Mahua Moitra- Wiki, възраст, съпруг, нетна стойност, етническа принадлежност, височина

Махуа Мойтра е индийски политик, лидер на TMC и член на парламента. Тя е известна с успешната си политическа кариера. Откакто влезе в политиката на високо ниво, тя предизвика няколко скандала, които привлякоха вниманието към нея и й помогнаха да спечели 17-те избори за Лок Сабха от Киршнанагар, Западен Бенгал. Преди това е работила като генерален секретар на AITC и национален говорител.

Бързи факти

Рождено име Махуа Мойтра
Популярно име Политик Махуа
Псевдоним искам
Дата на раждане 12 октомври 1974 г
Възраст (към 2022 г.) 47 години
Популярни за Работи като политик в Индия
език английски, хинди, бенгалски
Училище Местно училище в родния й град
образование Бакалавърска степен по икономика и математика
Колеж/Университет Mount Holyoke College South Hadley
Професия Политик
Националност индийски
каста индуски брамин
Място на раждане Лабак, Качар, Асам, Индия.
Сегашен адрес Колката
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5'5'
Тегло (прибл.) В килограми: 58 кг

Възраст и ранен живот на Mahua Moitra

Махуа Мойтра беше роден на 12 октомври 1974 г , в индийския щат Асам, в град Лабак, Качар. Когато беше малко дете, семейството й се премести в Колката. Завършила е образованието си в Колката. Тогава тя избра да завърши своята Magna Cum Laude в Mount Holyoke College South Hadley в Масачузетс, САЩ. През 1998 г. получава бакалавърска степен по икономика и математика.

Височина и тегло на Махуа Мойтра

По отношение на измерванията на тялото, тя е красиво момиче с невероятна и готина личност. Махуа Мойтра е висок 5 фута 5 инча и тежи около 58 килограма. Тя има хубава фигура и е в добро здраве. Косата й е черна и има черни очи.  Махуа Мойтра

Mahua Moitra Нетна стойност

Колко е нетната стойност на Mahua Moitra? Споделяйки информация за нетната стойност на Mahua Moitra, тя качи банковия си баланс и други данни за активите си в Индийската избирателна комисия през 2019 г. Според информация, публикувана от нея през 2019 г., тя има нетна стойност от 2,64 крори INR. Нейното нетно състояние се състоеше от банков депозит от 1,05 крори INR, диамантен пръстен на стойност 70 lakh INR, 3 кг сребро на стойност 1 lakh INR, сребърен сервиз за вечеря за 1,65 lakh INR, произведение на изкуството от 25 lakh INR, 150 g злато на стойност 5 lakh INR и автомобил Скорпион. Тя получава приблизително 1 lakh INR.

кариера

Преди да влезе в политиката, Махуа работи като инвестиционен банкер за JPMorgan Chase в Ню Йорк и Лондон. През 2009 г. тя напуска работата си като инвестиционен банкер, за да преследва кариера в политиката. Тя започва, като се присъединява към Младежкия конгрес и бързо се превръща в любимия политик на Рахул Ганди. По време на инициативата Aam Admi ka Sipahi тя беше една от доверените ръце на Рахул Ганди.

През 2010 г. тя се присъедини към Общоиндийската конгресна партия Trinamool. Тя беше избрана от името на нейната партия All Indian Trinamool Congress. Тя беше избрана от седалището на Каримпур в област Надя с мнозинство от 15989 гласа. Тази победа я избира в Законодателното събрание на Западен Бенгал, където служи до 23 май 2019 г.

Тя беше избрана в парламента на 23 май 2019 г. с мнозинство от 63 218 гласа от мястото на Киршнанагар. На 13 ноември 2021 г. тя беше назначена за отговорен за TMC Goa, за да подготви партията за предстоящите избори за законодателно събрание на Goa през 2022 г. Тя често говореше за образование, работни места и овластяване на младите, когато се представяше на политически събития.

Mahua Moitra съпруг и брак

Кой е съпругът на Махуа Мойтра? Махуа Мойтра е разведена дама, която има две деца. Ларс Брорсън е името на бившия й съпруг. Ларс Брорсон е идентифициран като датски инвеститор. Махуа някога е живял в Скандинавия. През 2002 г. тя се омъжи за съпруга си Ларс Брорсън.

Популярни Публикации