Moonfall беше отменен в Канада поради пандемични ограничения

В средата на разпространяващата се епидемия, Роланд Емерих Следващият високобюджетен филм-катастрофа, Moonfall, очевидно се е отказал от плановете си за театрална премиера в Канада. Емерих си създаде репутация в жанра на научната фантастика на Холивуд, като режисира шедьоври като „Денят на независимостта“ от 1996 г., „Денят след утре“ (2004), 2012 (2009) и „Разрушението на Белия дом“ (2013). Неговият най-нов шедьовър, който беше заснет в Монреал през 2020 г., ще бъде пуснат по кината.

Поради пандемични ограничения, Moonfall е отменен в Канада.

Научната фантастика най-накрая ще посети кината в Съединените щати на 4 февруари след множество отлагания поради епидемията. Филмът обаче няма да се разпространява в канадските кина. Премиерата на филма в кината в Канада е отменена, според дистрибутора Mongrel Media, поради несигурността около затварянето на кината.

Заради епидемията от омикрон някои канадски киносалони бяха затворени. Ограниченията за COVID-19 бяха увеличени и бяха въведени блокировки в горещи точки като Торонто и Монреал. Сега нещата изглеждат по-добре и е в сила зашеметяващо повторно отваряне. Въпреки това разпространителите са решили да не поемат риска от разпространението на филма в канадските кина. Daniel Séguin, старши вицепрезидент на Cineplex по националните операции, отговори на този ход, като каза:

С тъга откриваме, че дистрибуторът на картината Moonfall няма планове за кино разпространение в Канада.

 Лунопад

Лунопад

Каква е историята на Moonfall?

Научнофантастичният филм е режисиран от Емерих, който е и съавтор на сценария Харолд Клозер и Спенсър Коен . Той изобразява луната, изхвърлена от орбита и по пътя на катастрофа със Земята. За да спасят Земята от бедствие, астронавтите Джосинда Джо Фаулър и Браян Харпър си сътрудничат с теоретика на конспирацията K.C. Houseman да проучи защо луната смени курса. Това разследване обаче разкрива някои неизвестни досега дълбоки тъмни мистерии относно Луната. Патрик Уилсън, Джон Брадли, Хали Бери, Майкъл Пи, Чарли Плъмър, Кели Ю и Доналд Съдърланд са сред забележителните членове на актьорския състав на филма.

Популярни Публикации