Литъл Ричард - възраст, съпруга, нетно състояние, височина, етническа принадлежност

Литъл Ричард беше американски музикант, певец и автор на песни, чийто задвижващ, пищен звук помогна да се определи ерата на рокендрола от 50-те години на миналия век. Със своите пеене, ридания и писъци Литъл Ричард превърна песни като Tutti Frutti и Long Tall Sally в големи хитове и повлия на групи като Beatles. Научете повече за нетната стойност на Little Richard, биографията, възрастта, съпругата, брака, националността, етническата принадлежност, височината, кариерата

Бързи факти

Пълно име: Литъл Ричард
Дата на раждане: 05 декември 1932 г
Възраст: 88 години
Хороскоп: Стрелец
Късметлийско число: 5
Щастлив камък: Тюркоаз
Щастлив цвят: портокал
Най-доброто съвпадение за брак: Лъв, Водолей
Дата на смъртта: 9 май 2020 г
Пол: Мъжки
Професия: Певец, музикант
Държава: Америка
Височина: 5 фута 8 инча (1,73 м)
Семейно положение: развод
Развод Ърнестин Кембъл
Нетна стойност 45 милиона долара
Цвят на очите черни очи
Цвят на косата Черна коса
Родно място Макон, Джорджия
Националност американски
Етническа принадлежност Афроамериканец
Религия Кристиян
образование Гимназия Хъдсън на Мейкън
Братя и сестри единадесет
деца 1
Facebook Литъл Ричард във Facebook
IMDB Литъл Ричард IMDB
Седмица Little Richard Wiki

Биография на Литъл Ричард

Ричард Пениман е роден на 5 декември 1932 г. в Макон, Джорджия. Бащата на Бъд, Бъд, изкарваше прехраната си от продажба на лунна светлина и не направи много, за да скрие неодобрението си от ранните хомосексуални наклонности на сина си. Ричард беше на 13 години, когато му беше наредено да напусне дома на семейството си. Отношенията му с баща му така и не бяха поправени. Бащата на Ричард е убит на 19-годишна възраст в близкия бар. Ричард пееше в църквата, когато беше дете.

Литъл посещава гимназия Хъдсън в Макон. Той не беше особено талантлив ученик, но притежаваше изключителни музикални способности. Освен това, няма допълнителна информация за академичните постижения на Литъл.Височина и тегло на Литъл Ричард

Колко висок беше Литъл Ричард? Ричард беше висок 5 фута 8 инча и тежеше 70 килограма. Ричард също имаше черни очи и черна коса. Освен това няма налична информация за измерванията на тялото на Ричард.

  Литъл Ричард

Младият Литъл Ричард (Източник: Pinterest)

кариера

След като беше изгонен от къщата, той се присъедини към медицинското шоу на д-р Хъдсън, преди да свири в Tick Tock Club, местен нощен клуб. Ан Джонсън, собственикът на клуба, го взе, след като той й разказа за семейните си проблеми. Ричард започва да свири за различни групи като Sugarfoot Sam, Tidy Jolly Steppers и Broad Follies през 1950 г. През това време той става известен като драг изпълнител. Малко е повлиян от R&B изпълнителите Рой Браун и Били Райт. Zenas Sears му помогна да осигури договор с Camden. Всеки час, една от неговите песни, стана популярна в района на Джорджия. Той обаче няма по-нататъшен успех и напуска Камдън през 1952 г. През 1953 г. Литъл дебютира като вокалист с Tempo Toppers.

Продуцентът на Specialty Records Арт Рупе търсеше певец пианист за група музиканти. След като изслуша записа на Ричард, Арт избра него. Tutti Frutti, песен, която записва през 1955 г., става хит и достига номер 2 в класацията за най-продавани ритъм и блус песни на Billboard. Long Tally Sally, една от неговите песни, достига номер 1 в R&B класацията през 1956 г. След успеха си той става популярен изпълнител за пакетни турнета из Съединените щати. Той беше харесван както от бели, така и от черни и се смята за обединяването на расите чрез музика. През 1957 г. той издава дебютния си албум, Here’s Little Richard. Албумът, който включва хитовата песен Long Tall Sally, достигна номер 13 в класацията за поп албуми на Billboard. Малкият Ричард последва през 1958 г., а The Fabulous Little Richard последва през 1959 г.

Той шокира феновете си, когато внезапно обяви, че е получил знак от Господ да напусне музикалния бизнес.

Повече за кариерата

През 1959 г. той напуска Specialty Records, за да посещава Oakwood College, за да учи теология. Литъл Ричард създава евангелския екип на Литъл Ричард и започва да записва госпъл музика. Три религиозни албума са издадени от групата. Той решава да се завърне към поп музиката през 60-те години.

През 1967 г. неговият албум The Explosive Little, продуциран от приятеля му Лари Уилямс, не влиза в класациите на Billboard. Освен това той не успя да се завърне в рокендрола и записите му не бяха комерсиално успешни. Той обаче направи грандиозно завръщане като изпълнител на живо, свирейки в казина и курорти. Освен това той се превърна в основната атракция на редица концерти, включително поп фестивала в Атлантик Сити и поп фестивала в Торонто.

Той отново стана знаменитост след успеха си като изпълнител на живо. Той също така се появява в няколко телевизионни предавания, включително The Tonight Show Starring Johnny Carson и The Dick Cavett Show. През 70-те години Литъл се пристрастява към наркотиците и алкохола и решава да напусне рокендрол музиката. През 80-те и 90-те години на миналия век той играе второстепенни роли в редица филми. Литъл Ричард почина на 9 май 2020 г. в Тулахома, Тенеси, от рак на костите.

Нетна стойност и награди на Литъл Ричард

Що се отнася до богатството, Литъл Ричард печели наградата Cashbox Triple Crown за Long Tall Sally през 1956 г. Ричард получава наградата Грами за цялостно творчество през 1993 г. През 1994 г. Литъл е удостоен с наградата за цялостно творчество на Rhythm and Blues Foundation.

Колко богат беше Литъл Ричард? Литъл е натрупал състояние в резултат на успеха си като музикант. Нетната му стойност се оценява на 45 милиона долара към 2022 г.

Съпругата и бракът на Литъл Ричард

Коя беше съпругата на Литъл Ричард? През 1959 г. Литъл Ричард се жени за Ърнестин Кембъл, но двойката се развежда през 1963 г. Той осиновява син на близък приятел. По време на юношеството си е имал връзки и с двата пола.

По отношение на слуховете и противоречията на Литъл, той не беше част от тях. Освен това Ричард предпочиташе да стои далеч от слухове и противоречия.

Популярни Публикации