Марла Гибс- Нетна стойност, възраст, Wiki, съпруг, етническа принадлежност, височина, кариера

Марла Тереза ​​Брадли, по-известна като Марла Гибс, е актриса, певица, комик, писател и телевизионен продуцент от Съединените щати. Гибс работи в развлекателната индустрия в продължение на пет десетилетия и е най-запомнена с ролята си на прислужницата на Джордж Джеферсън, Флорънс Джонстън, в ситкома на CBS The Jeffersons от 1975 до 1985 г. Тя беше номинирана за награда Еми за изключителна поддържаща актриса в Комедиен сериал за нейната работа. През 1981 г. тя повтори ролята си в спин-офа Checking In. Тя също беше копродуцент и звезда в ситкома 227 на NBC от 1985 до 1990 г. Марла е участвала в редица филми и телевизионни предавания. Тя спечели седем награди за изображение на NAACP за работата си. Тя също е вокалистка и има редица записи.

Бързи факти

Празнувано име Марла Гибс
Възраст 90 години
Псевдоним Марла Гибс
Рождено име Маргарет Тереза ​​Брадли
Рождена дата 1931-06-14
Пол Женски пол
Професия актриса
Място на раждане Чикаго, Илинойс
Родена нация Съединени щати
Известен с Ролята й на прислужницата на Джордж Джеферсън, Флорънс Джонстън в сериала на CBS, The Jeffersons от 1975 до 1985 г.
баща Дъглас Брадли
Майка Офелия Бърди
Братя и сестри две
Сестри Сузи Гарет
Етническа принадлежност Афроамериканец
Религия християнството
Хороскоп зодия Близнаци
Гимназия Гимназия Филипс Академия
Колеж / университет Peters Business School
Начало на кариерата Получава първата си актьорска работа във филмите на blaxploitation Sweet Jesus, Preacherman през 1973 г.
Дебютно телевизионно шоу/сериал Семейство Джеферсън
Награди Спечели седем награди за изображения на NAACP
Семейно положение Разведена
Съпруг Джордан Гибс
деца 3
Дъщеря Анджела Гибс
са Дориан и Йосиф
Женен Дата 1955-1973 г
Височина 1,73 м (5 фута 8 инча)
Тегло 59 кг
Тип тяло Средно аритметично
Цвят на очите Тъмно кафяво
Цвят на косата Тъмно кафяво
Сексуална ориентация Направо
Източник на богатство Актьорство, пеене, продуциране
Нетна стойност 4 милиона долара

Биография на Марла Гибс

Марла Гибс е родена на 14 юни 1931 г., Маргарет Тереза ​​Брадли е нейното рождено име. Нейното родно място е в Съединените щати, в град Чикаго, Илинойс. Тя е гражданин на Съединените щати. Майка й Офелия Бърди и баща й Дъглас Брадли я раждат. Тя има две по-малки сестри. Тя е от афро-американски произход и следва християнската вяра. Нейният астрологичен знак е Близнаци.

Образованието й включва гимназията Wendell Phillips Academy. Тя пътува до Детройт, Мичиган, след като завършва гимназия през 1949 г., за да посети Peters Business School.Височина и тегло на Марла Гибс

Марла Гибс е висока около 1,73 м. Физическото й тегло е приблизително 59 кг. Тя има типично тяло. Очите й са тъмнокафяви, а косата също толкова тъмнокафява. Нейната сексуална ориентация е хетеросексуална.

 Марла Гибс

Младата Марла Гибс (Източник: Pinterest)

кариера

 • Марла Гибс е работила като резервен агент за Съединените щати, преди да започне актьорската си кариера. След това тя се премества в Лос Анджелис.
 • През 1973 г. тя получава първата си актьорска роля във филмите за blaxploitation Sweet Jesus, Preacherman. В комедийния сериал на CBS The Jeffersons тя играе Флорънс Джонстън, прислужницата на семейството. Това беше и нейният телевизионен дебют. Ролята й осигури пробив в развлекателната индустрия.
 • Тя беше редовна в шоуто от самото му начало през 1975 г., докато не беше отменено след 11 сезона през 1985 г.
 • Тя получи пет номинации за Primetime Emmy за изключителна поддържаща актриса в комедиен сериал и една награда Златен глобус за най-добра поддържаща актриса в сериал, минисериал или телевизионен филм за работата си.
 • През 1981 г. тя възобновява ролята си на Флорънс Джонстън в Checking In, краткотрайно отделяне на „Семейство Джеферсън“.
 • През 2019 г. тя се завърна в „На живо пред публика в студио“: Всички в семейството на Норман Лиър и „Семейство Джеферсън“ като Флорънс. Тя продължи да играе главната роля в ситкома 227 на NBC. Тя също беше копродуцент на ситкома. Сериалът продължи 116 епизода, преди да бъде отменен през 1990 г.
 • От 1998 до 2002 г. тя играе ролята на Хати Мей Хюли в ситкома „Семейство Хюли“.
 • От 2012 до 2013 г. тя се превъплъщава в баба Еди в ситкома „Първото семейство“. Тя се е появявала в над 45 телевизионни сериала като гост или повтарящ се герой.
 • В кариерата си тя се е снимала в над 30 филма. Сред забележителните му филми са The Meteor Man, Lost & Found, The Visit, The Brothers, Madea’s Witness Protection, Grantham & Rose и Lemon.
 • Гибс също е певец с множество албуми. От 1981 г. до 1999 г. тя управлява джаз и вечерния клуб на Marla’s Memory Lane в Южен централен Лос Анджелис.

Марла Гибс Съпруг, брак

Джордан Гибс беше първият съпруг на Марла Гибс. През 1955 г. двамата си дават обет. Те имат три деца заедно. Те са дъщерята на Анджела и момчетата на Дориан и Джоузеф. Анджела Гибс, тяхната дъщеря, също е актьор. Анджела се появява в редица филми и телевизионни предавания, включително Sanford and Sons. Джордан и Марла се развеждат през 1973 г.

Марла Гибс Нетна стойност

Колко богата е Марла Гибс? Марла Гибс е актьор ветеран в бизнеса. Кариерата й на актриса продължава пет десетилетия. Участвала е в над 30 филма и 45 телевизионни програми, като главен герой или като гост-звезда. Тя е и вокалистка, записала редица компактдискове. Тя е направила състояние в сектора на развлеченията. Към октомври 2022 г. нейното нетно състояние в момента се смята за 4 милиона долара.

Любопитни факти

 • През юли 2021 г. тя беше въведена в Холивудската алея на славата.
 • Сузи Гарет, покойната й сестра, също беше актьор.
 • През 2014 г. тя отдаде почит на Мая Анджелоу и Руби Дий на панаира на книгата Leimert Park Village в Лос Анджелис, Калифорния.
 • Гибс и бившите колеги от 227 Джаки Хари присъстваха на погребението на Натали Коул в църквата на Бог в Христос в Западен Анджелис в Лос Анджелис, Калифорния.

Популярни Публикации