Марчиано Кантеро почина на 19-годишна възраст

Известният певец и музикант Марчиано Кантеро почина на 62-годишна възраст. В интервю за местната преса синът му Хавиер каза:

Колкото и да ми е тъжно, аз съм на 30 години и 30-те години, които ми позволиха да прекарам с татко, бяха благословия. Не мога да не се радвам за страхотния човек, който беше, и за цялата обич, която получи тези дни.

Кантеро беше в болницата по време на смъртта си, а Хавиер съобщи, че състоянието му е тежко след операцията. Той каза още, че иска неговите последователи да помнят баща му като прекрасен човек и най-близкия му приятел на света, а не просто като певец, музикант и композитор. Той завърши изказването си с думите:Той винаги е твърдял във всички интервюта, че „Amigos“, песента, е написана, защото е искал детето му да бъде най-близкият му приятел и това се е сбъднало и той го е знаел, така че това ме оставя на мира.

Причината за смъртта на Марчиано Кантеро

Марчиано Кантеро беше приет в частно заведение в Мендоса, Аржентина, на 7 септември поради бъбречен проблем, който изискваше операция. Според един от неговите приятели, той вече е опериран и се очаква здравето му да се подобри скоро. Бъбрекът и част от далака са били отстранени по време на операция, според всекидневника Mendoza Los Andes. Междувременно семейството му съобщи, че здравословното му състояние се е влошило от деня, в който е бил доведен в заведението. Синът на Кантеро Хавиер каза, че баща му не е успял да преодолее проблемите и благодари на всички фенове, приятели и семейство за тяхната постоянна подкрепа и молитви.

Музикална кариера на Марчиано Кантеро

Орасио Едуардо Кантеро Ернандес, роден на 25 август 1960 г., идентифицира Бийтълс като едно от своите музикални вдъхновения, когато ги чува за първи път на деветгодишна възраст. Марчиано си купува бас китара и започва да учи с помощта на по-големия си брат. След дипломирането си баща му му купува нова бас китара и той посещава ъндърграунд изпълнения по време на военния режим на Аржентина.

 Марсиански каменоделец

През 1979 г. той създава Los Enanitos Verdes заедно с Felipe Staiti и Daniel Piccolo. След като стават популярни, те започват да свирят в баровете на Буенос Айрес и записват първия си албум. След това Марчиано се концентрира върху соловата си работа, издавайки Luna Nieva през 1990 г. и Beat Club през 1991 г. Той продължава да създава записи с Enanitos Verdes и продуцира Greatest Hits Compilation Live CD през 1995 г. Pescado Original, техният най-нов албум, е издаден през 2006 г. .

Потребителите на Twitter отдават почит

Marciano Cantero стана известен като безупречен вокалист и когато новината за смъртта му се разпространи, Twitter беше залят от похвали. Феновете описаха смъртта на музиканта като нереална, от помненето му заради песните му до обсъждането на значението на музиката му за тях. Той е оцелял от членове на семейството, чиито имена са неизвестни, и не са разкрити подробности за личния му живот.

Популярни Публикации