Madhabi Puri Buch- Wiki, възраст, височина, нетна стойност, съпруг, етническа принадлежност

Мадхаби Пури Буч е известен изпълнителен директор, експерт по финансовите пазари, съветник, медийна личност и интернет инфлуенсър от Мумбай, Махаращра, Индия. Тя е добре известна в нацията с това, че заема позиции във видни организации като ICICI, Idea Cellular и Sebi.

Бързи факти

Пълно истинско име Мадхаби Пури Буч.
Нетна стойност INR 4-5 Crores (приблизително).
рожден ден 12 януари 1966 г.
Възраст (към 2022 г.) 56 години.
Професия Председател на SEBI, медийно лице и Интернет личност.
Родно място Мумбай, Махаращра, Индия.
Религия индуизъм.
каста Раджпут.
Училище Форт Конвент, Мумбай.
Манастир на Исус и Мария, Делхи.
колеж Колеж Свети Стефан, Делхи.
Индийски институт по мениджмънт Ахмедабад.
Квалификация Завършвам.
Магистри по бизнес администрация.
Слънчев знак Козирог.
Националност индийски.
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 5″ .
Тегло (прибл.) В килограми: 56 кг .

Възраст и ранен живот на Madhabi Puri Buch

Мадхаби Пури Буч е роден на 12 януари , 1966 , в Мумбай, Махаращра, Индия. Тя е на 56 години (към 2022 г.). Бух е добре образована жена, която е получила висша степен. Според нейната страница в LinkedIn тя е посещавала манастира Форт в Мумбай от 1971 до 1976 г. Започва да посещава манастира на Исус и Мария в Делхи през 1976 г. и завършва гимназия през 1983 г. Мадхаби получава бакалавърска степен през 1986 г. от колежа 'Свети Стефан' в Делхи. Освен това тя е приета в Индийския институт по мениджмънт Ахмедабад през 1986 г. След това получава магистърска степен по бизнес администрация през 1988 г.

Височина и тегло на Madhabi Puri Buch

По отношение на измерванията на тялото, тя е красиво момиче с красива и спокойна личност. Мадхаби Пури Буч е висок 5 фута 5 инча и тежи около 56 килограма. Тя има хубава фигура и е в добро здраве. Косата й е черна и има черни очи.  Мадхаби Пури Буч

Мадхаби Пури Буч Нетна стойност

Колко е нетната стойност на Madhabi Puri Buch? Мадхаби Пури Буч и нейното семейство водят охолен начин на живот. Тя живее в прекрасен дом с най-новите технологии и обзавеждане. Мадхаби притежава и маркови автомобили. Тя пък никога не е оповестявала публично начина си на живот. По отношение на компенсацията, тя ще получава 3,75 lakh INR на месец като председател на SEBI. Към октомври 2022 г. нетната й стойност се оценява на 4-5 крори INR (приблизително).

кариера

След като завършва образованието си, Мадхаби Пури започва работа като социален работник с Професионална помощ за действие за развитие (PRADAN). Започва работа като анализатор по проектно финансиране в ICICI Bank в продължение на три години през 1989 г. След това напуска и работи в West Cheshire College като преподавател, ORG-MARG като консултант по пазарни проучвания и много други места. През 1997 г. тя се завръща в ICICI като ръководител маркетинг и продажби. Нека ви кажа, че тя се издигна в банковите редици, заемайки роли като ръководител на операциите, ръководител на продуктовото развитие и изпълнителен директор. След това тя подаде оставка от поста си в ICICI.

Тя е съосновател на „The Cancer Council“, фондация с нестопанска цел за подпомагане на физически лица, през 2008 г. Мадхаби е неизпълнителен директор на Idea Cellular Ltd. от 2011 г. до 2017 г. Мадхаби Пури също е служил като главен изпълнителен директор на Agora Advisory Pvt. ООД Тя служи като наставник за Honey Bee Network и Predible Health в продължение на няколко години. Тя започва работа като постоянен член на SEBI или Съвета за ценни книжа и борси на Индия през 2017 г. SEBI е регулиращата организация за пазарите на ценни книжа и стоки в Индия, контролирана от правителството на Индия. Тя беше назначена за председател на SEBI през февруари 2022 г. Позволете ми да ви кажа, че тя е първата жена, която заема поста ръководител на регулатор на капиталовия пазар. Тя пое мястото на Ajay Tyagi, който беше в SEBI от пет години. Съобщава се, че Мадхаби е избран за тригодишен мандат.

Мадхаби Пури Книга Съпруг и брак

Кой е съпругът на Мадхаби Пури Буч? Мадхаби Пури Буч предпочита скромен и уединен начин на живот. Тя никога не е казвала много за семейството си в акаунтите си в социалните медии. След много проучвания открихме, че тя е омъжена и съпругът й се казва Дхавал Бух. Dhaval е директор на Hindustan Unilever Ltd от дълги години. Dhaval прекарва по-голямата част от времето си в Сингапур за работа. Двамата са споделили няколко снимки, които са публично достояние. Що се отнася до децата им, Мадхаби и Дхавал получиха първия си син преди много години. Синът им се казва Абхай Буч и е на 18 години (до 2022 г.). Снимките на Абхай, от друга страна, не са достъпни.

Популярни Публикации