Неса Барет разказва за своята загуба на тегло и хранително разстройство

Неса Барет издаде песента си „dying on the inside“, заедно с придружаващия музикален видеоклип, на 25 февруари 2022 г. Алтернативната поп певица и текстописец, която вярва в честността и искреността с феновете си, преди това е говорила за граничната си личност разстройство, безпокойство и тъга.

И този път, след много битки, тя най-накрая проговори за проблемите си със загубата на тегло и хранителните разстройства в своята ужасяваща денс-рок песен. Песента е за изкуствени стандарти за красота, които водят до много млади хора, заети с отслабване и развиване на хранителни разстройства. Вече обсъдих моето гранично личностно разстройство, безпокойство и тъга. Но единственото нещо, за което се борех да говоря, е проблемът ми с храненето, каза Барет в изявление. Тя продължи да казва, че иска да предаде проблемите си, като същевременно напише песен, с която хората да се идентифицират. Дори ако слушателите не са имали проблем с храненето, те може да се свържат с него, тъй като може да са пострадали от онлайн сравнения.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от ness (@nessabarrett)Неса Барет говори за своята загуба на тегло и хранително разстройство

По време на интервю с Nylon, за да промотира новата си песен, певицата влезе в дълбочина относно проблема си, заявявайки, че няма представа, че това е проблем. Връзката на Барет с храната се влоши, когато тя се сравни с връстниците си в гимназията. Тя искаше да изглежда повече като тях, затова се зае с нездравословна програма за отслабване.

Отначало карах майка ми да ми приготви обяда или казвах „Хей, мамо, отивам да купя обяд в училище“ и след това не ям нищо. Понякога криех вечерята си или се преструвах, че я ям в стаята си, преди да я пусна в тоалетната на банята, каза певицата.

 Неса Барет

Певицата влизаше в Tumblr и търсеше проанорексични неща, за които нямаше представа, че са проблем или че е неприятно да се гледат. Тя беше заета с фигурки и отслабване. За съжаление, нейната интернет знаменитост изостри ситуацията. Хората започнаха да коментират външния й вид, наричайки я с наднормено тегло и питайки дали е бременна или е напълняла. Много години по-късно, на 18-годишна възраст, тя е диагностицирана с гранично разстройство на личността (BPD) и открива, че проблемите с храненето често се появяват заедно с BPD.

Възстановителното пътешествие на Неса Барет

Художничката видя, че проблемите с храненето не се обсъждат достатъчно, затова написа песен за това. Това беше и първата й стъпка към изцелението. Всяка нейна сесия за писане започваше с терапевтична сесия. По време на интервю със Seventeen тя обсъди какво е научила от своите терапевти.

Работих върху това с моя терапевт и правим нещо, наречено проверка на фактите. Ще прочета лоша забележка и емоционалният ми ум ще си каже: „О, Боже мой, това е истина.“ Но спирам за момент, за да се запитам „Това наистина ли е вярно?“ Отговорът на човек на това засяга ли моето аз- ценност, самолюбие или увереност? Това ли е предназначено да бъде моята самоличност от сега нататък, въз основа на един коментар? каза певицата.

 Неса Барет

Разбира се, не беше така, така че Барет подчерта, че всичко е свързано с проверка на фактите и отделяне на няколко минути, за да разберете, че едно изявление не означава нищо.

Популярни Публикации