Лиъм Доусън - Wiki, възраст, височина, съпруга, нетна стойност, етническа принадлежност, кариера

Лиъм Андрю Доусън е английски състезател по крикет, представляващ Хемпшир и Англия. Той бие с дясна ръка и прави купа с лява ръка ортодоксално завъртане. Той направи своя международен дебют за Англия през юли 2016 г. и оттогава представлява страната и в трите форми, като последната е през 2018 г.

Бързи факти

Популярни като

Лиам Доусън

Професия играч на крикет
Възраст 25 годишен
Зодия Водолей
Роден 23 януари 1996 г
рожден ден 23 януари
Височина 5 фута 8 инча
Тегло 80 кг
баща Анди Доусън
Майка неизвестен
Религия Кристиян
Семейно положение Женен
Съпруга Софи Доусън
Не на дете 1 дете
Нетна стойност 5 милиона долара

Биография на Лиам Доусън

Лиъм Андрю Доусън , известен английски състезател по крикет, е роден на 1 март 1990 г. в Суиндън, Англия. Той е християнин, а зодията му е Риби. Анди Доусън е негов баща и той има брат на име Би Си Доусън. В Англия той посещава училището Джон Бентли. Лиам започна да играе крикет, когато беше на три години. Лиъм се присъедини към Goatacre Club, за да се развие като играч на крикет, когато беше на 7 години. Лиъм Андрю Доусън беше голям фен на футболния клуб Бъри.В отбора по крикет на Англия той играе като универсален играч. Доусън бие с дясна ръка и купа, като пръстите на лявата му ръка въртят топката. Той е член на националния отбор по крикет на Англия от 2016 г., въпреки че започва да играе професионално през 2007 г. Лиъм Андрю Доусън започва да държи бухалката на тригодишна възраст. Доусън е играл за Англия в няколко местни и международни мача по крикет.

Лиъм Доусън Височина, Тегло, Измерване на тялото

Има стегнато и стегнато телосложение. Той е висок пет фута и осем инча, или сто седемдесет и три сантиметра. Теглото му е 80 килограма, което е около 154 паунда. Измерването на гърдите му е 41 инча. Талията и бицепсите на Лиъм са дълги съответно 32 и 13 инча. Очите на Лиъм Андрю Доусън са сини, а косата му е руса. Дължината на косата на Доусън е средна, което показва, че не е нито твърде къса, нито твърде дълга.

кариера

 • Страстта му към крикета започва, когато е на три години и започва да изучава играта в Goatacre, селце в Wiltshire в английската провинция.
 • Лиъм Андрю Доусън, от друга страна, започва да играе професионално крикет през 2007 г., когато е на седемнадесет години. Той е представлявал Wiltshire в различни младежки мачове по крикет чрез Chippenham Cricket Club.
 • Той зарадва всички с представянето си в Chippenham Cricket Club и в резултат на това беше избран да представлява страната на Хемпшир през 2007 г.
 • Лиам Андрю Доусън бе избран за отбора на Англия под 19 години за участие в серията тестови мачове срещу Малайзия и Пакистан през същата година в резултат на някои добри представяния в Хемпшир.
 • В тестовата серия срещу Пакистан той удиви всички и бе награден с титлата за най-добър играч на уикет. Той също така спечели шест уикета за отбора на Англия до 19 години срещу Малайзия и беше много възхваляван.
 • Той направи своя дебют в списък А за Хемпшир през последните месеци на 2007 г., въпреки че представянето му не беше много забележително. Доусън направи първия си мач за първокласен крикет на 19 септември 2007 г. и мачът се игра срещу Йоркшир.
 • Лиъм, от друга страна, вкара първия си сенчъри срещу Нотингамшър през 2008 г. Лиам игра за английските лъвове в серия от мачове срещу Нова Зеландия през 2009 г.
 • Лиъм представляваше планинистите от 2011-2012 г., но оттогава той е постоянен член на Хемпшир. Лиъм Андрю Доусън подобри значително стила си на боулинг през 2012 г. и уменията му на боулинг спечелиха вниманието на зрителите.
 • Той игра за Prime Bank Cricket Club през 2013 г. и удиви всички с бухалката си. Той също така достигна 1000 първокласни бягания в кариерата си по крикет. През 2014 г. Лиъм беше член на клуба на шейха Джамал Данмонди. Той отиде в Есекс същата година и започна да играе за Есекс под наем, но се върна в Хемпшир в края на 2015 г.
 • Лиъм Андрю Доусън беше играч на BPL за Rangpur Riders през 2016 г. През 2017 г. той беше част от Chittagong Vikings. През 2018 г. Лиам игра за Peshawar Zalmi под номер 7, а на следващата година беше привлечен в Comilla Victorians за Висшата лига на Бангладеш 2018-2019.
 • Роден е на 1 март 1990 г. в английския град Суиндън. Когато беше на три години, той започна да играе крикет. Той е представлявал страната си в няколко местни и международни игри по крикет.
 • Лиъм започва професионалната си кариера по крикет през 2007 г., когато е подписан от Хемпшир. Лиам Андрю Доусън започна международната си кариера като играч на крикет през 2016 г., когато беше добавен към отбора, за да представлява отбора в ICC World Twenty-Twenty Event, въпреки че нямаше възможността да демонстрира способностите си в шампионата.
 • На 5 юли 2016 г. той дебютира за T20 international. Мачът беше срещу Шри Ланка, а Лиъм удиви всички, като спечели три вратички. Лиам Андрю Доусън дебютира по време на серията ODI срещу Пакистан през септември същата година.
 • Лиъм успя да постигне резултат само 10 в мача, който се проведе на 4 септември. След някои силни представяния в предишни мачове, той беше включен в състава за сериите тестови мачове срещу Индия през ноември 2016 г.
 • На 16 декември 2016 г. Лиъм Андрю Доусън направи своя дебют в сериала 'Тест'. Мачът беше оспорван срещу индийската страна по крикет, където Лиам отбеляза 66 ръна и два уикета. В началото на 2017 г. той беше преназначен в английския отбор, за да играе в T20I срещу Индия.
 • На 6 юли 2017 г. Лиъм Андрю Доусън беше добавен към състава за серията тестови мачове срещу Южна Африка. Като втори спинър на английския отбор в серията, той получи възможност да демонстрира способностите си за боулинг. Последният тестов мач на Лиъм Андрю Доусън се състоя на 14 юли 2017 г. и беше срещу Южна Африка.
 • Той беше включен в състава от петнадесет души на английския отбор, за да се състезава в Световната купа по крикет през 2019 г. на 21 май 2019 г. Въпреки това никога не му беше дадена възможност да играе за своята нация. Той също беше включен в група от 55 играчи, които ще тренират за международните мачове на 29 май 2020 г.

