Марк Милър почина на 97-годишна възраст

Марк Милър , известен театрален и телевизионен актьор и драматург, почина в петък, 9 септември 2022 г., на 97-годишна възраст. Милър участва в около тридесет пиеси, както и в различни телевизионни епизоди и филми през годините. Милър е починал от естествена смърт в Санта Моника, според говорителка на семейството му. Дъщеря му, актрисата Пенелопе Ан Милър, също туитна новината. Споразуменията за погребението му ще бъдат оповестени възможно най-скоро.

Пътуването на Марк Милър в сектора на развлеченията

Марк Милър, който е роден на 20 ноември 1924 г., се присъединява към Американската академия за драматични изкуства в Ню Йорк през 1952 г. След дипломирането си той е избран за участие в продукцията на Philadelphia Story в Casino Playhouse в Нюпорт, Роуд Айлънд. Оттук започва кариерата му, която го води до известна фигура на сцената и по телевизията. Марк се появява в комедията на ABC Guestward, Ho!, която се излъчва за един сезон с 38 епизода от септември 1960 г. до юни 1961 г., последвана от гостувания в множество телевизионни сериали и значителна роля в драмата от 1964 г. Youngblood Hawke. Следва Стони Бърк, уестърн телевизионен сериал на ABC.

  Марк МилърМилър стана известен с ролята си на колежански преподавател Джим Неш в комедията на NBC Моля, не яжте маргаритките. Сериалът от 58 епизода продължи два сезона и беше базиран на романа на Жан Кер и едноименната комедия от 1960 г. Марк Милър продължава да се появява в сериали като The Millionaire, Gunsmoke, Marcus Welby, M.D., The Andy Griffith Show, General Hospital, I Dream of Jeannie и др. От 1969 до 1970 г. той играе помощника на Рос Крейг в сериала на NBC TV The Name of the Game.

Той също играе съпруг, който планира да убие жена си в епизод на Алфред Хичкок представя, антологичен сериал на CBS и NBC. Той се появява в епизод на криминалната драма на ABC Griff през 1973 г. Милър написва, продуцира и играе в Ginger in the Morning, комедийна драма от 1974 г. Освен това той се появява в Mr. Sycamore и Dixie Dynamite. Роденият в Хюстън, Тексас, се върна към писането за семейната картина от 1982 г. „Усмивките на Савана“, в която също участва. Преди това той беше видян във филма Коледна планина. В края на 90-те Милър се пенсионира и се премества в Таос, Ню Мексико, с бившата си съпруга Барбара Стангер. Той написа пиесата Amorous Crossings през 2010 г. Gypsy Moon Entertainment, неговата продуцентска фирма, е основана през 2014 г.

  Марк Милър

В Twitter хората му отдадоха уважение.

Безупречните изпълнения на Марк Милър на сцената и телевизията го превърнаха в домакинство през годините. Когато новината за смъртта му се разпространи в Twitter, мнозина споделиха скръбта си. Милър има три деца от първата си съпруга, дизайнер на костюми и публицист Беатрис Хъдсън Амидаун: Мариса, Пенелопе и Савана. Милър се жени за актрисата Барбара Стангер през 1976 г., след развода им през 1975 г. Те обаче се развеждат през 1998 г. Марк е оцелял от три дъщери и шест внуци.

Популярни Публикации