Марк Дрискол почина на 72-годишна възраст

Марк Дрискол , известен радиопредавател и гласов артист, почина на 72-годишна възраст вчера, 22 август 2022 г. Дрискол почина, докато получаваше хосписно лечение в Уест Палм Бийч. AllAccess.com, уебсайт за търговия с музика и радио, първоначално съобщи за смъртта на Дрискол, което впоследствие беше потвърдено от Арт Вуоло, известен кинорежисьор и историк в радио индустрията. Преди смъртта си Марк се беше преместил в Уест Палм Бийч и се бореше със здравословни проблеми от юли 2022 г. Точната причина за смъртта на Марк не е известна. Споразуменията за погребението му ще бъдат оповестени възможно най-скоро.

Всичко, което трябва да знаете за Марк Дрискол

Марк Дрискол беше добре познат програмен директор, гласов артист и радио диджей на много станции. Необичайният му глас беше разпознат от повечето специалисти в индустрията. Като младеж роденият в Оклахома започва кариерата си в Тексас под ръководството на Гордън МакЛендън. След това той работи в Ню Йорк, Лос Анджелис, Филаделфия, Бостън и Вашингтон, окръг Колумбия D.C. Driscoll също осигурява глас за предавания на ABC като Scandal и служи като глас след Дон Пардо в Saturday Night Live. След това той допринесе с гласа си за най-гледаната лента на Fox в най-гледаното време. ТВ озвучаването на Марк беше поето от Avalon Artists Group в Лос Анджелис.

 Марк ДрисколМарк стана известен в радиото през 1991 г. в резултат на промоционалната си работа на лайнери и станции за клиенти като WKHI-FM, KKLQ-FM Q106 и KTFM Hot 103. Когато WIOQ-FM Q102 във Филаделфия излъчи за първи път през 1989 г., гласът на Дрискол е използван за изображения и реклами. По това време WEGX Eagle 106 наскоро влезе в Топ 40. Тони Новия, бивш CHR/поп редактор в Radio & Records, си спомни:

Той беше част от психологическите разсъждения на Ранди Майкълс, когато постави „The Power Pig“ в Тампа.

В началото на 1974 г. Марк работи в WBBF в Рочестър, Ню Йорк, след това в KSTP/Минеаполис през 1976 г. и WNBC-AM в Ню Йорк, където организира 18:00 ч. до 22 часа слот до октомври 1978 г. След това Дрискол избра да работи като програмен консултант и гласов художник.

 Марк Дрискол

Потребителите на Twitter отдават почит

Марк Дрискол е добре известен с многото си изяви в различни радиостанции през годините. Когато новината за смъртта му се разпространи, Twitter беше залят от съболезнования. По-долу са някои от трибютите. Мат Сейнбърг от Big Apple Airchecks организира въздушна проверка на почит към Дрискол и търси всеки от неговите приятели и колеги, който би искал да участва. Личният живот на Дрискол все още е неизвестен в големи подробности.

Популярни Публикации