Маркус Стойнис - Wiki, възраст, височина, приятелка, нетна стойност, етническа принадлежност, кариера

Маркус Питър Стойнис представлява националния отбор на Австралия по крикет с ограничени оувъри. Той е австралийски състезател по крикет. Сега той има вътрешни договори с Western Australia и Melbourne Stars. Преди това той също е играл като универсален играч за Perth Scorchers и Victoria.

Бързи факти

Пълно име Маркус Питър Стойнис
Професия Играч на крикет
Тегло 80 кг
Височина във футове инчове 6 фута и 1 инч
Дата на раждане 16 август 1989 г
възраст 33 години
Родно място Пърт, Западна Австралия
Име на религия Кристиян
Училище N/A
Националност Австралия
Името на майката N/A
Бащино име Крис Стойнис
Семейно положение Неомъжена
Име на приятелки Сара Негър
Нетна стойност 1,2 милиона долара

Биография на Маркус Стойнис

Маркус Стойнис , на 31 години, е роден на 16 август 1989 г. в Пърт, Западна Австралия. Името на майката на Маркус Стойнис е неизвестно, а баща му е Крис Стойнис. Сестрата на Маркус Стойнис се казва Наташа.

Маркус Стойнис е универсален австралийски играч, който бие с дясна ръка и е предимно среден пейсър. През 2008 г. Стойнис пътува до Малайзия с австралийския отбор за Световното първенство под 19 години, който включва таланти като Фил Хюз, Джош Хазлууд, Джеймс Патинсън, Стивън Смит и Джеймс Фокнър. На 19-годишна възраст Стойнис дебютира в Западна Австралия през януари 2009 г. Той избра да отиде във Виктория за сезон 2012–13, въпреки че не успя да се наложи като постоянен титуляр.Височина, тегло на Маркус Стойнис

Той е с размери близо 185 см в сантиметри, 1,85 м в метри и 6′ 1″ във футове. Този човек тежи 176 фунта в паундове или 80 кг в килограми. Най-новото тегло е достъпно тук. Теглото варира от време на време. Косата му е тъмнокафява, а очите му са черни.

кариера

 • Маркъс е мощен удар и много полезен боулинг със средно темпо. Той беше член на австралийския отбор, който се състезава в Куала Лумпур, Малайзия, място на Световното първенство на ICC до 19 г. през 2008 г. Неговите съотборници включваха хора като Фил Хюз, Стивън Смит, Джош Хазлууд, Джеймс Патинсън и Джеймс Фокнър.
 • Той направи своя дебют в първа класа за Западна Австралия през вътрешния сезон на Австралия през 2009–10 г. малко след завръщането си. Той обаче нямаше много възможности и скоро се премести във Виктория, където присъства оттогава.
 • В крайна сметка той достигна законовата възраст за пиене в състезанието 2014–15 Sheffield Shield, след като се състезаваше в четири първокласни сезона. През сезона той избяга за 785 ръна при респектираща средна стойност от 49,06.
 • Той беше приет в отбора на Австралия А, който посети Индия за триъгълна серия между Индия, Австралия и Южна Африка след толкова фантастичен първокласен сезон. В крайна сметка той беше избран за националния отбор за One Day Internationals и T20I срещу Англия през 2015 г. след невероятни успехи за Melbourne Stars в Big Bash League.
 • Преди търговете за IPL играчи през 2016 г. Маркус Стойнис вече привличаше вниманието и в крайна сметка беше подписан от отбора на IPL Kings XI Punjab.
 • Той беше единственият източник на надежда за Kings XI Punjab през целия сезон. Той завърши със 146 ръна в пет ининга и осем уикета. Той имаше малко възможности в IPL 2017, поради което не успя да допринесе много.

Записи

 • Стойнис беше най-добрият голмайстор на Старс в Big Bash League 2018-19, с 533 ръна при коефициент на удар от 53.30 и 14 уикета
 • Стойнис удари 147 от 79 топки срещу Сидни Сиксърс на 12 януари 2020 г., за да стане новият най-добър индивидуален голмайстор на Big Bash League
 • Той беше избран в списъка на Карибската висша лига на Barbados Tridents през юли 2020 г.

Нетната стойност на Маркус Стойнис

Маркус Стойнис приблизителната нетна стойност е 1,2 милиона долара (9 крори рупии). Парите, които получава от Cricket Australia като професионален играч на крикет, съставляват нетната му стойност. Нетната стойност на Маркъс Стойнис също взема предвид парите, които получава от Западна Австралия за вътрешните си ангажименти по крикет. На търга на Dream11 IPL 2020 през декември 2019 г. франчайзът от Делхи купи 31-годишния играч за своя отбор за 2020 г. Според сделката цената на IPL 2020 на Marcus Stoinis е 4,8 крори (670 000 щатски долара). Цената на IPL за Маркус Стойнис през 2020 г. и 2021 г. беше Rs. 48 000 000.

Приятелка на Маркус Стойнис, запознанства

Сара Чарнух и Маркус Стойнис се срещат в момента. Сара е австралийски модел, моден дизайнер и писател за рубриката за красота на списание GT. Стойнис преди е имал обвързана връзка със Стефани Мюлер. Преди да се раздели през 2020 г., двойката излизаше много дълго.

Награди и постижения

 • Мач на деня
 • През април 2018 г. Cricket Australia му даде национален договор за кампанията 2018–19.

Интересни факти

 • Той беше избран да представлява Австралия в Хонконг Super Sixes през 2009 г. поради силните си поразителни способности.
 • Индийската Висша лига през 2016 г. видя дебюта на Маркус Стойнис в IPL. Той помогна на Кралете да постигнат защитен гол от 161 с фантастичните 33 от само 20 или повече подавания. Той обаче не успя да вземе уикет и направи 27 ръна в двата си оувъра.
 • В благотворителен мач между World XI и Непал Стойнис игра с бившия капитан на Шри Ланка Санат Джаясурия. На Kinrara Academy Oval в Куала Лумпур той демонстрира уменията си с бухалката, като отбеляза 48 ръна от само 29 топки по време на състезанието T20.

Популярни Публикации