Лий Клийф - Уики, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, нетна стойност, кариера

Лий Ван Клийф е американски актьор, служил във флота от 1942 до 1946 г. Лий Ван Клийф е добре известен и с ролите си във филми като „Няколко долара повече“ и „Самотният човек“.

Бързи факти

Име Лий Клийф
Дата на раждане: 09 януари 1925 г
Възраст: 97 години
Хороскоп: Козирог
Късметлийско число: 9
Щастлив камък Тюркоаз
Щастлив цвят портокал
Височина 6 фута 2 инча
Тегло 76 кг
Измерване на тялото N/A
коса Сив
очи Светлокафяво
Размер на обувките (САЩ) N/A
Нетна стойност 2 милиона долара

Биография на Лий Клийф

Кларънс Лерой Ван Клийф младши, по-известен като Лий Ван Клийф, е роден на 9 януари 1925 г. в Съмървил, Ню Джърси, САЩ. Освен това той е бил на 64 години към момента на смъртта си и е гражданин на САЩ. Освен това той е роден под знака на Козирог и е от смесен етнос, с холандски, английски и немски произход. Той беше син на Кларънс Лерой Ван Клийф старши (баща) и Марион Левиния Ван Флийт (майка) (майка). Освен това няма подробна информация за неговите братя и сестри.

Образование на Лий Клийф

Що се отнася до академичните качества, той завършва гимназията в Съмървил с диплома за средно образование на 17-годишна възраст. Умира на 16 декември 1989 г. в Окснард, Калифорния, на 64-годишна възраст. Причините са сърдечни заболявания и рак на гърлото от неговата смърт.Височина и тегло на Лий Клийф

Лий Ван Клийф беше висок 6 фута 2 инча и тежеше приблизително 76 кг. Освен това имаше светлокафяви очи и сива коса. Освен това, няма повече налична информация за другите измервания на тялото на Клийф.

 Лий Клийф

Лий Клийф (Източник: Pinterest)

кариера

Той се записва във военноморските сили на Съединените щати през септември 1942 г. Той е уволнен през март 1946 г., докато все още носи ранг на сонарман първи клас (S01). Неговите зловещи черти, които включваха крив нос, стоманени очи и заострени бузи и брадичка, бързо го превърнаха във второстепенни зли роли. Серджо Леоне е италианският филмов режисьор, продуцент и сценарист, който популяризира жанра Spaghetti Western. Той изобрази „Ангелски очи Лошият“, хладнокръвен, безмилостен и психопатичен наемник във филма. Сред другите му забележителни филми е „Бягство от Ню Йорк“, дистопичен научнофантастичен екшън трилър от 1981 г.

Лий Клийф Нет Уърт и награди

Лий Ван Клийф е получил няколко награди по време на кариерата си като член на ВМС на САЩ. Награден е с медал за добро поведение и бронзова звезда. Освен това той е награден с „Медал за американската кампания“ и „Медал за победата във Втората световна война“.

Той също така получи „Медал за азиатско-тихоокеанска кампания“, както и „Медал за европейска, африканска и близкоизточна кампания“. Освен това той не е получавал никакви актьорски награди в кариерата си.

Към момента на смъртта му се оценяваше на нетна стойност от 2 милиона долара от професионалната му кариера.

Лий Клийф Съпруга, брак

В живота си актьорът се жени три пъти. Той беше женен за Патси Рут, неговата любов от гимназията, от 1943 до 1960 г. Дейвид, Алън и Дебора бяха техните три деца. Той се жени за Джоан Марджъри Дрейн на 9 април 1960 г., но бракът завършва с развод през 1974 г. Ражда им се осиновената им дъщеря Денис. На 13 юли 1976 г. се жени за Барбара Хавелон.

Междувременно през 1958 г. той претърпява сериозна автомобилна катастрофа, която едва не го убива. След това той трябваше да си вземе почивка от актьорството. През това време той и втората му съпруга Джоан започват бизнес за интериорен дизайн. И той никога не е бил замесен в спорове или обект на слухове през целия си живот.

Популярни Публикации