Записи

 • Той вкара 6/9 срещу Малайзия U19 по време на неофициалното гостуване на отбора на Англия U19 в Малайзия.
 • На 18 години той стана най-младият голмайстор на Хемпшър от века през 2008 г.
 • Доусън направи своя еднодневен международен дебют за Англия срещу Пакистан. В 10 оувъра той отбеляза десет ръна и записа цифри от 2-70.
 • На Световното първенство по крикет през 2019 г. Доусън беше член на отбора, спечелил Световното първенство на Англия.

Нетната стойност на Лиам Доусън

В английския отбор той е известен играч на крикет. Лиам започва професионално да играе крикет през 2007 г. и по-голямата част от приходите му идват от различните мачове по крикет, които играе за нацията. В кариерата си по крикет той е представлявал различни национални отбори, включително England Lions, Hampshire, отбора на Англия под 19 години, Mountaineers, Peshawar Zalmi, Prime Bank Cricket Club и Rangpur Riders. Нетната стойност на Лиам от всички местни и международни мачове по крикет, включително ODI серии, тестови мачове и състезания T20I, се очаква да бъде между милион и милиона към октомври 2022 г.

Съпруга на Лиъм Доусън, брак, деца

Той се ожени за Софи Доусън на 29 октомври 2017 г. и двамата са горди родители на новородено момче на име Ралфи Доусън, което се роди през юли 2018 г.

Награди и постижения

 • На Световното първенство по крикет през 2019 г. Доусън беше член на отбора, спечелил Световното първенство на Англия.
 • Той е играл за Англия в няколко местни и международни мача по крикет.
 • Той отбеляза първия си сенчъри, докато играеше срещу Нотингамшър на Трент Бридж.
 • Той беше член на победния отбор на Хемпшир в титлата Provident Trophy през 2009 г.
 • През сезон 2016 той събра 20 уикета в 12 мача на Хемпшир.
 • За първи път в кариерата си по крикет той отбеляза 1000 ръна в първокласни мачове.
 • Той беше включен в отбора от петнадесет души на английския отбор по крикет, който да се състезава на Световното първенство по крикет през 2019 г.

Интересни факти

 • Когато беше на три години, той започна да играе крикет.
 • На седемгодишна възраст той се присъединява към първия си клуб, Goatacre club.
 • Той беше избран да представлява Хемпшир през 2007 г. и в момента играе крикет за окръга.
 • Връстниците му го наричат ​​„Леми“, неговият прякор.
 • Той също беше част от отбора от петнадесет души на Англия за Световната купа по крикет през 2019 г., но не игра в нито един мач.

Популярни Публикации