Майкъл Хендерсън почина на 71-годишна възраст

Майкъл Хендерсън, известен джаз басист и R&B вокалист, почина на 19 юли на 71 години в дома си в Атланта, Джорджия. Съобщението бе направено на официалната му страница във Фейсбук. Майкъл Хендерсън, певец, текстописец, бас иноватор, музикален продуцент, баща и син, почина мирно днес в дома си в Атланта, Джорджия, заобиколен от семейството и любимите си хора... Благословени са духът и сърцето му...

Авторът продължи,

Той докосна живота на много хора и върна тази любов чрез многобройните си изпълнения на живо, музикални записи, социални медии, интервюта и безкрайни турнета... Моля, проверявайте отново за актуализации относно The Michael Henderson Celebration of Life.Хендерсън беше приет за наблюдение в университетската болница Емори в Джорджия миналия месец. Причината за смъртта на Хендерсън не е разкрита и не е публикувана повече информация за погребението му.

Всичко за Майкъл Хендерсън

Майкъл Хендерсън, роден на 7 юли 1951 г., става известен в началото на 70-те години с работата си с Майлс Дейвис. Неговият принос към фюжън албуми, включително Jack Johnson, Live-Evil и Agharta, бяха добре приети. Той беше включен и в успешни песни на други големи музиканти. В началото на 60-те години на миналия век, родом от Yazoo City, Мисисипи, се премества в Детройт и започва да работи като сесиен музикант. Той беше фюжън бас китарист и един от най-важните джаз и соул изпълнители през последните четири десетилетия.

 Майкъл Хендерсън

Той си сътрудничи с изпълнители като Марвин Гей, Арета Франклин, Стиви Уондър и The Dramatics, наред с други. Преди това Хендерсън беше на турне със Стиви Уондър, след като го срещна в Regal Theatre в Чикаго, докато се подготвяше за шоу. През 1970 г. Дейвис вижда Хендерсън да изпълнява в Копакабана в Ню Йорк. След седем години с Дейвис, той се концентрира върху соловата си кариера, като продуцира множество успешни песни и албуми за Buddah Records до пенсионирането си през 1986 г.

Take Me, I’m Yours беше първият му R&B сингъл от Top Ten за Buddah Records. През 1980 г. той има нов успех с Wide Number. През 1986 г. той подписва с EMI и записва Can't We Fall in Love Again с Филис Хайман за нейното EP, както и пее с Боби Уомак и Джони Тейлър.

Той беше най-известен с баладите си, но беше и фънк китарист, чиито рифове и мелодии бяха широко възпроизвеждани. Той беше добре известен с баладата си, която вокализира в множество записи на Норман Конърс, включително You Are My Starship и Valentine Love.

 Майкъл Хендерсън

Потребителите на Twitter отдават почит

Успешните песни и албуми на Хендерсън го направиха домакинска фигура в музикалния бизнес. Когато новината за смъртта му се разпространи, Twitter беше залят от почит:

Подробна информация за детството, обучението и личния му живот все още не е публикувана.

Популярни Публикации