Марта Стюарт- Wiki, възраст, етнос, съпруг, височина, нетна стойност, кариера

Пълното й име е Марта Хелън Стюарт. Марта Стюарт е псевдонимът. Националността й по рождение е американка. Родният й град е Джърси Сити, Ню Джърси, САЩ. Превъртете таблицата по-долу.

Бързи факти

Рождено име Марта Хелън Стюарт
Познат като Марта Стюарт
Пол Женски пол
професия(и) Американска търговска бизнесдама, писателка, телевизионна личност, бивш модел и осъден престъпник
Гражданство американски
Родно място Джърси Сити, Ню Джърси, Съединени щати
Рожден ден 3 август 41 г
Възраст като през 2022г 81 години
Височина 1,75 м
Височини във футове 5 фута и 8 инча
Височини в см 175 см
Тегло 65 кг
Тегло(а) в паундове 143 паунда
Дати с Да се ​​актуализира
Семейно състояние Разведена
Съпруг Андрю Стюарт (м. 19611990)
деца Да (Алексис Стюарт)
Печелене N/A
Нетни стойности 800 милиона долара

Биография на Марта Стюарт

на Марта Стюарт рожден ден е на 3 август 1941 г. Сега тя е на 81 години. Тя е родена в САЩ, в град Джърси Сити, Ню Джърси.

Височина и тегло на Марта Стюарт

Марта Стюарт е висок почти 1,75 метра. Този индивид тежи 65 кг. Поставяме текущата стойност, защото теглото се променя често.  Марта Стюарт

Марта Стюарт (Източник: Pinterest)

кариера

Стюарт решава да съсредоточи енергията си върху гурме готвенето, след като реставрира закупената от нея селска къща от 19-ти век, като се обучава, като чете „Овладяване на изкуството на френската кухня“ на Джулия Чайлд. В края на 70-те години тя започва кетъринг бизнес и бързо става известна със своите гурме менюта и уникално, креативно представяне. Martha Stewart, Inc. се превърна в бизнес с 1 милион долара, обслужващ корпоративни клиенти и знаменитости в рамките на едно десетилетие.

Стюарт навлиза в издателския свят с първата си книга, Entertaining, която се превръща в бестселър и бързо е последвана от заглавия като Менютата за бързо готвене на Марта Стюарт, Ордьоврите на Марта Стюарт, Коледа на Марта Стюарт и Организатор на сватби на Марта Стюарт. Нейната новооткрита знаменитост оказва влияние върху личния й живот, тъй като бракът й с Анди завършва с развод през 1990 г. след тригодишна раздяла.

С публикуването на нейното списание, Martha Stewart Living, през 1991 г., Martha Stewart, Inc. става Martha Stewart Living Omnimedia, Inc. Лайфстайл империята на Стюарт бързо се разраства, за да включва две списания, книга с рецепти, популярна кабелна телевизия шоу, синдикирана вестникарска колона, поредица от книги с инструкции, радио шоу, интернет сайт и 763 милиона долара годишни продажби на дребно.

На 19 октомври 1999 г. най-известната домакиня на Америка се завърна на Уолстрийт, за да наблюдава IPO-то на своята компания на Нюйоркската фондова борса. До края на деня стойността на всяка от 72-те милиона акции на Martha Stewart Living Omnimedia, Inc. се е увеличила с повече от 95 процента, набирайки близо 130 милиона долара. Стюарт притежава 96 процента от акциите с право на глас на нейната компания и струва 1,2 милиарда долара.

Стюарт отново влезе във финансовите заглавия през юни 2002 г., този път заради слухове за търговия с вътрешна информация. Стюарт беше разследван за продажбата на стотици акции на ImClone Systems точно преди FDA да откаже да одобри новото лекарство срещу рак на компанията. След съобщението на FDA стойността на акциите падна драстично. Стюарт подаде оставка от борда на директорите на Нюйоркската фондова борса през октомври, само четири месеца след като се присъедини, поради разследването.

Стюарт беше обвинена в измама с ценни книжа, възпрепятстване на правосъдието, заговор и даване на неверни изявления пред прокурорите и ФБР в обвинителен акт от 41 страници, издаден през юни 2003 г. Тя се призна за невинна по всички обвинения и подаде оставка като председател и главен изпълнителен директор на своята империя Omnimedia . Съдия отхвърли обвинението за измама с ценни книжа през февруари 2004 г., но съдебните заседатели я намериха за виновна в заговор, възпрепятстване на правосъдието и две обвинения за даване на неверни показания. През юли Стюарт беше осъден на пет месеца затвор и глоба от 30 000 долара. През октомври 2004 г. тя започва да излежава присъдата си в затвор с минимална сигурност в Алдерсън, Западна Вирджиния.

Стюарт беше освободена от затвора на 4 март 2005 г., само няколко дни след като NBC обяви, че ще бъде водеща на две нови предавания: дневен разговор и шоу с инструкции и отделяне на риалити шоуто на Марк Бърнет и Доналд Тръмп The Apprentice. Стюарт завърши присъдата си, като излежа пет месеца домашен арест в дома си в Бедфорд, Ню Йорк.

Докато версията на Стюарт на The Apprentice беше провал, нейното едноименно синдикирано дневно шоу е в ефир от 2005 г. Martha Stewart Living Omnimedia, компанията, която тя основа, се разшири в нови посоки. Бяха добавени няколко публикации, които не са на Stewart, включително Everyday Food и Body + Soul. Стюарт остава телевизионна звезда, служейки като съдия в Chopped, Bake away Camp и други предавания.

Синдикираното шоу на Стюарт беше преместено в Hallmark Channel през 2010 г., но не успя да привлече достатъчно голяма публика, за да поддържа скъпото за производство шоу. Поради ниски рейтинги, Hallmark отмени шоуто през 2012 г. Стюарт дебютира в нов сериал на PBS, наречен Martha Stewart’s Cooking School тази есен.

Стюарт отново се озова в съдебна зала през 2013 г. Нейната компания беше замесена в договорен спор с веригата универсални магазини Macy’s. Стюарт и J.C. Penney бяха съдени от Macy's за плана на Stewart да отвори бутици с марка Martha Stewart в магазините на Penney. Въпросът в крайна сметка беше решен.

Марта Стюарт Съпруг, брак

Тя се омъжи Андрю Стюарт през 1961 г. и те имаха дъщеря на име Алексис. Двойката се разведе три години по-късно, след като се раздели през 1987 г. Тя имаше връзки с актьора Антъни Хопкинс и милиардера Чарлз Симони.

Нетната стойност на Марта Стюарт

Марта Стюарт има приблизителна нетна стойност от 800 милиона долара към октомври 2022 г. Тя спечели всички тези пари чрез своята развлекателна кариера. Тя води много охолен начин на живот от дълго време.

Популярни Публикации