Миша Дефонсека - възраст, съпруг, височина, нетна стойност, кариера, националност

Миша Дефонсека е роден в Белгия имитатор и автор на фалшивата книга за Холокоста Misha: A Mémoire of the Holocaust Years, публикувана първоначално през 1997 г. и по това време твърдеше, че е истински мемоар. Беше незабавен хит в Европа и преведен на 18 езика. Научете повече за Миша Дефонсека Нетна стойност, възраст, биография, съпруг, кариера, националност, етническа принадлежност

Бързи факти

Пълно име Миша Дефонсека
Псевдоним Миша
Известен като Автор
Рождена дата 12 май 1937 г
Възраст 84 години
Хороскоп Водолей
Родно място Етербек, Белгия
Бащино име N/A
Майчино име N/A
Братя и сестри N/A
Височина 5 фута 7 инча
Тегло 65 кг
Измервания на тялото N/A
Националност белгийски
Етническа принадлежност Смесени
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата Рус
образование N/A
Съпруг Морис Дефонсека
Нетна стойност 1,5 милиона долара

Миша Дефонсека Възраст и ранен живот

Миша Дефонсека беше роден на 12 май 1937 г , в Етербек, Белгия . Тя е на 84 години към 2021 г. Тя е белгийска гражданка и е със смесен етнически произход. Дефонсека беше дъщеря на родители католици, които бяха затворени, депортирани и убити от нацистите заради участието им в съпротивата. Моник е отведена да живее при баба си и дядо си, когато родителите й са арестувани, а впоследствие и при чичо си. Баща й е заподозрян в изтичане на информация на нацистите, докато е бил в затвора. Така в местната общност я нарекоха дъщерята на предателя. Името на баща й беше премахнато от каменен паметник в памет на местни работници, жертви на нацистите, върху стените на община Схарбек, след като тя беше освободена.

Височина и тегло на Миша Дефонсека

Миша Дефонсека е висок 5 фута 7 инча . Тя тежи приблизително 65 кг. Тя има топли кафяви очи и руси кичури. Няма повече информация относно измерванията на тялото й.  Миша Дефонсека

Миша Дефонсека (Източник: Google)

Нетната стойност на Миша Дефонсека 2022 г

Според Wikipedia, Forbes, IMDb и други онлайн източници, 84-годишният романист Миша Дефонсека има нетна стойност от 1,5 милиона долара към октомври 2022 г. Тя печелеше пари като професионален писател.

кариера

Misha Defonseca написа Misha: A Mémoire of the Holocaust Years, измислени мемоари за Холокоста, публикувани за първи път през 1997 г. Преведени са на 18 езика и са съкрушени в Европа. Френското издание на романа от 1997 г. Survivre Avec Les Loups (Да оцелееш с вълци) е адаптирано във филм със същото име.

Въпреки популярността на книгата, критиците отбелязаха логически и исторически грешки. Хенрик М. Броудър постави под въпрос историята на Дефонсека през 1996 г. за Der Spiegel. Джейн Даниел публикува свидетелство за кръщение от църква в Брюксел за Моник Де Ваел и регистрация от начално училище близо до къщата на Де Ваел в края на февруари 2008 г. Le Soir, националният вестник на Белгия, обяви резултатите. Най-изтъкнатият белгийски историк на Холокоста, д-р Максим Щайнберг, посочи историческите недостатъци на историята.

Дефонсека призна пред Le Soir на 29 февруари 2008 г., че е измислила историята, след като й бяха представени неопровержими доказателства. Авторът каза: Книгата е приказка, моята история. Моята реалност не е реална. Понякога не мога да различа истината от въображението си. Дефонсека каза на Le Soir, че иска да забрави самоличността си, защото я наричаха дъщерята на предателя.

На 29 февруари 2008 г. авторката и нейните адвокати признават, че бестселърът е художествена литература. През 2014 г. Дефонсека беше осъдена да върне 22 милиона долара на своя издател.

Миша Дефонсека Съпруг и брак

Кой е съпругът на Миша Дефонсека? Миша е омъжена за Морис Дефонсека, с когото се запознава, докато работи в същата фирма в Брюксел. Морис е прекарал цялата си кариера в компютърната компания Honeywell Bull. Впоследствие двойката живее в Париж и се завръща в Съединените щати през декември 1985 г. Морис се премества, след като намира работа в бизнес в Бостън, Масачузетс.

Вторият съпруг на Дефонсека е Морис. Преди това Миша беше омъжена за белгиец на име Морис Леви. Миша и Морис имат едно дете заедно. Дефонсека и съпругът й поддържаха нисък профил след признанието й за книгата, но според история на MassLive от 2014 г. знаем, че по това време са живели в Дъдли, Масачузетс. Според Newsweek документалният филм завършва с това, че тя и съпругът й все още живеят заедно в Масачузетс.

Популярни Публикации