Megan Thee Stallion отново съди своя звукозаписен лейбъл 1501 Certified Entertainment One

Меган Ти Жребец отново съди своя звукозаписен лейбъл, 1501 Certified Entertainment. Най-новата спорна точка е за това какво определя един албум. Нейната компания, 1501 Certified Entertainment, не смята последната й колекция Something For Thee Hotties за албум. На 18 февруари Меган подава жалба в окръжния съд на Харис, като иска да се установи, че нейният компактдиск, Something for Thee Hotties, включва албум, както е посочено в нейния договор.

Лейбълът за Megan Thee Stallion опроверга обвиненията.

Според делото, на 5 януари, повече от два месеца след издаването на Something For Thee Hotties, 1501 са казали на рапъра, че песента не се счита за албум според нейния договор. Договорът на Меган определя албум като издание с продължителност над 45 минути. Впоследствие компанията отхвърли обвиненията, като каза на Billboard, че имат правомощието да избират какво представлява албумът. Те също така твърдят, че са информирали Меган за същото преди публикацията. Адвокатът на 1501 каза, че певецът на Savage е публикувал албума без разрешението на лейбъла и че той е напълно уверен в условията на договора.

 Меган Ти ЖребецОтношенията на Меган с нейния лейбъл бяха обтегнати и преди.

Megan Thee Stallion заведе дело срещу своята звукозаписна компания през август 2021 г., твърдейки, че са отказали да й позволят да издаде песен с BTS. След това етикетът посочи, че на Меган ще бъде позволено да участва само в замяна на плащане от 100 000 долара, на което Меган няма да има право. Преди това Меган твърдеше в подобен случай през март 2020 г., че 1501 е попречил на публикуването на новата й песен.

 Меган Ти Жребец

Something For Thee Hotties беше издадено на 29 октомври 2021 г. като благодарствен подарък към последователите на Меган от 300 Entertainment и 1501 Certified. Албумът дебютира на пето място в американския Billboard 200, превръщайки се в четвъртия най-продаван албум на певицата. Колекцията включва някои от вече публикуваните в YouTube фрийстайл песни на Меган и нечувани досега архивни песни, с Juicy J, VickeeLo и Dino BTW, които участват със скечове. Той също така се състои от пътя Thot Shit, който беше пуснат през юни същата година.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Megan Thee Stallion (@theestallion)

Популярни Публикации