Никълъс Вела Полицай загина при скорошна катастрофа с хеликоптер

Никола Вела , опитен офицер, загина при инцидент с хеликоптер в Нюпорт Бийч, Калифорния. Неговият втори пилот остава критично зле. Полицаят беше тежко ранен при инцидента с хеликоптера на 19 февруари около 18:30 часа. Той почина малко след като беше изваден от останките, а вторият му пилот беше откаран в болницата. Със съжаление ви съобщаваме за смъртта на полицай Никълъс Вела, 14-годишен ветеран от HBPD. Полицай Вела беше убит тази вечер, когато нашият полицейски хеликоптер, HB-1, се разби в моретата край бреговете на Нюпорт, докато отговаряше на молба за помощ.

След смъртта му шефът на HBPD Ерик Пара каза,

Град Хънтингтън Бийч, гражданите на Хънтингтън Бийч, полицейското управление на Хънтингтън Бийч и общността на правоприлагащите органи загубиха истински професионалист. Той правеше това, което му харесваше.Всичко, което трябва да знаете за Никълъс Вела

Никълъс Вела е служил в полицейското управление на Хънтингтън Бийч като полицай и пилот на хеликоптер. Когато се случи събитието, Вела и партньорът му отговориха на повикване за смущаващ полет в Нюпорт Бийч. Хеликоптерът можеше да се види между остров Лидо и полуостров Балбоа, преди да се спусне спираловидно към плажа. Хората на брега се втурнали да спасяват пътниците, но Вела починал от нараняванията си, след като бил изваден. Видео от спасителните операции показва как ченгета и селяни се опитват да извадят пилотите от потопените отломки.

 Никола Вела

Полицейското управление подготви парад, за да се сбогува с Николас Вела, докато други му отдадоха уважение в социалните медии. Полицейското управление на Хънтингтън Бийч публикува снимки на покойния полицай в своите акаунти в социалните медии. Кристи Товар беше съпругата на Вела.

Хеликоптер се разби в Маями.

В същия ден хеликоптер с трима души се разби в Атлантическия океан близо до Маями Бийч. Според туит от полицията в Маями Бийч, пътниците са били откарани в болница Jackson Memorial. Ернесто Родригес, служител по обществена информация в полицейското управление на Маями Бийч, съобщи, че здравето им е стабилно и че третият пътник няма сериозни наранявания. В 13.10 ч. инцидентът е станал в близост до ул. 10-та.

Вижда се как хеликоптер пада във водата близо до претъпкана зона с плувци и плажуващи във видео в туита. Според властите Федералната авиационна администрация е пристигнала своевременно и достъпът е бил спрян между 9-та и 11-та улица за две пресечки. FAA каза пред CNN, че хеликоптерът е Robinson R44 и че NTSB разследва причината за инцидента.

Популярни Публикации