Майкъл Стенгър, бивш сержант от Сената, почина на 71-годишна възраст

Майкъл Стенгър, бивш американски сержант по оръжията, почина в понеделник, 27 юни, на 71-годишна възраст. Чад Перграм от Fox News съобщи новината за смъртта му и я публикува в Twitter. Междувременно Politico твърди, че бивши колеги и познати на Стенгер вероятно са били информирани за преждевременната му смърт в понеделник следобед. Официална причина за смъртта все още не е разкрита пред обществеността.

Преди да се присъедини към Тайните служби на САЩ, Стенгър е служил като капитан в Корпуса на морската пехота на САЩ. Посоченият роден в Ню Джърси беше назначен за 41-ви сержант по оръжие на Сената на Съединените щати през април 2018 г. и се пенсионира през януари 2021 г.

Смъртта на Майкъл Стенгер породи конспиративни теории.

След кратката новина за смъртта на Майкъл Стенгер много интернет потребители спекулираха какво може да е причинило смъртта му. Наскоро обявеното разследване на бунта в Капитолия на Съединените щати през 2021 г. предизвика любопитство относно причината за смъртта на Стенгер. Докато властите, близки до Стенгер, не са установили официалната причина за смъртта, множество туитове твърдят, че бившият сержант по оръжията е бил застрелян.

 Майкъл Стенгер

Комисията, разследваща нападението на Капитолийския хълм (което се случи на 6 януари 2021 г.), трябваше да изслуша показанията на Касиди Хътчинсън във вторник, 28 юни. Хътчинсън, според източници, ще бъде първият служител на Белия дом, който ще даде показания относно нападението на 6 януари Капитолия на САЩ.

Конспиративните слухове за смъртта на Стенгер обаче се разрастваха, когато изненадващият свидетел и нейните показания бяха разкрити в понеделник, само ден преди истинската дата на непланираното изслушване. Според The ​​New York Times, Майкъл Стенгър и Пол Ървинг, които по това време също са били американски сержант по оръжията, са отхвърлили искането на полицията на Капитолия за допълнителна помощ. Твърди се, че преди нападението на 6 януари полицията на Капитолия е поискала разполагането на Националната гвардия в готовност.

Междувременно Ървинг твърди, че полицията на Капитолия не е потърсила допълнителна помощ, докато нападението не е започнало. Според Newsweek твърдението изглежда невярно, както се вижда от телефонните записи.

 Майкъл Стенгер

Нетизените реагират на смъртта на Майкъл Стенгър с конспиративни теории.

След смъртта на Майкъл Стенгер множество туитове се опитваха да направят връзка с изслушването на Касиди Хътчинсън за бунтовете на Капитолийския хълм във вторник. Някои дори повдигнаха твърденията за по-ранни показания на Стенгер. Стенгер описа събитието като брутално, организирано нападение, при което загубата на живот може да е била много по-голяма в показанията му през февруари 2021 г. Освен това той заяви:

Все още има време да се поучим от събитията от 6 януари... Трябва да се проведат разследвания за финансирането и пътуванията на изглеждащите професионални агитатори.

Популярни Публикации