Нел Бъртън - Уики, възраст, етническа принадлежност, гадже, височина, нетна стойност, кариера

Нел Бъртън е добре известно британско дете-актриса и дете на знаменитост. Нел Бъртън е най-известна с ролите си в Baby at Dock от Алиса в страната на чудесата и Момиче на гарата от Dark Shadows.

Бързи факти

Пълно име: Нел Бъртън
Дата на раждане: 15 декември 2007 г
Възраст: 14 години
Хороскоп: Стрелец
Късметлийско число: 9
Щастлив камък: Тюркоаз
Щастлив цвят: портокал
Най-доброто съвпадение за брак: Лъв, Водолей
Пол: Женски пол
Професия: Дете актьор
Държава: Англия
Височина: 4 фута 0 инча (1,22 м)
Семейно положение: единичен
Цвят на очите черен
Цвят на косата светлокафяво
Родно място Лондон
Националност британски
Етническа принадлежност кавказка
образование Били Реймънд Бъртън
баща Тим Бъртън
Майка Хелена Бонам Картър

Биография на Нел Бъртън

Нел Бъртън е родена в Лондон, Англия на 15 декември 2007 г. Тя е само на 14 години и нейната зодия е Стрелец. Баща й Тим Бъртън и майка й Хелена Бонам Картър я раждат. Нейният дядо по майчина линия също е от известно британско политическо семейство. Елена, баба й по майчина линия, също е психотерапевт. Тя също има брат Били Реймънд Бъртън. Родителите й не са дали на медиите никаква информация за образованието й.

Височина и тегло на Нел Бъртън

Нел Бъртън е висока 4 фута и тежи приблизително 35 кг. Освен това момиченцето е със светлокафява коса и черни очи.  Нел Бъртън

Нел Бъртън с брат си (Източник: Pinterest)

кариера

Нел Бъртън я вдъхнови да започне кариерата си и да допринесе за развлекателната индустрия. Тя направи своя дебют в първия си филм, Dock in Alice Wonderland, когато беше само на две години. По-късно тя беше видяна в Girl at Station на Dark Shadow и Art Show на Big Eyes. Освен това, тя е известна като дете на Тим Бъртън и Хелена Бонам Картър. Тим Бъртън започва кариерата си като чирак-аниматор в „Walt Disney Studios“. Времето му в студиото обаче е съкратено поради творчески различия.

По време на престоя си в Дисни той стартира и своята солова кариера. Освен това той създава късометражен филм, наречен „Винсънт“, който беше показан на „Филмовия фестивал в Чикаго'. Освен това той създава първата си игра на живо, „Хензел и Гретел'. В резултат на това през 1984 г. той пусна следващия си късометражен филм на живо, Frankenweenie. В допълнение, той изслужи последния си мандат с „Дисни“ през същите години. Той създава романтичния фантастичен филм „Edward Scissorhands“ през 90-те години. За щастие филмът 'Едуард ръце-ножици' имаше търговски успех.

Скоро след това той продуцира изключително успешния филм Батман. По-късно, през 1992 г., той представи продължението му, „Батман се завръща'. През 1993 г. написа и продуцира анимационния музикален филм „Кошмарът преди Коледа'. Кошмарът преди Коледа, който беше добре приет както от критиците, така и от публиката, отиде за получаване на реклами. Той беше копродуцент на филма „Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири“ през 2012 г.

Продължавайки напред, той става режисьор, режисирайки филма „Frankenweenie“. Освен това филмът Frakenweenie е базиран на неговия късометражен филм от 1984 г. По същия начин той е копродуцент и режисьор на биографичния драматичен филм от 2014 г. „Големи очи“. За щастие филмът получава номинация за филмовите награди на Британската академия през 2015 г. И беше в категорията „Най-добър производствен дизайн“. През 2016 г. той режисира фантастичния филм „Домът на мис Перигрин за странни деца“.

Нел Бъртън Гадже, Запознанства

Нел Бъртън е само на 14 години и никога не е имал връзка. Детската звезда най-вероятно се концентрира върху кариерата и ученето си. Родителите й обаче се срещат за първи път, докато снимат „Планетата на маймуните“ през 2001 г. След като се срещат три месеца, те решават да се оженят през октомври 2001 г. Родителите й по-късно се развеждат приятелски през декември 2014 г.

Скоро след това баща му имаше връзка с Ева Грийн, която по-късно прекрати. Баща й преди това се жени за Лиза Мари Смит през 1992 г. и се развежда през 2001 г. На 24 февруари 1989 г. баща й се жени за Лена Гизеке. Освен това бракът им не продължи дълго и те се разведоха на 31 декември 1991 г.

Популярни Публикации