Мерлийн Оти- Уики, възраст, съпруг, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Мерлийн Оти е бивш спринтьор по лека атлетика от Ямайка и Словения. Мерлийн Оти държи настоящия световен рекорд на закрито на 200 метра с време от 21,87 секунди, поставен през 1993 г.

Бързи факти

Пълно име: Мерлийн Оти
Дата на раждане: 10 май 1960 г
Възраст: 62 години
Хороскоп: Телец
Пол: Женски пол
Професия: Бивш спринтьор
Държава: Ямайка
Височина: 5 фута 9 инча (1,75 м)
Семейно положение: развод
Развод Натаниел Пейдж
Нетна стойност 110 милиона долара
Цвят на очите черен
Цвят на косата черен
Родно място Хановер
Националност ямайски
образование Училища Gurneys Mount и Pondside, Университет на Небраска
баща Хюберт Оти
Майка Джон Оти
Братя и сестри (Шест) Рутвен Оти, Хю Оти, Бевърли Оти, Джанет Оти, Дезмънд Оти и Ивон Оти

Биография на Мерлийн Оти

Мерлийн Оти е родена в Колд Спринг, Хановер, Ямайка на 10 май 1960 г. Нейната зодия е Телец и е на 62 години към рождената си дата. Що се отнася до нейната националност, тя е ямайка, но етническата й принадлежност не е известна.

По отношение на семейната си история, тя е дъщеря на Хюбърт Оти (баща) и Джоан Оти (майка). Баща й работи като фермер, а майка й работи като акушерка. Тя има шест братя и сестри, които са Рутвен Оти, Хю Оти, Бевърли Оти, Джанет Оти, Дезмънд Оти и Ивон Оти. Освен това в медиите няма допълнителна информация за нейни роднини, баби и дядовци, братовчеди или други членове на семейството.Мерлийн Оти Образование

По отношение на образованието, тя отиде в училищата Gurneys Mount и Pondside, преди да завърши техническите гимназии Rusea и Vere. След това се премества в Съединените щати, където завършва университета в Небраска през 1979 г.

Мерлийн Оти Височина, Тегло

Мерлийн Оти е безспорно привлекателен и привлекателен. Тя е висока и има перфектен ръст от около 5 фута 9 инча (175 см/1,75 м) и тежи около 62 кг (137 фунта). Освен това тя има красиви черни очи и черна коса.

  Мерлийн Оти

Мерлийн Оти с Юсейн Болт (Източник: Pinterest)

кариера

По отношение на кариерата си Оти започва да представлява Ямайка през 1978 г. и продължава да го прави през следващите 24 години. Тя също е спечелила 14 индивидуални национални титли и 24 отличия от цяла Америка. Освен това тя спечели множество шампионати на NCAA във всеки от петте си сезона, включително пет титли на закрито и на открито през 1982 г. и четири през 1981 г.

Тя също беше член на националния шампионат на закрито в Небраска през 1982, 1983 и 1984 г. Ottey, от друга страна, все още държи най-добрите оценки на Небраска на закрито и на открито в бяганията на 55 и 200 метра, както и най-добрите оценки на програмата на открито в бяганията на 100 и 200 метра.

Оти ​​също се състезава за Ямайка на Панамериканските игри през 1979 г., като печели бронзов медал на 200 м. Тя беше и първата карибска атлетка, която говори английски, спечелила олимпийски медал в Москва през 1980 г. Освен това тя спечели златен медал на 200 м и сребърен медал на 100 м на Игрите на Британската общност през 1982 г.

Тя спечели злато и в двете дисциплини на Игрите на Британската общност през 1990 г. около десетилетие по-късно. Оти ​​спечели девет олимпийски медала в кариерата си, изравнявайки я с Алисън Феликс за най-много жени в историята на леката атлетика. Включени са три сребърни и шест бронзови медала. Тя обаче никога не е печелила олимпийски златен медал.

Освен това тя все още държи рекорда за най-много медали от Световно първенство в индивидуални състезания, с 10, което й спечелва прозвището Бронзовата кралица в състезателните среди. Правителството на Ямайка назначи Оти за посланик с особени задължения през 1993 г. Тя също беше въведена в първия клас на Залата на славата на атлетиката в Небраска през 2015 г.

Награди Мерлийн Оти

От гледна точка на награди и постижения, Ottey беше обявена за Световен спортист на годината и Спортист на годината от новините по лека атлетика през 1990 г. Тя е и първата спортистка, която пробяга 60 метра за по-малко от седем секунди (6,96 през 1992 г.).

Тя държи официалния световен световен рекорд на World Masters Athletics на 100 м и 200 м за възрастовите групи W35, W40 и W45. По същия начин Оти стана най-възрастната златна медалистка в историята, когато спечели 200 м на Световното първенство през 1995 г. на 35-годишна възраст.

Тя също така държи рекорда за най-бързо бягане на 200 метра на закрито при жени, бягайки го за 21,87 секунди. В леката атлетика за жени Ottey има най-много олимпийски медали в кариерата си (9 златни, 3 сребърни и 6 бронзови). Тя също така е избирана за спортистка на годината в Ямайка 13 пъти.

Нетна стойност на Мерлийн Оти

Що се отнася до нейната нетна стойност, Оти е натрупала значително състояние чрез упоритата си работа и блясък. Ottey има нетна стойност от 0 милиона към октомври 2022 г.

Мерлийн Оти Съпруг, брак

Преди това Оти беше омъжена за Натаниел Пейдж, американска скачачка на височина и бягане на 400 м с препятствия, и беше известна също като Мерлийн Оти-Пейдж през средата на 80-те години.

Връзката им обаче не продължи дълго и завърши с развод. Въпреки това няма окончателна информация относно развода им.

Популярни Публикации