Мили Алкок е представена като млада Ренира Таргариен в Къщата на дракона

На 21 август 2022 г., в 20:00 CST, първият епизод на House of the Dragon беше излъчен по HBO и HBO Max, подновявайки надпреварата за Железния трон. В епизода Мили Алкок изобразява по-младото аз на кралица Ренира Таргариен. Първият епизод, озаглавен „Наследниците на дракона“, се развива 200 години преди събитията от „Игра на тронове“ и 172 години преди раждането на Дейенерис Таргариен, известна като Майката на драконите. Къщата на дракона е предистория на Игра на тронове, която разказва за падането на династията Таргариен. Базиран е на книгата 'Огън и кръв' на Мартин.

Феновете похвалиха изображението на Ренира от Алкок в социалните медии, посочвайки паралели между нея и Даенерис Таргариен на актрисата Емилия Кларк. След като губи и двамата си сина при мистериозни катастрофи, предшественикът на Дейнерис, Джаехаерис Таргариен, обявява своя наследник на Железния трон. Визерис Таргариен беше помазан за крал от Великия съвет вместо братовчед си принцеса Раенис Таргариен.

  Мили АлкокВъпросът за наследяването на кралството се усложнява допълнително, когато Визерис губи и съпругата, и сина си по време на раждането. Поради разногласия с брат си, Деймън Таргариен, той обяви първородния си син, Ренира, за свой наследник и първата жена, която управлява Железния трон. Продължете да четете, за да научите повече за Milly Alcock, която играе млада Rhaenyra.

Коя е Мили Алкок или малката Ренира Таргариен?

Алкок, 22-годишен австралийски актьор, е роден и израснал в Сидни. В сериала на HBO House of the Dragon тя се превъплъщава в по-млада версия на кралица Ренира Таргариен. Първоначалната й поява в поредицата е като драконов ездач и политически информирана дъщеря на крал Визерис, която желае да продължи военна кариера. От малка Алкок работи в киното и телевизията. През 2014 г. тя прави своя телевизионен дебют в австралийската романтична комедия Wonderland.

  Мили Алкок

Феновете похвалиха изображението на Ренира от Алкок в социалните медии, откривайки сравнения между нея и Дейенерис Таргариен от актрисата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк, особено в тона им на обръщане към своя дракон Дракарис. Алкок продължи да се появява в епизоди като Janet King, A Place to Call Home, Fighting Season, Pine Gap, Les Norton и The Gloaming, преди да си осигури пробивна роля в Upright през 2018 г. Нейното представяне на избягала тийнейджърка Мег в Upright спечели тя получи наградата за изгряваща звезда на кастинг гилдията на Австралия през 2018 г. Алкок също беше номиниран за най-добро комедийно изпълнение на наградите на Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства за ролята.

Какво очаква Мили Алкок и принцеса Ренира Таргариен в Къщата на дракона?

Въпреки че Rhaenyra се утвърди като един от основните двигатели на сюжета на шоуто, остава да се види дали Alcock ще бъде запазен в бъдещи епизоди. Допълнителни тийзъри и изображения на герои от първия сезон предполагат, че актрисата Ема Д’Арси ще поеме ролята на лицето на принцеса Ренира, започвайки с втория епизод, озаглавен The Rogue Prince. Въпреки че предпоставката на втория епизод е неясна, кулминацията на първия епизод предполага, че Демон Таргариен на Смит, брат на Визерис и чичо на Ренира, може да оспори претенциите на племенницата си за Железния трон.

Alicent Hightower, спътницата на Rhaenyra и дъщерята на Ръката на краля, може да стане следващата кралица в редицата, когато се омъжи за крал Viserys в резултат на заговорите на баща си. В резултат на това срещата на Ренира с Деймън и Алисент е един от акцентите в епизода.

Популярни Публикации