Никълъс Джон Роске е обвинен в опит за убийство на Брет Кавано

В необичаен случай мъж от Калифорния беше обвинен в опит за убийство, след като беше спрян близо до дома на съдията от Върховния съд Брет Кавано в Мериленд. Според съдебните документи 26-годишният Никълъс Джон Роске, въоръжен с пистолет и тактически нож, е планирал да убие съдията от Върховния съд Брет Кавано. Той очевидно се е свързал с оператор на 911 близо до къщата на Кавано и им е казал, че е склонен да се самоубие и иска да нарани кандидата за Върховния съд.

Човекът беше задържан пред резиденцията на съдията на Върховния съд в 1 часа сутринта тихоокеанско време. Защитата на съдията беше засилена преди решаващото решение относно правата на аборт в Съединените щати. Роске беше задържан от двама заместник-маршали на САЩ, след като излезе от таксито и тръгна към съдебната резиденция на Върховния съд.

  Никълъс Джон Роске

Преди заговора си да убие съдия Брет Кавано, обвиняемият е имал мисли за самоубийство.

Съобщава се, че обвиняемият се е свързал с 911 извън резиденцията на Кавано и е посочил, че е склонен да се самоубие и обмисля екзекуцията на съдия от Върховния съд, Брет Кавано. Роске все още разговаряше по телефона с оператора на спешния диспечер, когато беше задържан. Съобщава се, че служителите са открили черен тактически сандък и боен нож, пистолет с два пълнителя и боеприпаси, лютив спрей, връзки с цип, инструменти и други стоки, след като са задържали Роске и са конфискували чантата и багажа му, според прессъобщението.

  Брет Кавано

Полицията на окръг Монтгомъри излезе със следното изявление:

Заподозреният Роске беше разгневен от публикуването на проекторешение на Върховния съд относно правата на аборт, както и от стрелбата в началното училище Роб в Увалде, Тексас, при която бяха убити 19 деца и двама учители. Той очакваше съдията да представи правила, облекчаващи ограниченията за контрол на оръжията.

Говорителят на полицията в окръг Монтгомъри Шиера Гоф каза пред източници,

Смята се, че лицето е дошло извън щата с цел да убие съдията от Върховния съд Брет Кавано.

Съдията му зададе серия от въпроси по време на кратко съдебно заседание в сряда следобед, за да установи дали е разсъждавал правилно, когато е задържан.

  Никълъс Джон Роске

Той отговори,

Вярвам, че разбирам добре, но не бих се нарекъл трезвомислещ.

В сряда главният прокурор Мерик Галанд информира източници,

Подобно поведение е абсолютно недопустимо за нас. Заплахите и насилието срещу съдии, разбира се, удрят в основата на нашата демокрация и ние ще направим всичко по силите си, за да ги избегнем и да държим отговорни онези, които ги извършват.

Твърди се, че Никълъс Роске е завършил колеж, който живее в планините Санта Сузана. Очевидно напоследък той има проблеми с психичното здраве и приема лекарства за лечението им. Очаква се той да се върне в съда на 22 юни. Ако бъде осъден за опит за убийство на федерален съдия, той е изправен пред до 20 години във федерален затвор, но действителните присъди за федерални престъпления често са по-малки от максималното наказание.

Във вторник DHS публикува ново известие, предупреждаващо за тревожен скок на вътрешния терор по целия свят. Те казаха, че инциденти с висок профил могат да бъдат използвани за легитимиране на насилствено поведение срещу различни потенциални цели. Те отбелязаха например предстоящото решение на Върховния съд относно бойните оръжия.

Популярни Публикации