Моника Вити- Биография, възраст, височина, нетна стойност, съпруг, брак

Моника Вити е италианска актриса, най-известна с работата си във филми на Микеланджело Антониони от началото до средата на 60-те години. След като работи с Антониони, Вити насочва вниманието си към комедията, като си сътрудничи по много проекти с режисьора Марио Моничели.

Бързи факти

Пълно истинско име Мария Луиза Чечиарели
Псевдоним Моника Вити
Възраст (към 2022 г.) 90 годишен
Професия актриса
Дата на раждане 3 ноември 1931 г
Място на раждане Рим, Италия
Националност Италиански
Етническа принадлежност Смесени
Религия Кристиян.
Съпруг Роберто Русо († 2000–2022)
Нетна стойност - милиона
Височина (прибл.) 5 фута 7 инча
Тегло (прибл.) 55 кг

Възраст и ранен живот на Моника Вити

Моника Вити беше роден на 3 ноември 1931 г , в Рим. Истинското й име е Мария Луиза Чечиарели. Като младеж Вити участва в аматьорски представления, преди да учи актьорско майсторство в Националната академия за драматични изкуства в Рим (където завършва през 1953 г.) и колежа Питман, където играе юноша в благотворително представление на La nemica на Дарио Никодеми. Тя обиколи Германия с италиански актьорски екип, преди да направи своя театрален дебют в Рим в представлението на La Mandragola на Никол Макиавели.

Височина и тегло на Моника Вити

По отношение на измерванията на тялото, тя е красиво момиче с невероятна и готина личност. Моника Вити е висока 5 фута 7 инча и тежи около 55 килограма. Тя има хубава фигура и е в добро здраве. Косата й е руса и има кафяви очи.  Моника Вити

Моника Вити Нетна стойност

Колко струва нетната стойност на Моника Вити. Моника Вити нетна стойност се смята, че е между 1 милион долара – 5 милиона долара . Отличната й професия на актриса очевидно е основният й източник на пари.

кариера

  • Вити направи своя филмов дебют като некредитиран статист в Laugh! на Едоардо Антон! Смейте се! Смейте се! (1954 г.). Тя се появява в Adriana Lecouvreur (1955), L’alfiere (1956) и телевизионните филми Questi ragazzi (1956) и Il tunnel (1956). Моника се появява в епизод на Mont-Oriol (1958) и дублира гласа на Росана Рори в Big Deal on Madonna Street (1958).
  • Моника се присъединява към Teatro Nuovo di Milano на Микеланджело Антониони през 1957 г. и е избрана за ролята на Дориан Грей в Il Grido на режисьора (The Cry, 1957). Тя играе ролята на далечна и студена героиня, която се лута в романтика с приятеля на изчезналата си приятелка в световно признатия филм на Антониони L’Avventura (1960).
  • Modesty Blaise (1966), модерна шпионска пародия на Джеймс Бонд, в която тя се появява през юли 1965 г., е дебютният англоезичен филм на Vitti. Той имаше смесен успех и получи сериозни критики, с участието на Терънс Стамп и Дърк Богард и режисиран от Джоузеф Лоузи.
  • An Almost Perfect Affair, режисиран от Майкъл Ричи и с участието на Кийт Карадайн, е вторият англоезичен филм на Вити и се развива на филмовия фестивал в Кан.
  • Вити експериментира с писане и режисура през 1989 г., което води до Scandalo Segreto (1990), в който тя също играе с Елиът Гулд. Филмът беше провал и тя в крайна сметка напусна индустрията. Вити получава наградата Festival Tribute на Международния женски филмов фестивал Créteil във Франция през 1993 г.

Моника Вити Съпруг и брак

Кой е съпругът на Моника Вити? Микеланджело Антониони и Вити се запознават в края на 50-те години на миналия век и приятелството им се сближава с издаването на L’Avventura, което оказва влияние върху кариерата и на двамата. Въпреки това, до края на 60-те години, те са спрели да си сътрудничат по филми, което води до влошаване на връзката, докато не бъде официално прекратено. Впоследствие Вити разкри в интервю, че Антониони е прекратил връзката им.

Вити се омъжи за Роберто Русо през 2000 г., след като имаше връзка с него от 1973 г. За последно тя се появи публично през 2002 г. на парижката премиера на театралния мюзикъл Notre-Dame de Paris. Състоянието на Алцхаймер я извади от общественото внимание през последните 15 години, беше разкрито през 2011 г. Съпругът й потвърди през 2018 г., че тя все още живее у дома с него в Рим и че той се грижи лично за нея с помощта на болногледач .

Популярни Публикации