Морфид Кларк, представен като Галадриел във Властелинът на пръстените: Пръстените на властта

Морфид Кларк ще изиграе Галадриел в предстоящия фентъзи сериал на Amazon Studios Властелинът на пръстените: Пръстените на властта. Поредицата е предистория на филмовата трилогия „Властелинът на пръстените“ и „Хобитът“, като и двете са базирани на Дж.Р.Р. Произведения на Толкин. „Пръстените на властта“ е предистория на филмовата поредица, която се развива хиляда години преди събитията в „Хобит“.

На 1 септември 2022 г., четвъртък, от 18 ч. PT/9 ч. вечерта ET, първите два епизода на The Lord of the Rings: The Rings of Power ще бъдат пуснати на Amazon Prime Video. Галадриел се споменава в книгата като дъщеря на принц на Нолодор и е призната за един от най-добрите елфи на Средната земя. Тя е известна още като Дамата от горите Лотлориен, тъй като тя и нейният съпруг Келеборн контролират съвместно Лотлориен. През този период двойката се среща с Annatar, Lord of Gifts, и си сътрудничат по дизайна на пръстените на силата. Галадриел носеше Неня, един от трите пръстена на силата на елфите.

 Морфид КларкКой е Морфид Кларк или Галадриел от Властелинът на пръстените?

Морфид Кларк е уелска актриса, най-известна с изявите си на Мод в Saint Maud и Дора Спенлоу в Личната история на Дейвид Копърфийлд. В последния тя изобразява майката на Дейвид Копърфийлд като поддържаща роля. Кларк беше номинирана за награда BAFTA за изгряваща звезда и Британска награда за независим трилър за ролята си в психологическия филм на ужасите Saint Maud. Кларк ще участва и в Дракула, копродукция между Netflix и BBC, през 2020 г. Сред другите значими творби на Кларк са Eternal Beauty, The Man Who Invented Christmas и Crawl. Кларк ще изобрази Галадриел в Пръстените на силата, фигура, която е показвана на видно място във всички тийзъри и видеоклипове досега. Във филма 'Властелинът на пръстените' Кейт Бланшет изигра Галадриел.

Повече подробности за Властелинът на пръстените: Пръстените на властта

Един от най-скъпите телевизионни сериали, правени някога, е Властелинът на пръстените: Пръстените на властта. Поредицата от осем епизода ще започне в четвъртък, 1 септември 2022 г., и ще завърши в петък, 14 октомври 2022 г., с финала на сезона. Питър Джаксън превърна поредицата от романи „Властелинът на пръстените“ в трилогия. Завръщането на краля, третата част от трилогията, получи 11 награди Оскар, включително за най-добър филм през 2003 г.

 Морфид Кларк

Синтия Адай-Робинсън, Робърт Арамайо, Оуейн Артър, Максим Болдри, Назанин Бониади, Морфид Кларк, Исмаел Круз Кордова и Чарлз Едуардс ще участват в следващите серии. Тристан Гравел, сър Лени Хенри, Ема Хорват, Маркела Кавенаг, Джоузеф Моул, Тайро Мухафидин, София Номвет, Лойд Оуен, Меган Ричардс, Дилън Смит, Чарли Викърс, Леон Уодъм, Бенджамин Уокър, Даниел Уейман и Сара Цвангобани са сред останалите изпълнители във филма.

Популярни Публикации