Неврологът Рикардо Кручиани е открит мъртъв в затвора на остров Рикърс

Рикардо Кручани , бивш неврохирург и предполагаем сексуален престъпник, почина в понеделник сутринта на остров Райкърс, когато служители го намериха в душ кабината с кърпа около врата. 68-годишният Рикардо Кручиани трябваше да бъде осъден на 14 септември за предполагаемо нарушение на най-малко шест пациенти, според New York Times. Прокурорите твърдят, че неговият метод е бил уж да накара пациентките да разчитат на опиоиди, преди да ги информира, че ще им предостави лекарството само в замяна на незаконни услуги. Прокурорите смятат, че той е преследвал жертви в Ню Йорк, Хоупуел и Филаделфия повече от 15 години.

Смъртта на Рикардо Кручани

Според Fox News Рикардо Кручиани е влязъл в душ кабината на затвора Rikers в 4:23 сутринта, а полицай е намерил трупа му в безсъзнание в 17:35, според докладите. Той почина около час по-късно. Въпросът за смъртта на Круциани все още се разследва, според комисаря на департамента по наказанията в Ню Йорк Луис Молина.

 Рикардо КручаниТой заяви:

Ще започнем предварително вътрешно разследване за установяване на обстоятелствата около смъртта му. Нашите мисли и молитви са със семейството му.

Според New York Post Рикардо Кручиани, който се призна за виновен в 12 престъпления, свързани с неправомерно поведение, планира да се противопостави на присъдата след присъдата. Той беше изправен пред възможността да бъде доживотен в затвора.

Какви точно бяха обвиненията срещу Рудолф Кручиани?

Cruciani е насочен към жени на множество работни места и болници, включително медицинския център Бет Израел в Ню Йорк, според окръжния прокурор на Манхатън Алвин Л. Браг младши. Браг каза в официално прессъобщение:

Рикардо Кручиани умишлено се възползва от нещастието на своите жертви и се възползва от авторитета си на практикуващ лекар.

Той продължи:

Когато отиваме при лекари за помощ, искаме те да уважават телата и здравето ни, но д-р Кручани напълно се провали в това си задължение. Д-р Кручиани остави шест оцелели, които сега страдат от сериозни заболявания и години на стрес.

Адвокатът на Круциани, Фред Сосински, каза, че клиентът му е неправомерно обвинен.

 Рикардо Кручани

Според Сосински:

В крайна сметка изглежда, че кумулативната тежест на шестима обвинители спечели деня, а не справедливата оценка на всеки от техните съмнителни показания.

Той продължи:

Ние обаче сме сигурни, че първоинстанционният съд е допуснал редица правни грешки, които с нетърпение очакваме да коригираме пред апелативните съдилища.

Въпреки че смъртта на Кручиани изглеждаше като самоубийство, разследващите все още не са потвърдили това.

Популярни Публикации