Махумало Зума- Нетна стойност, възраст, етническа принадлежност, съпруг, височина, кариера

Махумало Зума е южноафрикански политик, социален активист, бивша първа дама, предприемач и медийна личност. Тя е най-известна като първата съпруга на Джейкъб Зума, бившия четвърти президент на Южна Африка.

Роденият в Южна Африка нежно я нарича майката на нацията. Тя също така е собственик и основател на фондация Sizakele MaKhumalo Zuma, социална организация.

Тя е водещата история в интернет, тъй като мълвата за нейната смърт се разпространява из цялата страна и хората започват да се чувстват зле от това. По-късно официалният акаунт на фондацията на Махумало в Twitter туитна, че тя е жива и здрава. По време на интервю за eNCA бившият статистик генерал Пали Лехохла разпространи фалшиви новини за нейната смърт.Бързи факти

Пълно истинско име Гертруда Сизакеле Кумало.
Други имена Махумало Зума.
Благодаря ти MaKhumalo Zuma.
Дата на раждане 2 март 1940 г.
Възраст (към 2021 г.) 81 години.
Място на раждане Коленсо, Южна Африка.
Професия Политик, бивша първа дама на Южна Африка и медийно лице.
Нетна стойност USD 2-3 милиона (приблизително).
Етническа принадлежност африкански.
Зодия Риби.
Училище/Колеж Частно училище в Коленсо.
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 6″.
В метри: 1.67 m.
В сантиметри: 167 см.
Тегло (прибл.) В килограми: 64-67 кг.
В паундове: 141-147 lbs.
Цвят на косата черен.
Дължина на косата Къс.
Цвят на очите черен.
Националност африкански.
Религия християнството.

Биография на Махумало Зума

Махумало Зума е родена в Коленсо, Южна Африка, на 2 март 1940 г. Гертруд Сизакеле Кумало е пълното й име. Sizakele MaKhumalo Zuma е нейното име.

Тя се записва в местно училище в Коленсо за началното си образование. Сизакеле започва да се грижи за дома и своите братя и сестри, когато е много малка. Ще бъде трудно да се предвиди дали тя е завършила средното си образование или не.

Уикипедия: Махумало Зума Сизакеле Кумало не е разкрила имената или самоличността на родителите си. Според докладите майка й била физически болна и не можела да се грижи за децата. Баща й управлява малък бизнес, за да издържа семейството.

Хумало има трима по-малки братя и сестри. Когато майка й е болна, тя гледа братята и сестрите си. Тя е християнка от африкански произход.

Makhumalo Zuma съпруг, брак

Благодаря ти MaKhumalo Zuma за първи път се среща с Джейкъб Зума през 1959 г. Те се влюбват, но се разделят през 1963 г., защото Джейкъб е арестуван. Лежа в затвора десет години. MaKhumalo го чака и те се женят през 1973 г., след като Джейкъб е освободен.

Сизакеле и Джейкъб се разделиха отново след две години брак поради изгнанието на последния. Според докладите Джейкъб Зума се жени за Нкосазана Дламини-Зума през 1982 г., по време на изгнанието на ANC (Африканския национален конгрес). Според докладите Джейкъб и Сизакеле нямат деца заедно, но Джейкъб Зума е баща на 20 деца от различни жени.

кариера

Тя стана първа дама на Южна Африка през 2009 г. и заема позицията до 2014 г. Когато нейният съпруг Джейкъб Зума стана президент на Южна Африка, той назначи Макхумало за първа дама. През 2014 г. Джейкъб назначи втората си съпруга за първа дама. Наричат ​​я и майката на нацията.

Тя също управлява фондация в Южна Африка, наречена Sizkele MaKhumalo Zuma Foundation. Махумало е член на борда на фондацията, собственик и основател. Според източници тя взаимодейства с базата на южноафриканската общност по отзивчив начин. Тя посвещава времето си на подпомагане на жени и деца.

Нетната стойност на Махумало Зума

Махумало Зума живее добре с професията си. Тя получава компенсация чрез фондации и политически кариери. Нетната стойност на Махумало се оценява на 2-3 милиона щатски долара. Нейният съпруг, Джейкъб Зума, от друга страна, има приблизителна нетна стойност от 6-7 милиона щатски долара.

Любопитни факти

  • Махумало вярва в човечеството и в службата на страната си.
  • Тя също е присъствала на редица политически функции със съпруга си Джейкъб Зума.
  • Зума чакаше Джейкъб приблизително 13-14 години преди брака и близо 33 години след брака.
  • Според зулуската традиция тя е първата жена на Яков в многоженство.
  • Съпругата на Джейкъб Зума помага на жените и децата да се борят за правата си.
  • Тя не се е появявала много пред медиите, откакто напусна политиката.
  • Дори след задълбочено търсене не успяхме да намерим правилните й акаунти в социалните медии.
  • В свободното си време Махумало Зума се занимава със земеделие и селско стопанство.

Популярни Публикации