Музикант MC Skibadee почина на 47-годишна възраст

MC Skibadee почина на 27 февруари на 47 години. Негови близки споделиха новината на страниците му в социалните мрежи. В изявление семейството на изпълнителя на електронни музикални записи каза:

Здравейте всички, като първороден на Алфонсо, със съжаление трябва да ви съобщя, че Skibadee почина; като семейство искаме самота, но нека почива в мир.

Доскоро причината за смъртта му оставаше неизвестна. Лиза Мафия, бивш член на So Solid Crew, отдаде почит на MC Skibadee и заяви, че е била изненадана, когато е научила новината. Fresh, drum’n’bass DJ и продуцент, каза, че влиянието на Skibadee върху drum’n’bass никога няма да бъде надминато и че той е първият фантастичен човек, с когото обича да прекарва време.Всичко, което се знае за MC Skibadee

 MC Skibadee

Алфонсо Бондзи е роден на 1 февруари 1975 г. като известен изпълнител на електронна музика и дръм енд бейс MC. През 1993 г. започва кариерата си в City Sound Radio. По-късно той беше постоянно присъстващ на събития като Thunder & Joy, Johnson & Johnsons, Spirit of the Jungle, Blackpool Tower Ballroom Dance и редовното му участие в City Sound Radio с диджеите Pro-D и Cyrus в програмата Live & Direct. До края на 1995 г. Алфонсо е редовен гост на Kool FM, Electrybe, Innersense, Fever, Designer label Ball, T & J и Malachite.

През 1997 г. той стартира проекта 2Xfreestyle, който включва наслояване на темпо на дръм и бас върху ритъм на хип-хоп, за да се създаде впечатление за двойно време. След това той изпълнява този стил заедно със създателя на стила, Stevie Hyper D. Skibadee, печели първата от трите награди Knowledge за най-добър MC и три награди Accelerated Culture. Той си сътрудничи с MC Shabba D, което води до Drum and Bass колаборация със S.A.S., Skiba и Shabba през 2000 г.

През 2006 г. MC Skibadee получава наградата 1Xtra за най-добър MC, а през 2007 г. получава наградата Southwest Drum n Bass за най-добър MC. През 2008 и 2009 г. той беше обявен за най-добър Lyrical MC и най-добър Hype MC на Националните дръм енд бас награди. Бондзи получи наградата Crowd Hyper MC на годината и наградата Stevie Hyper D за цялостно творчество през 2010 г. През 2010 г. той беше обявен за най-добър MC на наградите Drum & Bass Arena.

 MC Skibadee

Потребителите на Twitter отдават уважението си.

След дебюта си през 1993 г., MC Skibadee се превърна в известно име в музикалния бизнес. Когато новината за смъртта му избухна, феновете се обърнаха към Twitter, за да изразят скръбта си. Семейството му оцелява над Алфонсо и няма допълнителна информация за личния му живот.

Популярни Публикации