Марк Кубан - Уики, възраст, съпруга, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Марк Кубан е известен американски бизнесмен, писател и инвеститор. Той е най-известен като собственик на Далас Маверикс от НБА. Той също така е председател на AXS TV и е съсобственик на 2929 Entertainment. Той също така е основен инвеститор в телевизионното шоу на ABC „Shark Tank“.

Бързи факти

Празнувано име: Марк Кубан
Истинско име/пълно име: Марк Кубан
Пол: Мъжки
Възраст: 63 години
Рождена дата: 31 юли 1958 г
Родно място: Питсбърг, Пенсилвания, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,89 м
Тегло: 82 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Тифани Стюарт (м. 2002 г
деца: Да (Алексис София Кюбан, Алиса Кюбан, Джейк Кюбан)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Инвеститор, автор, телевизионер и бизнесмен
Нетно състояние през 2022 г.: 4,5 милиарда долара

Биография на Марк Кубан

Марк Кубан е роден на 31 юли 1958 г. в семейството на Нортън и Шърли Кюбан. Марк има по-малък брат на име Брайън Кюбан. Питсбърг, Пенсилвания е мястото, където той е роден и израснал. Марк получава диплома за висше образование в университета на Индиана в Блумингтън, преди да се прехвърли в университета в Питсбърг, за да завърши специалността си.

Той е явен поддръжник на предизборната кампания на Независимата партия. Той обаче гласува за Хилари Клинтън на президентските избори през 2016 г. Той беше остър критик на Доналд Тръмп, използвайки думи като Jagoff, за да го опише.Маркирайте възрастта, височината и теглото на Cuban

Марк Кубан е роден на 31 юли 1958 г. и към 2022 г. е на 63 години. Висок е 1,89 м и тежи 82 кг.

  Марк Кубан

Марк Кубан (Източник: Twitter)

кариера

Марк Кубан започва кариерата си като барман. По-късно работи като продавач. Той създава MicroSolutions, дистрибутор на софтуер и системен интегратор. Те са работили с компании като Perot Systems.

Марк купи Далас Маверикс за 285 милиона долара през 2000 г. Нетното състояние на отбора е нараснало до 1,4 милиона долара днес. Неговият баскетболен отбор има рекорд от 49 победи и 57 поражения.

Участието на Марк Кюбан в спорта предизвика множество противоречия и медийно внимание. Марк дори беше обвинен в уреждане на мачове от НБА. Марк също така притежава значителен дял в Професионалната лига по футзал от 2016 г.

През 2011 г. той започва да инвестира в телевизионното шоу на ABC „Shark Tank“. Той е похарчил повече от 19,9 милиона долара за почти 85 сделки в 111 епизода на шоуто.

Марк също публикува електронна книга, озаглавена „Как да печелим в бизнес спорта“ през 2011 г., която описва някои от най-големите му успехи и провали в спорта и бизнеса.

Награди Mark Cuban

Той получи наградата Gotham през 2006 г. Марк Кюбан беше обявен за „изпълнителен директор на годината“ от списание D през 2011 г.

Нетната стойност на Марк Кюбан

Нетното състояние на Марк Кюбан се оценява на повече от 4,5 милиарда долара към октомври 2022 г. Марк е натрупал състояние от милиарди долари чрез използването на различните си бизнес модули. Бизнес магнатът е добре известен с иновативните си бизнес идеи, които могат да се видят в неговото телевизионно шоу „Shark Tank“. Той също така получава постоянен поток от приходи от своя баскетболен отбор за 1,4 милиарда долара.

Марк Кюбан без съмнение е един от най-проницателните бизнесмени в Америка. Той не само притежава един от най-богатите баскетболни отбори, но също така притежава едно от най-умните бизнес телевизионни риалити шоута. За разлика от повечето бизнес лидери, Марк е мотивиран от желанието да се развива заедно с обществото. Книгата му е отличен пример за това, в която той дава съвети на стартиращи фирми как да растат и да се разширяват в организации.

Съпруга на Марк Кубан, брак

През 2002 г. се жени за Тифани Стюарт. Алексис София Кюбан, Джейк Кюбан и Алиса Кюбан са трите деца на двойката. За разлика от повечето милиардери, Марк Кюбан е семеен човек, който прекарва по-голямата част от свободното си време със семейството си.

Името му никога няма да бъде свързвано с какъвто и да било скандал или слух за измама. Той е бизнес ентусиаст, който винаги е нетърпелив да чуе за нови и вълнуващи идеи и проекти. В момента живее в Далас, Тексас, Съединени американски щати.

Популярни Публикации