Nims Purja за „The Joe Rogan Experience“

Пропускате много, ако не сте гледали документалния филм на Netflix 14 Peaks: Nothing Is Impossible. Документалният филм, режисиран от Торкил Джоунс, проследява непалския алпинист Нирмал Нимсдай Пурджа, по-известен като Нимс Пурджа, в целта му да изкачи всичките 14 от 8000-метровите върхове в света за един сезон на изкачване.

Райнхолд Меснер, италиански алпинист, беше първият, който изкачи всичките 14 от осемхилядниците в света през 1986 г., въпреки че му отне 16 години. Рекордът беше намален на седем години до 2019 г.

Пурджа се бореше с лавини, опасно време, близки до смъртта срещи и политически пречки, наред с други неща.Нимсдай казва, Отказването не е в кръвта, сър. Не е в кръвта.

Задачите изглеждаха трудни, но Нимсдай ги преодоля с чиста упоритост и вяра в собствените си способности. За шест месеца и шест дни той го завърши.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Nirmal Purja MBE – NIMS (@nimsdai)

Nims Purja е гост в подкаста на Joe Rogan The Joe Rogan Experience.

Пурджа беше непознат в света на катеренето, докато не счупи рекорда за скорост за изкачване на 14-те най-високи планини в света.
Катерачът-рекордьор беше поканен в подкаста The Joe Rogan Experience на Джо Роугън на 9 март 2022 г.

Подкастът на Джо Роган включва Нирмал Пурджа. В почти тричасовата им сесия Роугън зададе проницателни въпроси на Пурджа, както винаги прави. Пурджа обясни, че е дошъл с идеята да изкачи 14 върха и да го заснеме, след като е разбрал, че иска да покаже на света, че нищо наистина не е невъзможно.

Той също така иска алпинистката общност да отдаде на шерпите заслуженото. Той беше член на специалните сили на Обединеното кралство и беше на път да се пенсионира, но напусна добре платената си работа, за да преследва мечтата си да докаже на света, че всичко е възможно.

След това той започва да набира средства за своите проекти, но това се оказва по-трудно, отколкото изглежда.

Той получи много откази и хората му казаха направо, че няма да може да го направи. Алпинистът разкри, че има нужда от 2 милиона долара за проекта и беше толкова решен, че написа ръкописно писмо до изпълнителния директор на Virgin Group Ричард Брансън.

Външният вид на Nims Purja носи радост на феновете

Пурджа каза, че от всичко, през което е преминал, получаването на средствата е било най-стресиращата част от живота му, особено след като напусна работата си.

Това е само малка част от двучасовия им разговор. Purja публикува в Twitter малко след като епизодът излезе на живо, за да обяви присъствието си.
Всички наши последователи чакаха това – Нимсдай за изживяването на Джо Роган! написа алпинистът. Хора, пригответе се да бъдете вдъхновени, мотивирани и да започнете да живеете, вместо просто да оцелявате – подкаст, който трябва да слушате!

Феновете на Purja го приветстваха за присъствието му в секцията за коментари.

Пълна наслада е да гледаме и слушаме нашия национален химн в JRE, отбеляза един непалски потребител. Кой би повярвал, че един ден ще гледаме #nimsdai на JRE и ще чуваме нашия национален химн?

Популярни Публикации