New Jeans продадоха албума си в над 260 000 копия за един ден, поставяйки нов рекорд

Нови дънки , K-pop група новобранец, подобри още един рекорд. „New Jeans“, едноименният първи албум на групата, продаде над 260 000 копия за един ден. Това са продажбите от първия ден на всеки дебютен албум, публикуван от септември 2019 г. Освен огромната любов на феновете към дебюта си, триото също се класира високо в много местни и международни класации, като получи значителна слава. Първият албум, който включва три заглавни сингъла и една мелодия от b-side, беше физически публикуван на 8 август. На 1 август беше публикувано дигиталното издание на първия албум на NewJeans.

NewJeans също счупиха множество рекорди с дългоочакваното си издание

На 8 август мини-албумът беше физически издаден. Според статистиката на Hanteo, той е продал 262 815 копия в първия ден на пускане, което е значителна цифра за всеки изпълнител, особено за трио новобранец. С това „New Jeans“ се превърна в най-продавания дебютен албум на Hanteo от женска група. Предишни рекордьори бяха LE SSERAFIM, чийто първи албум „FEARLESS“ продаде 176 861 копия през първия ден. Албумът беше и третият дебютен албум на женска група, който имаше най-много продажби през първата седмица на Hanteo, след като се изкачи до върха в първия ден от издаването му. Първият албум на NewJeans беше публикуван дигитално на 1 август, а физическият CD последва на 8 август.

 Нови дънкиОбемът на предварителните поръчки на албума на NewJeans достигна над 444 000 копия за четири дни, според лейбъла на групата ADOR, най-големият отчетен обем на продажби за дебютен албум на K-pop момичешка група в историята. Физическият запис обаче ще се продава само в Weverse Shop Global. Физическите копия на албума са налични в Weverse Shop Japan и Universal Music Japan.

Освен физическите продажби на албуми, групата постави различни рекорди за дигитален стрийминг със своя албум. В деня, в който беше пуснат, първият им албум „New Jeans“ спечели 2,06 милиона слушания, общо 226 000 слушатели и 88 000 последователи в Spotify. И в трите категории групата е поставила най-добрия рекорд от всяка K-pop женска група, дебютирала тази година. Вниманието на NewJeans и Hype Boy, по-специално, прекараха два дни начело в корейския списък на Spotify „Daily Top Song“. Освен това, Cookie беше оценен на трето място на 2 август KST, докато Hurt беше поставен на пето място.

 Нови дънки

Повече информация за групата

Издаването на групата първоначално беше намекнато през юли 2022 г. Групата беше представена с изненадващо музикално видео, което придружаваше пътуването на групата. На 1 юли 2022 г. ADOR пусна поредица от тийзъри за предстояща женска група. Min Hee-jin, творчески директор и член на борда на SM Entertainment, създаде групата. Групата дебютира с лейбъла ADOR. HYBE създаде своя подлейбъл ADOR миналата година, който ще бъде ръководен от Min Hee-jin.

Популярни Публикации