трибютното събитие. Според кадри в социалните медии Оливър Хокинс е свирил на барабаните за емблематичния сингъл My Hero на Foo Fighters от 1997 г. Слайдшоу от изображения на Оливър Хокинс и Тейлър Хокинс, пуснати на екран на фона, докато той свиреше на барабаните, за да го представи на публиката.

Фронтменът Дейв Грол от Foo Fighters приветства Шейн на сцената. Той заяви:

Имаме още един барабанист, който ще свири с нас и нека ви кажа, че никога не съм виждал някой да блъска барабаните толкова силно, колкото този човек.Той продължи, отбелязвайки:

Но преди всичко той е част от нашето семейство. И той трябва да бъде тук тази вечер с всички нас, така че вярвам, че е естествено той да дойде и да играе с нас. Моля, приветствайте г-н Шейн Хокинс на барабаните, дами и господа.

Травис Баркър, Джош Фрийз, Руфъс Тейлър и Нанди Бушел бяха сред онези, които изпълниха трибютното представление в Лондон.

Дейв Грол от Foo Fighters отдава почит на покойния барабанист Тейлър Хокинс.

Дейв Грол, лидерът на Foo Fighters и най-близкият приятел на Хокинс, също отдаде почит на покойния музикант в трогателно изявление. Грол започна шоуто с думите:

Дами и господа, дойдохме тук тази вечер, за да почетем живота, музиката и любовта на нашия любим приятел, колега от групата и брат Тейлър Хокинс.   Тейлър Хокинс

Емоционалният Дейв Грол продължи с думите:

Тези от вас, които го познаваха лично, ще си спомнят, че никой не можеше да ви накара да се усмихнете, да се смеете, да танцувате или да пеете така, както той. И съм сигурен, че много от вас, които са го обожавали отдалеч, са се чувствали по същия начин.

По-късно на концерта Грол се разплака по време на изпълнението на класиката на групата Times Like These, но феновете продължиха да го аплодират. Събитието на Тейлър Хокинс също включваше Лиъм Галахър, Дейв Чапъл, Стиви Никс, Елтън Джон и Джейсън Судейкис, всички от които дадоха свидетелства относно ефекта на Хокинс. Следващото възпоменателно изпълнение за Хокинс ще се състои на 27 септември в Kia Forum в Лос Анджелис.

Какво се случи с Тейлър Хокинс?

Тейлър Хокинс почина през март тази година на 50-годишна възраст. Барабанистът беше на турне в Южна Америка с Foo Fighters. На 25 март групата трябваше да свири на фестивала Estereo Picnic в Богота, Колумбия. Ранните токсикологични открития показват, че певецът е имал 10 психоактивни лекарства в тялото си, преди да умре. Главната прокуратура на Колумбия не определи смъртта на Хокинс като свръхдоза. Ранни токсикологични тестове обаче разкриха, че марихуана, трициклични антидепресанти, бензодиазепини и опиоиди са сред десетте химикала, идентифицирани в системата на художника. Твърди се, че преди смъртта си музикантът се е оплаквал от проблеми с гърдите.

Хокинс е роден във Форт Уърт, Тексас и прекарва детството си в Калифорния. Той стана известен като барабанист на турнето Jagged Little Pill на Alanis Morissette в края на 90-те години. Хокинс се жени за дългогодишната си приятелка Алисън през 2005 г. Хокинс оставя след себе си син, Оливър Шейн, и две дъщери, Анабел и Евърли.

През цялата си кариера Хокинс участва в осем албума на Foo Fighters. Няма нищо за губене (1999), One by One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011), Sonic Highways (2014), Concrete and Gold (2017) и Medicine at Midnight (2018) бяха сред тях (2021).

Популярни Публикации