Нийл Балнавес- Wiki, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, брак

Нийл Балнавес беше видна личност и виден филантроп в Австралия, известен с подаръците си за милиони долари. Нийл не само преди това е работил като телевизионен ръководител. Преди това той имаше собствена продуцентска фирма, наречена Endemol Australia, преди да създаде Balnaves Foundation през 2006 г.

Бързи факти

Пълно истинско име Нийл Балнавес
Псевдоним Нийл
Популярни за Неговата фондация и филантроп работи
език Английски
Име на училище Местна гимназия.
университет Университет на Сидни
образование Докторска степен от университета Бонд
Професия Австралийски телевизионен ръководител и филантроп
Зодия Телец
Националност австралиец
Етническа принадлежност австралиец
Нетна стойност 1 милиард щатски долара
Възраст (към 2022 г.) 77 години.
Дата на раждане 5 май 1994 г. (четвъртък)
Място на раждане Аделаида, Австралия
Сегашен адрес Австралия
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 8″
Тегло (прибл.) В килограми: 85 кг

Възраст и ранен живот на Нийл Балнавес

Нийл Балнавес е роден на 5 май 1994 г , в Аделаида, Австралия, и прекарва детството си в слушане на поп културни хитове и впоследствие участва в разработването на множество поп песни. Човекът, който в крайна сметка избра да изостави продуцентската си работа и да дари своя милион долара на художествени галерии, театри и танцови групи, беше изостанал филантроп в Австралия.

Както беше посочено по-рано, той избра да внесе 20 милиона долара наведнъж, което накара много хора да се чудят защо го прави. Досега Нийл беше непроницаем за всички. Той посещава университета в Сидни, преди да създаде своята продуцентска фирма през 1988 г. Нийл е посветил живота и парите си на създаването на възможности за цялото австралийско население за лесен достъп до изкуства и артисти. Той получи отличието докторска степен от университета Бонд през 2009 г., тъй като по това време беше и член на попечител.Височина и тегло на Нийл Балнавс

Нийл Балнавес е висок 5 фута 8 инча . Тежи около 85 кг. Има прекрасни топли кафяви очи и сиви кичури. Няма информация за неговите измервания на гърдите, талията и бедрата, размера на роклята, размера на обувките, бицепсите и т.н.

  Нийл Балнавес

Нийл Балнавс Нетна стойност

Колко е нетната стойност на Нийл Балнавес? на Нийл нетното състояние се оценява на повече от 1 милиард щатски долара, тъй като той е изкарал комфортен живот от инвестициите си в риалити програми. Изборът му да стане филантроп и да допринесе повече от 40 милиона щатски долара чрез своята фондация доказва, че има нетна стойност от милиарди долари. Той беше богат човек, който живееше в лукс. По време на смъртта си на лодка той се е насочил към луксозна яхта, която таксува стотици долари за всеки човек всеки ден. Той имаше имение за милиони долари на Голд Коуст.

кариера

Много хора отдават почит на Нийл, но нека продължим да отдаваме почит на Нийл, като споделяме информация за работата му. Преди това той е работил в медиите почти 45 години, последно като изпълнителен председател на Южната група, по-известна като Endemol Australia. Създава фирмата си през 1988 г. Освен това е председател на Ardent Leisure Group. По-късно той се оттегли от тази организация през 2016 г., след като се присъедини към нея през 2003 г. Нийл също беше ректор на университета Чарлз Дарвин и член на попечителския съвет на университета Бонд. От 2016 до 2018 г. работи в университета Чарлз Дарвин.

Освен това от 2013 г. до 2019 г. Нийл беше член на борда на Художествената галерия на Южна Австралия. Нийл формира The Balnaves Foundation през целия си път на успех и семейството му работи с него от 2006 г. Нийл беше директор на Sydney Orthopedic Research Institute и член на Sydney Theatre Company’s Chairman’s Circle до смъртта си. През 2010 г. той е назначен за служител на Ордена на Австралия за приноса си към австралийското общество и значителната му роля като филантроп. През своята повече от 15-годишна кариера като филантроп, той е предоставил над 40 милиона долара дарения чрез многото си благотворителни събития.

Неговият продуцентски бизнес е инвестирал и продуцирал австралийски версии на сериали като Bananas in Pyjamas, Water Rats и Big Brother. Според скорошно проучване, проведено от нашия изследовател Neils Foundation, Balnaves Foundation харчи около 3 милиона щатски долара за благотворителност всяка година с цел подобряване на Австралия чрез образование, медицина и изкуства.

Смъртта на Нийл Балнавес

Да, добре известният филантроп г-н Нийл почина на 21 февруари 2022 г., когато пътуваше с луксозна яхта и беше замесен в инцидент с лодка. Името на яхтата, на която загина Нийл, е Светът, а бедствието е станало в Таити, Франция и Полинезия. Той пътуваше със съпругата си Даян, когато почина, и тя беше там, когато той издиша последния си дъх пред лицето на трагедията. Сърцераздирателно е да научим, че Нийл е участвал в друг инцидент с лодка след 20 години и този път е отнел живота му, а новината за смъртта му разшири скръбта в цялата австралийска общност.

Съпруга и брак на Нийл Балнавс

Коя е съпругата на Нийл Балнавс? Отпътуването на Нийл от света не го е разделило от приятелите и семейството му. Съпругата му Даян Балнавес и двете им деца Хамиш и Виктория също са съсипани. Той се жени за Диана Балнавес през 1971 г. и има три деца, Хамиш, Виктория и Александра Балнавес.

Съпругата и децата му имат добро образование. Даян Балнавес завършва колежа Сиймур в Аделаида и след брака си работи като социален работник. Тя работеше в книжарница, преди да се омъжи за Нийл. Александра Нийлс, дъщерята на Нийлс, почина през април 2019 г. в резултат на болест. Виктория, другата дъщеря на Нийлс, е най-малкото от децата му и в момента управлява собствен консултантски бизнес, фокусиран върху луксозни PR и събития. Виктория има бакалавърска степен по изкуство от университета в Сидни. Синът на г-н Нийл, Хамиш Балнавес, получава бакалавърска степен по икономика и социални науки от университета в Сидни. Хамиш е работил като учител в Сидни и на други места. По-късно той става генерален мениджър на фондацията на баща си, където все още работи.

Популярни Публикации